Moon Knight
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 445
Onu bunu bilmemde arkadaş Dizipal kaç oldu en son kapanış sayısı 252"İDİ 

En evlası bu olur gibi duruyor.Yapımcıya ulaşıp helallik iste
olabilir ama dizinin adı neBir dizi izleyecektim Türkiye'ye haziran ayında gelicek o zamanı beklemeyip şimdi kaçak izlesem caiz midir?
Birinin canına sebepsiz yere kast etmek büyük günahlardan.Adam öldürürsem affeder mi sonra?
Benim demek istediğim insan öldürmek büyük günahken; senin bir filmi, diziyi izleme hakkın varken paran çıkışmayıp korsan izlemen. Allah'ın bu kadar basit bir durum için fazla üzerinde duracağını sanmıyorum.Birinin canına sebepsiz yere kast etmek büyük günahlardan.
Fakat samimi bir tövbe ile pişman olup bu işlerden uzaklaşılırsa affedilebilir, affedilemez diyemeyiz. Zira ayet açık:
- İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: “Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler. (5,32)
- Allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını dilediği kimse hakkında bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. (4, 48)
Telif hakkı olan ürünleri ticaret maksadı olmadan şahsi kullanım için korsan kullanmakta bir sorun yoktur diye belirten bir kısım ulema var. Onların fetvasıyla amel edilebilir. Bu tür hususlara kesin haram diyemeyiz. Açık nas olmadığı için net cümlelere mügayir bir konu. Farklı ictihadlar olmuş. İttifak ile caiz olmayan husus, korsan ürünleri ticarete dökmek ve paylaşılmasında aracı olmak. Diziyi, filmi korsan izlemenin caiz olup olmamasından çok izlediğin dizinin, filmin caiz olup olmamasına dikkat etmek gerekir. İçerisinde öpüşme, sevişme, seks olmayan doğru düzgün film kalmadı. İçkiye, kumara carta curta da sürekli bir özendirme barındırıyorlar. Bunları takdir edersin ki izlemek caiz olmaz, bunların dışında kalanlara ise net cümleler kurmak doğru değil. Niyet önemli.Senin bir filmi, diziyi izleme hakkın varken paran çıkışmayıp korsan izlemen. Allah'ın bu kadar basit bir durum için fazla üzerinde duracağını sanmıyorum.
Hayatın ne getireceği belli olmaz, çok var cezaevinde hayatı baştan aşağı değişen kişiler.Bir insanı kasten öldürüp, sonra pişman olmak da ayrı bir konu.
Kul hakkına girer hocam herkes para verirken sen beleşe izlemek falan.Bir dizi izleyecektim Türkiye'ye haziran ayında gelicek o zamanı beklemeyip şimdi kaçak izlesem caiz midir?