Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

T.P.G.

80+ Titanium
Önce üslubunu koru bana karşı ben yorum yapıyorum diye çok önemsemedim noktasını virgülünü veya nasıl yazdığımı
Adalet ekonomiyide etkiler silmene gerek yoktu yazını tam okudum. Dediğim gibi hesap ne zaman alman usulü olur siz gibi yazı yazanlarda bunları bu yönde ister o zaman düzeliriz.
İsteklerimiz aynı farkındaysan :). Ama farklı şekilde anlıyorsunuz.

Üslubumda bir sorun yok. Eğer uzun bir yazı yazacaksan tomar tomar yazarak insanların içini sıkarsın sadece. Yazının tamamını kimse okumaz. Paragraflara ayırmanı öneririm.

Farway

80+ Silver
ABD'de şu an işşizlik oranlarından haberin var mı :D? Adamların ekonomisi daraldı. Herkesinki daraldı bu dönemde kaçınılmazdır bu. Almayada daraldı Fransada daraldı hepsi daraldı. 2013'te olan bolluğun yarısı anca var belki de yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

@bqrr0595 ha yazılım olarak 1 milyon yetmez orası ayrı. Daha da üstüne gidilmeli
Herkesin daraldıysa herkes aynı o zaman bir değişiklik yok. He amerikan ekonomisi daraldığı halde bizim paramız buna rağmet kat ve kat değer kaybediyorsa vay halimize işte sıkıntı burada

majorw0w

80+ Silver
1 numara siyaset te yetkili makamlara bilir kişilerin görevlendirilmesi güçlendirilmiş bir parlamenter sistem güçlü bir denetim mekanizması ve laik bir düzenin hakim olması (laiklik in siyasal islam out) önemli

verginin tabandan tavana yayılması vatandaşı birinci dalgada 1 tık rahatlatacaktır dolaylı vergilendirmeler azaltılıp varlığa dayalı vergilendirme arttırılmalı sonuçta varlıklı insanlar bu varlıklarını bu ülke vatandaşların ve bu ülkenin sayesinde kazandı şimdi alma değil verme zamanı
sondaj askeri operasyonlar
bunlara çok para gidiyor üretim yapmıyoruz felan kısmı yalan dolan
yapıyoruz artışta felan demişsin de tarım sektörü kan ağlıyor tarım büyük gelir kaynağı olabilir bizim için ama tarım arazilerini betona gömüyoruz (bknz:ölü yatırım) tarım ithalatını kesip tekrar ithal eden ülke konumuna gelmek özelikle pandemi sürecinde gıdanın öneminin anlaşıldığı ihraç etmek isteyen ülke sayısının azalmasından yada fiyatların pahalanmasından anlaşılabilir TARIM önemlidir tarım teknolojileri üzerine çiftçiye eğitim verilmeli çiftçiliği yeni nesile cazip gösterecek derecede sosyo ekonomik düzeyde saygınlaştıracak düzeye taşınmasını sağlanmalıdır (bakınız hollanda çiftcilerin % 65 ini genç nesil oluşturmakta ) ülke olarak teknoloji ihraç eden bi konumda değiliz bilim üretmiyoruz kas gücü ile para kazanan bi ülkeyiz turizm bizi taşıyacak konumda bi sektör değil şuan ülke olarak gerek nüfus gerekse mülteciler olarak oldukça kalabalığız tarım desteklenmeli hayvancılık teşvik edilmeli giderlerini üreticinin minimuma cekmek icin adımlar atılmalı bu adımlar ithalat batağından bizi kurtaracaktır bir nebzede olsa teknoloji sanayii trenini kacırmış olabiliriz ancak siber sektör hala acık bir kapı yazılım satmak bizim için önemli bir gelir kaynağı olabilir gençlerimizi bu tür üreticiliğe teşvik ederek ve gerekli eğitimleri sağlayarak ilerleyen zamanlarda bize getirisini göreceğimize inandığım bi sektördür mülteci sorununa gelecek olursak ben mültecileri evlerine gönderelim diyen kısıma dahil değilim suriyelilerinde beyin takımı avrupaya geçerken boş beşik kitlenin bize KİTLENDİĞİ ni düşünüyorum aksine ben bu insanların sosyo kültürel yapımızı bozdukları inancındayım toplumumuzdan soyutlanmaları şarttır ülkenin çeşitli bölgelerinde toplama kamplarında barındırılmalarını isterim yoksa kimse bırakıp gitmek istemez burayı konfor sağlandığı sürece gidecekler abicim babalarının topragı değil burası TÜRKİYE bu kamplarda cocuklar küçük yaşta cocugu olan (0 ay 18 ay arası) ve 65 yaş üstü olanlar haric hepsinin agır sanayide tarımda işci olarak kullandırılması taraftarıyım kamplarda barınma ve ısınma beslenme gibi ihtiyacları karsılanması karsılıgında tabii ki buralara gönderilirken burda edindikleri mallarına el konulmalıdır. terör sorunu yok denilemez sınır güvenliğimiz sağlanmalıdır sınır ötesi operasyonlar dan malesef çekilemeyiz çekilirsek kan parası ödemek zorunda kalacağız ve bunu kaldıracak bi ekonomimiz yok malesef
EĞİTİM KONUSU: Eğitimde pozitif bilimlere artış gösterilmelidir çocuklar cocuk yaştan yatkınlıklarına göre mesleklere yönlendirilerek gelecek nesilleri alanlarında yüksek yetkinliğe sahip bireyler olarak yetiştirmek zorunda oldugumuza inanıyorum belirli bir planlama ile meslekler üstündeki yığılmaların önüne geçileceğine inanıyorum eğitimle başlayan hareket ilerde mutlu çalışanları olan bir ülke olmamıza ve hangi mesleğe ne kadar mezun kazanacağımızın hesabına göre yatırım ve istihdam yaratılması ile işsizlik sorununu da önüne geçilecektir

