Neler Yeni

Türkiye'de Yaşamın Zorlukları

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
devletin değil halk ın üretim yapmaması
Devlet çiftçiye mali destekte mi bulunuyor? "Dışa bağımlılığı halk mı yaptı devlet mi?" bunu bir düşün.

Köylünün tarladaki tahılı ya da ürünü sürecek traktöre mazot parası yok. Devlet köstek olacağına yardımda bulunsa hiçbir şey olmaz.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Devlet çiftçiye mali destekte mi bulunuyor? "Dışa bağımlılığı halk mı yaptı devlet mi?" bunu bir düşün.
Bence evet halk yaptı (tamamen değil) İHTİYACI olmadığı halde ve bir şey üretmeden yani yurt dışına bir şey satmadan gitti pc aldı gitti konsol aldı hadi diyelim bir yazılım mühendisi ya da render la filan uğraşan birisi aldı sıkıntı bence yok ama zaten doğan çocuklar zaten binlerce dolar borçlu olarak her birine daha fazla yük bildirmek biraz saçma çiftçiye gelirsek bence şuan önem verilmesi gereken çiftçi değil ileriye yapılan yatırımlar olmalı gibi örn bir araştırmacıya para verilir araştırmacı para kazanınca ülkede kâra geçmiş olur ama bu tarım a önem verilmeyeceği anlamına gelmez tabi ki de ayrıca yazımda taraf tutmuyorum 14 yaşındayım parti mi tutum sjsjs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence Devlet mazot için yardım etmemeli mazotu nasıl ucuzlatabiliriz diye düşünmeli zaten çiftçinin o zaman alacak durumu olur

!Mustafa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
Mustafa Topcu
Bence evet halk yaptı (tamamen değil) İHTİYACI olmadığı halde ve bir şey üretmeden yani yurt dışına bir şey satmadan gitti pc aldı gitti konsol aldı hadi diyelim bir yazılım mühendisi ya da render la filan uğraşan birisi aldı sıkıntı bence yok ama zaten doğan çocuklar zaten binlerce dolar borçlu olarak her birine daha fazla yük bildirmek biraz saçma çiftçiye gelirsek bence şuan önem verilmesi gereken çiftçi değil ileriye yapılan yatırımlar olmalı gibi örn bir araştırmacıya para verilir araştırmacı para kazanınca ülkede kâra geçmiş olur ama bu tarım a önem verilmeyeceği anlamına gelmez tabi ki de ayrıca yazımda taraf tutmuyorum 14 yaşındayım parti mi tutum sjsjs

Bence Devlet mazot için yardım etmemeli mazotu nasıl ucuzlatabiliriz diye düşünmeli zaten çiftçinin o zaman alacak durumu olur
Ya kardeşim tarım yapan ailen varmı sanki benim var sadece 1 dönem için alınan tohum parası 17k yı buluyor bu çiftçi nasıl para kazanacak mazotu var bunun ha birde aylık gelir yok. 1 yıllık 3-4 bin tl mazot yardımı neye yetecek ya. Sen o araştırmacıyı tutacaksın ne işe yaracak ekonomi ozaman da düzelmezse elindeki çiftçiden de olacaksın çiftçi önemli değil diyorsun evinde meyve sebze yemiyorsun sanki.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Ya kardeşim tarım yapan ailen varmı sanki benim var sadece 1 dönem için alınan tohum parası 17k yı buluyor bu çiftçi nasıl para kazanacak mazotu var bunun ha birde aylık gelir yok. 1 yıllık 3-4 bin TL mazot yardımı neye yetecek ya. Sen o araştırmacıyı tutacaksın ne işe yaracak ekonomi ozaman da düzelmezse elindeki çiftçiden de olacaksın çiftçi önemli değil diyorsun evinde meyve sebze yemiyorsun sanki.
İşte bu yüzden diyorum herkese zaten bütçe yetmiyor elimizdeki para ile yatırım yaparsak ülkemizin insanlarına onlarda doların düşmesine yardımcı olacaktır belki de ne biliyorsun yetiştirilen kişiler ülkede petrol sahası keşfetmeyeceğini bir ülke nin en önemli yatırımı gençlerdir tohum parası diyorsun ya oradaki çalışan genetik mühendislerinin hepsi Türk mü bunlar masraf olmuyor mu sence (belki olabilir )

