Neler Yeni

Türkiye’deki tüm kullanıcıların internet hareketleri, BTK’ya akıyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
fuck machine
Dostum bu logları tutmayan hiçbir ülke yok zaten. Herkesin de bunun bilincinde olduğunu sanıyorum. Ayrıca neleri izlediği belli zaten bu bilgiler öyle aman verim çalınmış denecek bilgiler değil sadece hangi siteyle veya uygulamayla ne zaman, ne kadar süre iletişimde kaldığını istemişler çok büyük bir komploymuş gibi abartmanıza gerek yok. He tabi bu veriler üzerinden kiminle iletişime geçtiğin gibi bilgiler türetilebilir ancak dediğim gibi devletin kimlerle konuştuğunu bilmesi öyle abartılacak bir şey değil hatta faydalı. Misal belirlenen bir terör örgütü üyesinin iletişime geçtiği kişiler belirlenerek diğer örgüt üyelerinin tespitinin yapılabilmesine olanak sağlar.
Ya haklı nedenden ötürü internette eleştiri hakkını kullandığında başına gelebilecekler. Bahane hep aynı internet sitelerini engellerler gençliğimizin ahlakı bozuluyor aileyi koruyoruz derler. İSS'lerden gelişi güzel veri toplanır terör var. Toplanması güzel. Yarın iran gibi shutdown veya çin gibi sosyal puanlamaya geçersek bazı mekanlara giremediğinizde üzülmeyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

24 TB'lık özel arşivimi görürlerse arşivi yetkililerde kullanır :pepega:
Herkesin fantezisi farklı hoşlarına gitmesi lazım değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan VARLIK
Ya haklı nedenden ötürü internette eleştiri hakkını kullandığında başına gelebilecekler. Bahane hep aynı internet sitelerini engellerler gençliğimizin ahlakı bozuluyor aileyi koruyoruz derler. İSS'lerden gelişi güzel veri toplanır terör var. Toplanması güzel. Yarın iran gibi shutdown veya çin gibi sosyal puanlamaya geçersek bazı mekanlara giremediğinizde üzülmeyin.
Dostum twittera attığın tweetleri falan okuyamazlar mahkeme kararı ile twitter'dan tweet sahibinin verilerini isteyebilirler sadece. Topladıkları veriler gayet basit şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

24 TB'lık özel arşivimi görürlerse arşivi yetkililerde kullanır :pepega:
Link var mı hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
fuck machine
Dostum twittera attığın tweetleri falan okuyamazlar mahkeme kararı ile twitter'dan tweet sahibinin verilerini isteyebilirler sadece. Topladıkları veriler gayet basit şeyler.

Twitter ın dinlenmesi için kasten bıraktığı açıklar var. Eskiden msn sniffer vb. programlar vardı. Paketleri çözüp açılabiliyordu dostum bunu sıradan kullanıcılar bile yapabiliyordu hatırlarsan o günlerden bu günlere çok şey değişti. Verilerin iyi niyetle kullanıldığını bilip nasıl emin olabiliyorsun? .Ha birde finfisher vs. vardı.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bu belge gizli bir belge; bu belgeyi sızdıran, yayan ve kopyalarını saklayan kişiler hapis cezası alabilir. Konudan belgenin linkini sil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emirhan VARLIK
Twitter'ın bilerek bıraktığı açıklar varsa -ki bir bilgim yok- bunun istismarı için btknın senin verilerine ihtiyacı yok zaten direkt olarak gidip açıktan faydalanır. Ve tabi ki bu tarz açıklar varsa kötü amaçlı da kullanılacaktır ama BTK'nın ISS lerden istedeği verilerin bunlarla hiçbir alakası yok. Dediğim gibi gayet basit veriler mesela şuan senin bu forumda olduğunu biliyorlar ve inan bana bunun hiçbir zararı yok.

NespaY

80+ Silver

Belgeleriyle BTK-gate : Türkiye’deki tüm kullanıcıların internet hareketleri, yaklaşık bir buçuk yıldır, kimlikleri ve kişisel verileriyle birlikte BTK’ya akıyor.​

Aralık 2020 tarihli belgede, kullanıcıların internet trafik verilerini BTK’ya yollamayan internet servis sağlayıcılara ceza kesileceği uyarısı da yer alıyor.

BTK’nın internet trafik verilerini şirketlerden talep ettiği, İSS Trafik Log Deseni belgesine erişmek için tıklayınız.

Trafik verilerinin BTK’ya nasıl gönderilmesini ayrıntılarıyla aktaran Trafik İSS Trafik Logu Teknik Detay Dokümanına erişmek için tıklayınız.
Normal bir şey zaten, aktarılmasa bile biz bilmeden tüm kullanıcı verilerimiz satılıyor yani bunda şaşırılacak bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
fuck machine
Twitter'ın bilerek bıraktığı açıklar varsa -ki bir bilgim yok- bunun istismarı için btknın senin verilerine ihtiyacı yok zaten direkt olarak gidip açıktan faydalanır. Ve tabi ki bu tarz açıklar varsa kötü amaçlı da kullanılacaktır ama BTK'nın ISS lerden istedeği verilerin bunlarla hiçbir alakası yok. Dediğim gibi gayet basit veriler mesela şuan senin bu forumda olduğunu biliyorlar ve inan bana bunun hiçbir zararı yok.
Bunun üzerine farklı kaynaklardaki verileri birleştirildiğinde bunun zararı olacaktır.Bir insan olarak hiç mi zaafın yok?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
fuck machine
Normal bir şey zaten, aktarılmasa bile biz bilmeden tüm kullanıcı verilerimiz satılıyor yani bunda şaşırılacak bir şey yok.
Böyle olmasını kabul ettin. Senin üzerinden para kazanılmasını rızan olmadan sana hiçbir yararı yokken normalleştirdin yani.

NespaY

80+ Silver
Böyle olmasını kabul ettin. Senin üzerinden para kazanılmasını rızan olmadan sana hiçbir yararı yokken normalleştirdin yani.
İster kabul et ister kabul etme ne yapabilirsin ki? Sen normalleştirdin diyorsun bana tamam hamleni yap şimdi hamlen ne yok yani boş konuşmak sadece.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom