Neler Yeni

İnceleme [Türkiye'de İlk] CoolMoon ARGB Kontrolcü İncelemesi

Hepinize merhaba, bu makalemde Aliexpress'ten zamanında kullandığım anakartta ARGB girişi yok diye aldığım Coolmoon ARGB kontrolcüyü inceleyeceğim.

1-Ürünün siparişten elime geçinceye kadarki süreç.
Ürünü bu linkteki satıcıdan sipariş verdim:
Bu süreçle ilgili düşündüğüm iyi ve kötü yorumlar:
İyi yorumlarım:

-Öncelikle Aliexpress'teki çoğu mal müşteri memnuniyeti için siz satıcıya ulaşmasanız bile düşük fiyat yazılıyor, ben de sipariş sonrası bunu satıcıya belirtmeyi unutmuştum ancak 2 dolar gibi bir ücret yazdıkları için gümrük vergisi sadece 20 TL çıktı.
-Ürün yaklaşık 1 ayda yaşadığım şehre ulaştı, açıkçası çok da uzun değil, 2-3 ay süren siparişler var sonuçta.

Kötü yorumlarım:
-Ürünün Türkiye içinde PTT kargo teslimatı yaptı ve teslimatla ilgili 1 kere bile SMS bilgilendirilmesi yapılmadı, PTT şubesindeki çalışanlar ürününüzü teslim almazsanız birkaç güne geri gidecek demese muhtemelen ürünün geldiğinden hiç haberim olmayacaktı ve geri gidecekti (?), çünkü Aliexpress'in kargo takip bölümünde, PTT aradığı zaman, ürünüm Türkiye'ye dahi girdiği yazmıyordu.

2-Ürünün paket içeriği ve kullanımı hakkında birkaç madde
Ürün elime ulaştığında böyle bir kutu içeriği beni karşıladı:
1355e460-474e-472f-ae32-2bc7c0e492cc.jpg

3-Kutunun içeriği:
-ARGB, PWM kontrolcü.
-ARGB kontrolü için uzaktan kumanda.
-ARGB'nin güç alması için gerekli sata güç kablosu.
-Masaüstünden yazılımla ARGB'i kontrol etmek için anakartın ARGB portuna takabileceğiniz ARGB bağlantı kablosu.
-Fan hızları bios'tan veya yazılımla kontrol etmek için gerekli PWM kablosu.

4-ARGB modları:
İyi bir kameraya sahip olmadığım için görüntü kalitesi pek iyi değil ama umarım işinizi görür.
Eski kasamda çekmiştim ve sadece test etmek amacıyla taktığım için o zaman özensiz montajlamıştım.

5- Sonuç.

Beğendiğim yanları:
-Ürün öncelikle çok güzel gözüküyor. Videoda da gördüğünüz gibi bir çok ARGB efekti bulunuyor.
-Fiyatı gayet iyi bence, ARGB girişi veya kontrolcü yoksa güzel bir alternatif. Şu anda Aliexpress'de en ucuz 10.5 dolar, her şey dahil yaklaşık 13-14 dolara denk gelir.
-7 taneye kadar PWM fan, 10 taneye kadar ARGB fan destekliyor ki çoklayıcı ile bunu çok daha yüksek sayılara çıkarabilirsiniz.
-2 taneye kadar ARGB led desteği bulunuyor.
-Uzaktan kumanda konusunda hiç sorun yaşamadım, soğutucuya bakmasına gerek yok.
-Kullanım klavuzu resimli bir şekilde anlatım yapmış, yani rahatça nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
-Mıknatısı ile kasanızda metal olan her yere takılabiliyor oluşu.

Beğenmediğim yanları:
-Benden kaynaklı bir sorun mu var, yoksa ürünle mi alakalı anlayamadım ama hiçbir şekilde fanları kontrolcüye bağlayınca fanların hızını kontrol edemedim, DC-PWM modda hep en yüksek hızda, auto'a alınca birazcık yavaşlıyordu ama bu haliyle bile kafa ütülemeye yetiyordu.
-Türkiye içi teslimat aşamasında hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmaması ve şans eseri ürünü gitmeden şubeden almam.

Kısaca özet geçmem gerekirse eğer kasanızda ARGB'i kontrol edebileceğiniz hiçbir imkan yoksa 13 dolara böyle bir kontrolcü almak çok daha mantıklı olacaktır.
Puanım: 8/10

Makalem burada sona ermiştir, okuyan herkese teşekkür ederim, düşüncelerinizi lütfen yorum olarak belirtin.

44320078-5921-49df-8f63-f2a429a2eac0.jpg

bd489830-6146-47ac-8bcc-cbfe2e3a3c46.jpg

Son düzenleme:

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Fanları anakarttan kontrol etmek için CPU FAN girişine takıp, kontrolcüdeki 4 pine de CPU fanını takmak gerekiyormuş, eğer öyle oluyorsa ileride ilanınızla ilgilenebilirim :)

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Eline sağlık.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Özgürd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Özgür dundar
Hepinize merhaba, bu makalemde Aliexpress'ten zamanında kullandığım anakartta ARGB girişi yok diye aldığım Coolmoon ARGB kontrolcüyü inceleyeceğim.

