Neler Yeni

İnceleme Türkiye'nin en büyük kasasını topladım!

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,877
İsim
Mehmet Aslan
Merhaba değerli arkadaşlar,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım her parçasını büyük bir titizlik ile topladığım 55 Kilogramlık başyapıtımı sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyorum.
Aslında kullandığım Lian Li V3000 Plus kasanın Türkiye üzerinde herhangi bir incelemesi, yorumu vs. bulunmadığı için bir risk alıp kendim deneyelimledim. Böylesine modüler bir canavar beklemiyordum.
Şimdi sistemimin özelliklerini, görsellerini ve stres test sonuçlarını sizinle paylaşıyorum, değerli yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için çok önemli.
  • Kasa: Lian Li V3000 Plus Black
  • Anakart: MSI X870E Carbon Wi-Fi
  • CPU: AMD Ryzen 9800X3D
  • GPU: Gigabyte RTX 3090 Gaming OC
  • RAM: Corsair Dominator Titanium 64 GB 6000 MHz 30 CL
  • PSU: FSP Hydro G 1000W
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB, WD SN750 1TB Black, Seagate Barracuda 1TB HDD
  • AIO: Arctic Liquid Freezer II 420mm ARGB
  • FAN: 15 Adet Corsair AR120 PWM ARGB
  • HUB: 2 Adet ID-Cooling HA-02
Çevre Birimleri
  • Monitör: Lenovo Legion R27QE QHD IPS 180 Hz, ViewSonic XG2402 FHD 144 Hz
  • Kulaklılk: HyperX Cloud Alpha Wireless
  • Klavye: Corsair K70 MK2
Not: Ekran kartının neden 4090 veya yeni çıkacak 5090 olmadığını merak edenler olacak olursa 3090 eski sistemimden kalan ekran kartıydı. 2K çözünürlükte kullanım yaptığım için hâlâ yeterli olacağını düşünüp ekstra masraf yapmak istemedim.

Testler herhangi bir overclock yapılmadan standart yapılandırma ile yapıldı. Yapmamı istediğiniz başka testler varsa yorumlarda belirtmekten çekinmeyin, sağlıcakla kalın.
Tuğla gibi 3090 tek fanlı ekran kartı gibi kalmış kasanın yanında :kekw: Kasa değil tank toplamışsın sen hocam , eline sağlık. Bunu bir yerden bir yere taşıdığımı hayal edemiyorum:kekw:

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Erkin Ulaş İLYASOĞLU
Tuğla gibi 3090 tek fanlı ekran kartı gibi kalmış kasanın yanında :kekw: Kasa değil tank toplamışsın sen hocam , eline sağlık. Bunu bir yerden bir yere taşıdığımı hayal edemiyorum:kekw:
Malesef hareket ettirmek... Tek sıkıntım bu. İnanılmaz derecede ağır.

Satriani

80+ Bronze
Aradığınız boyutu ve beklentiyi söyleyin yardımcı olayım kasa konusunda tecrübeliyim.
Mini ya da sizdeki kadar büyük bi' kasa değil, zaten çok üst seviye olmayacağı ve aşırı ışıklandırma sevmediğim için daha sade kasalara bakıyorum.
9700X / B650 Tomahawk anakat ile muhtemelen 5XXX serisi (5070/ 5070ti) ile toplayacağım.
Kule tipi hava soğutucu ile beraber. (Phantom Spirit Evo gibi minik RGB'li)

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Erkin Ulaş İLYASOĞLU
Mini ya da sizdeki kadar büyük bi' kasa değil, zaten çok üst seviye olmayacağı ve aşırı ışıklandırma sevmediğim için daha sade kasalara bakıyorum.
9700X / B650 Tomahawk anakat ile muhtemelen 5XXX serisi (5070/ 5070ti) ile toplayacağım.
Kule tipi hava soğutucu ile beraber. (Phantom Spirit Evo gibi minik RGB'li)
Corsair 3000, 5000 Airflow, Lian Li Lancool serileri tavsiyemdir.

Satriani

80+ Bronze
Corsair 3000, 5000 Airflow, Lian Li Lancool serileri tavsiyemdir.
Bayadır bi' çok kasaya bakıyorum zaten; özellikle Lian Li Lancool tarfında da güzel kasalar var gerçekten.
Corsair tarafındaki dizayn da pek hoşuma gitmiyor açıkcası, keşke şu attığım kasadaki ön panel tasarımını Lian Li yapmış olsaydı.

The Semih

80+ Gold
Ekran kartı dışında çok iyi olmuş, benim kasa seninkinin yanına çok eski durmasına rağmen kartım daha iyi olduğunu için oyunlarda tokatlarım.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
zevkler ve renkler tartışılmaz ama benım gözumde sankı kasa ve parca uyumsuzlugu var buda tamamen kasa boyutundan dolayı mesela sıvvı sogutma 420mm o bıle 240 mm lık gıbı duruyor yanı baktıgında kasanın yarısı bos duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Erkin Ulaş İLYASOĞLU
zevkler ve renkler tartışılmaz ama benım gözumde sankı kasa ve parca uyumsuzlugu var buda tamamen kasa boyutundan dolayı mesela sıvvı sogutma 420mm o bıle 240 mm lık gıbı duruyor yanı baktıgında kasanın yarısı bos duruyor
480mm AIO yok malesef. En büyük 420mm var. 480mm için custom sistem yapman lazım onunda parçaları ülkemizde yok. Ekran kartı cücük gibi doğru ama 50cm uzunluğunda ekran kartı da yok. Kasanın biraz boş olması hava sirkülasyonu için iyi.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
480mm AIO yok malesef. En büyük 420mm var. 480mm için custom sistem yapman lazım onunda parçaları ülkemizde yok. Ekran kartı cücük gibi doğru ama 50cm uzunluğunda ekran kartı da yok. Kasanın biraz boş olması hava sirkülasyonu için iyi.
siz begendıysenız sorun yok güle güle kullanın sadece benım göz zevkime hıtap etmıyor dıyeyım birde sanırım arka kapak cam yanlıs görmediysem ordakı fanlar biraz işlevsiz kalıyor olabılır bundan dolayı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,762
Üyeler
164,903
Son üye
Osman Burak
Top Bottom