DIŞ GÜÇLER VE AMBARGOLAR
Dünyada her şey kapitalizm üzerinden geçer paranız varsa insanların yüzüne tükürseniz yarabbi şükür derler paranız yoksa iyilik yapsanız sana mı kaldı üstüne vazife mi derler yani demem o ki ekonomimiz güçlendikçe bu sorunlar kendi kendine yok olacaktır.

naçizane fikirlerim bunlardır + sı ve - si sizlerin taktiridir saygılar iyi forumlar
Tarım konusunda ben seni aydınlatayım. Her zaman köylüye destek verildi buzağı başı 500 küsür tl para veriliyordu şuan 400 küsür o da coronadan dolayı. Mazot gübre destekleri var ekilen ürünün cinsine göre tohum desteği var yerli tohuma geçmeye çalışıyoruz çabalıyoruz. Köylünün köyde kalması için köyümde kalmam için bir neden projesi var koyun verilecek. Köylü gelip bana para ver hayvan verme diyor bu adamlara ne yapacaksın parayı çatır çatır yiyecek. Önceden 30 bin tl olması lazım karşılıksız para verildi köylü bunu gitti başka işlerinde kullandı halbuki devlet üretim yapmaları için vermişti. Vereceği yemin bir kısmının da karşılanacağı söylendi zaten.Kuzu başı 100 tl desteği var. Daha ne yapsınlar biz üretmedikten sonra...

T.P.G.

80+ Titanium
Herkesin daraldıysa herkes aynı o zaman bir değişiklik yok. He amerikan ekonomisi daraldığı halde bizim paramız buna rağmet kat ve kat değer kaybediyorsa vay halimize işte sıkıntı burada
İşte sebeplerini tek tek belirttim
EKONOMİ NEDEN BÖYLE?