1-Ürünün siparişten elime geçinceye kadarki süreç.
Ürünü bu linkteki satıcıdan sipariş verdim:
Bu süreçle ilgili düşündüğüm iyi ve kötü yorumlar:
İyi yorumlarım:

-Öncelikle Aliexpress'teki çoğu mal müşteri memnuniyeti için siz satıcıya ulaşmasanız bile düşük fiyat yazılıyor, ben de sipariş sonrası bunu satıcıya belirtmeyi unutmuştum ancak 2 dolar gibi bir ücret yazdıkları için gümrük vergisi sadece 20 TL çıktı.
-Ürün yaklaşık 1 ayda yaşadığım şehre ulaştı, açıkçası çok da uzun değil, 2-3 ay süren siparişler var sonuçta.

Kötü yorumlarım:
-Ürünün Türkiye içinde PTT kargo teslimatı yaptı ve teslimatla ilgili 1 kere bile SMS bilgilendirilmesi yapılmadı, PTT şubesindeki çalışanlar ürününüzü teslim almazsanız birkaç güne geri gidecek demese muhtemelen ürünün geldiğinden hiç haberim olmayacaktı ve geri gidecekti (?), çünkü Aliexpress'in kargo takip bölümünde, PTT aradığı zaman, ürünüm Türkiye'ye dahi girdiği yazmıyordu.

2-Ürünün paket içeriği ve kullanımı hakkında birkaç madde
Ürün elime ulaştığında böyle bir kutu içeriği beni karşıladı:
Alıntıyı görüntüle

3-Kutunun içeriği:
-ARGB, PWM kontrolcü.
-ARGB kontrolü için uzaktan kumanda.
-ARGB'nin güç alması için gerekli sata güç kablosu.
-Masaüstünden yazılımla ARGB'i kontrol etmek için anakartın ARGB portuna takabileceğiniz ARGB bağlantı kablosu.
-Fan hızları bios'tan veya yazılımla kontrol etmek için gerekli PWM kablosu.

4-ARGB modları:
İyi bir kameraya sahip olmadığım için görüntü kalitesi pek iyi değil ama umarım işinizi görür.
Eski kasamda çekmiştim ve sadece test etmek amacıyla taktığım için o zaman özensiz montajlamıştım.

5- Sonuç.

Beğendiğim yanları:
-Ürün öncelikle çok güzel gözüküyor. Videoda da gördüğünüz gibi bir çok ARGB efekti bulunuyor.
-Fiyatı gayet iyi bence, ARGB girişi veya kontrolcü yoksa güzel bir alternatif. Şu anda Aliexpress'de en ucuz 10.5 dolar, her şey dahil yaklaşık 13-14 dolara denk gelir.
-7 taneye kadar PWM fan, 10 taneye kadar ARGB fan destekliyor ki çoklayıcı ile bunu çok daha yüksek sayılara çıkarabilirsiniz.
-2 taneye kadar ARGB led desteği bulunuyor.
-Uzaktan kumanda konusunda hiç sorun yaşamadım, soğutucuya bakmasına gerek yok.
-Kullanım klavuzu resimli bir şekilde anlatım yapmış, yani rahatça nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
-Mıknatısı ile kasanızda metal olan her yere takılabiliyor oluşu.

Beğenmediğim yanları:
-Benden kaynaklı bir sorun mu var, yoksa ürünle mi alakalı anlayamadım ama hiçbir şekilde fanları kontrolcüye bağlayınca fanların hızını kontrol edemedim, DC-PWM modda hep en yüksek hızda, auto'a alınca birazcık yavaşlıyordu ama bu haliyle bile kafa ütülemeye yetiyordu.
-Türkiye içi teslimat aşamasında hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmaması ve şans eseri ürünü gitmeden şubeden almam.

Kısaca özet geçmem gerekirse eğer kasanızda ARGB'i kontrol edebileceğiniz hiçbir imkan yoksa 13 dolara böyle bir kontrolcü almak çok daha mantıklı olacaktır.
Puanım: 8/10

Makalem burada sona ermiştir, okuyan herkese teşekkür ederim, düşüncelerinizi lütfen yorum olarak belirtin.

inceleme güzelde eline sağlıkta ilk olunca ne değişiyor ?

MonsterTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Emir enes canavar
Hocam link gamemax satıcısına yönlendiriyor heralde game max gamepowerin global ismi

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Ellerine sağlık dostum

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Anakarta bağlamak için ayrı bir kablo var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler.
Tamam işte o anakarta takılacak kabloyu CPU _FAN girişine takmanız gerekiyor anakarttan kontrol için.

Top Bottom