!Mustafa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
Mustafa Topcu
İşte bu yüzden diyorum herkese zaten bütçe yetmiyor elimizdeki para ile yatırım yaparsak ülkemizin insanlarına onlarda doların düşmesine yardımcı olacaktır belki de ne biliyorsun yetiştirilen kişiler ülkede petrol sahası keşfetmeyeceğini bir ülke nin en önemli yatırımı gençlerdir tohum parası diyorsun ya oradaki çalışan genetik mühendislerinin hepsi Türk mü bunlar masraf olmuyor mu sence (belki olabilir )
Ya oraya yatırım yaptığın zaman fiyatın düşeceğinin garantisini ver ben para koyacam düşmezse her iş daha kötüye gidecek ha bu arada mazot parası falan diyordun 3-4k bir şey o yılda bir kere veriliyor iş olduğu zaman 1-2 ay maks yeter

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Ya oraya yatırım yaptığın zaman fiyatın düşeceğinin garantisini ver ben para koyacam düşmezse her iş daha kötüye gidecek ha bu arada mazot parası falan diyordun 3-4k bir şey o yılda bir kere veriliyor iş olduğu zaman 1-2 ay maks yeter
çocuklara yapılan yatırımlar genelde boşa çıkmaz YTD sizce

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,222
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset

Kısmende olsa halk yerli ürünlere sahip çıkmadi.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Kısmende olsa halk yerli ürünlere sahip çıkmadi.
Hayır halk yerli ürünlerin yanında durmadı demiyorum doğru düzgün üretmeden satın aldık diyorum yoksa Türk olduğu için çok sevicez diye bişey yok ama mesela bir buzdolabı üretiyorsak ülkedeki üreticiye nasıl daha iyi buzdolabı üretebilecekleri konusunda tavsiye vericez ve arkalarında da bir yere kadar durucaz ayrıca türkiyedeki markaların gözü büyük olması lazım artık ülke içi pazarlama yarışı yerine yurt dışı markaları daha fazla zorlayarak başarılı ürünler çıkabileceği bence yani

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hayır halk yerli ürünlerin yanında durmadı demiyorum doğru düzgün üretmeden satın aldık diyorum yoksa Türk olduğu için çok sevicez diye bişey yok ama mesela bir buzdolabı üretiyorsak ülkedeki üreticiye nasıl daha iyi buzdolabı üretebilecekleri konusunda tavsiye vericez ve arkalarında da bir yere kadar durucaz ayrıca türkiyedeki markaların gözü büyük olması lazım artık ülke içi pazarlama yarışı yerine yurt dışı markaları daha fazla zorlayarak başarılı ürünler çıkabileceği bence yani
Dostum halka suç atmak yanlış.
halk nereye yönlendirirse oraya gider.
AKP iktidar döneminde en büyük fonlama İnşaat sektörüne yapıldı. Getirisi olmayan, sadece yeni şeyler yapıp yurtdışına satarak para kazanmaya dayalı bir sistem oluşturdular. Katma değere sahip ürünlerin hiç birine önem vermediler.
İktidarın geleceği düşünmesi gerekir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar merhaba bildiğiniz gibi daha doğrusu her gencin hissettiği gibi bende bu ülkeden bıktım ve yaşama sevincim kalmadı artık hayattan zevk alamaz hale geldim ülke git gide daha beter bi hale geliyor yıllardır pc toplamanın hayali içindeyim babam asgari ücretle çalışıyor ve bu hayal artık imkansız okumak gitmek istiyorum burdan ama o zamana kadar cidden nasıl ayakta kalacağım bilmiyorum bu ilkeyi yönetenler sürekli hak yemekten başka bişey yapmıyor artık bıktım içimi buraya dökmek istedim bu ülke artık yaşanılmaz hale geldi avrupada temizlik görevlisi olsam keşke diyorum o hale geldim artık burada yaşamak istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz artık kafayı yemek üzereyim
eğer yurt dışı düşünüyorsanız almanlayalar isviçreler avrupalar amerikalar öyle kafasına göre adam almazlar öncelik hep beyin göçündedir eğer vasfınız varsa kapılırsınız merak etmeyin yok ise vasıflı olun derim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,804
Üyeler
168,852
Son üye
winstonredf
Top Bottom