Ekoniminin böyle olmasının sebebinin şimdiye dayanan başlıca sebepleri şunlar;
Libya
Suriye
Doğu Akdeniz
Karadeniz
Ambargolar
Zamanında yapılan hatalar

Gülmeyin evet bunlara oluk oluk para akıyor. Şimdi ne işimiz var buralarda? Birçok kişi şu an "para insan canından daha mı önemli?" diyor sonra buralarda ne işimiz var diyor. Eskiden ülkede Güneydoğu Anadolu'da, Diyarbakır, Hatay gibi yerlerde her hafta her ay terör saldırısı oluyordu. Biz bunları engellemek ZORUNDAYDIK! E tamam şu an engellendi bunlar, hala var ama eskisi kadar yok binde bir var. Ama bunların bedelini ödemek zorunda kalıyoruz maalesef. Doğu Akdeniz'de Karadeniz'de olan aramaları eskiden kira yöntemi ile yapılıyordu. Bu sene ilk kez Türkiye kendisi arama yapmaya başladı ama bunun da maliyeti ülke için yüksek.

Farway

80+ Silver
İşte sebeplerini tek tek belirttim
İşte ben bunu libyaya doğu akdenize karadenize bağlamanızı anlamıyorum... Oralarda sözde gaz çıkartıyoruz felan bir savaşta yok tek sıkıntı çıkaran yunanlar

T.P.G.

80+ Titanium
Bir kere adamların sadece ihracattan değil başka yerlerden de geliri var. Mısırdan petrol araplardan petrol suriyeden petrol afrikadan bir sürü şey..
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte ben bunu libyaya doğu akdenize karadenize bağlamanızı anlamıyorum... Oralarda sözde gaz çıkartıyoruz felan bir savaşta yok tek sıkıntı çıkaran yunanlar
Nasıl anlamıyorsun? Orada araştırmaların da bir maliyeti var. Sen bunu anlayamıyorsun.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Zaten varlığa dayalı vergiden bahsettim bu konuda hemfikiriz. Gelelim tarım olayına;
Destekler mevcut zaten, bunu bizzat kendi dedemden örnekledim üstüne @majorw0w zaten bu işlerle ilgileniyor o anlatsın bunu

Yazılımcı işinde adım atıldı zaten 1 milyon yazılımcı projesini araştırırsanız görürsünüz.

İhracat artıyor evet. Fakat pandemi nedeniyle 2019'a göre bir kayıp yaşadık maalesef.
tarım konusunda benim akrabalarım da tarım yapıyor ama tarım sistemi o kadar denetimsiz ki hayvancılık keza öyle ben tarım ve hayvancılıklar ugraşan kesimin eğitiminin de yapılması gerektiğini düşünüyorum kara düzen tarım yapıyoruz hayvancılıkla ilgili hayvanlarımız cok değerli bizler için diyanet bi fetva versin bide bunun icin versin dişi hayvanlar kesilmesi yasaklansın üretim için cok önemli oldugunu düşünüyorum
1 milyon yazılımcı projesi hakkında bilgim var hiç yoktan iyi bir girişim en azından adım atıldı
ihracat artıyor ama ithalatı kapatmıyor bu hoş bi senaryo değil dışa bağımlılık bizi bitiriyor rakamların doğruluğu ise şahibeli
bunlar benim şahsi fikirlerim hiçbir geçerliliği yoktur tek gerçek var bizi bizden başka kimse düşünmez bizimde kimseyi düşünecek halimiz yoktur mülteci sorununa yorumlarınızı bekliyorum

T.P.G.

80+ Titanium
tarım konusunda benim akrabalarım da tarım yapıyor ama tarım sistemi o kadar denetimsiz ki hayvancılık keza öyle ben tarım ve hayvancılıklar ugraşan kesimin eğitiminin de yapılması gerektiğini düşünüyorum kara düzen tarım yapıyoruz hayvancılıkla ilgili hayvanlarımız cok değerli bizler için diyanet bi fetva versin bide bunun icin versin dişi hayvanlar kesilmesi yasaklansın üretim için cok önemli oldugunu düşünüyorum
1 milyon yazılımcı projesi hakkında bilgim var hiç yoktan iyi bir girişim en azından adım atıldı
ihracat artıyor ama ithalatı kapatmıyor bu hoş bi senaryo değil dışa bağımlılık bizi bitiriyor rakamların doğruluğu ise şahibeli
bunlar benim şahsi fikirlerim hiçbir geçerliliği yoktur tek gerçek var bizi bizden başka kimse düşünmez bizimde kimseyi düşünecek halimiz yoktur mülteci sorununa yorumlarınızı bekliyorum
Mülteci sorununda haklısınız ona bir şey diyemem. Zaten ülke kötü durumda. Ben çözüm fikirlerimi belirttim konuda tek tek. Katılırsınız katılmazsınız tartışırız elbet.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Tarım konusunda ben seni aydınlatayım. Her zaman köylüye destek verildi buzağı başı 500 küsür TL para veriliyordu şuan 400 küsür o da coronadan dolayı. Mazot gübre destekleri var ekilen ürünün cinsine göre tohum desteği var yerli tohuma geçmeye çalışıyoruz çabalıyoruz. Köylünün köyde kalması için köyümde kalmam için bir neden projesi var koyun verilecek. Köylü gelip bana para ver hayvan verme diyor bu adamlara ne yapacaksın parayı çatır çatır yiyecek. Önceden 30 bin TL olması lazım karşılıksız para verildi köylü bunu gitti başka işlerinde kullandı halbuki devlet üretim yapmaları için vermişti. Vereceği yemin bir kısmının da karşılanacağı söylendi zaten.Kuzu başı 100 TL desteği var. Daha ne yapsınlar biz üretmedikten sonra...
bizim köylümüzde var bu dediğin şey tarım kredisi çeker önce altına araba çeker biliyorum bunları ama yazdım ben orda çiftçiler eğitimli kişiler olmalı gelecekte çocuktan çiftçi olmak için yetiştirilmiş kişiler olacak ama o gün gelene kadar mevcut çiftçi eğitilmeli DENETİM faktörü güçlendirilmeli bak osmanlıda çift kıran vergisi vardı osmanlıda bile denetim varken türkiyede niye yok niye bi şekilde atlatılıyor bunlar yanlış uygulamalar eğitim denetim bunlar önemli çiftçi devletin şefkat elini de hissedecek çakallık yaparsa tokadını da hissedecek

T.P.G.

80+ Titanium
bizim köylümüzde var bu dediğin şey tarım kredisi çeker önce altına araba çeker biliyorum bunları ama yazdım ben orda çiftçiler eğitimli kişiler olmalı gelecekte çocuktan çiftçi olmak için yetiştirilmiş kişiler olacak ama o gün gelene kadar mevcut çiftçi eğitilmeli DENETİM faktörü güçlendirilmeli bak osmanlıda çift kıran vergisi vardı osmanlıda bile denetim varken türkiyede niye yok niye bi şekilde atlatılıyor bunlar yanlış uygulamalar eğitim denetim bunlar önemli çiftçi devletin şefkat elini de hissedecek çakallık yaparsa tokadını da hissedecek
İşte Osmanlı o zamanların en baba devletiydi adamların dediği oluyordu. Şu an daha gelisme aşamasındayız henüz.

majorw0w

80+ Silver
Bak güzel kardeşim sana anlatayım bedava kurslar veriliyor kalifiyeli eleman getirip. Çiftçilik belgesi veriyorlar kursun sonunda üşenip boş boş duran çok insanımız var bu belgesi olan adama yardım tabii ki fazla yapılır kimse kusura bakmasın adam emek veriyor. Çiftçi kendisini eğitmek istemiyor çoğul katmıyorum durum bu para gelsin de nasıl gelirse gelsin hesabı çalışan veteriner hekim abim var beraber aynı müdürlükteyiz süt üreticilerine verecek kursu var mesela katılan olmadıktan sonra zorla kulağından tutamazsın kimseyi ve bunu bakanlık gönderiyor diyor ki git halka durumu anlat.

T.P.G.

80+ Titanium
Bak güzel kardeşim sana anlatayım bedava kurslar veriliyor kalifiyeli eleman getirip. Çiftçilik belgesi veriyorlar kursun sonunda üşenip boş boş duran çok insanımız var bu belgesi olan adama yardım tabii ki fazla yapılır kimse kusura bakmasın adam emek veriyor. Çiftçi kendisini eğitmek istemiyor çoğul katmıyorum durum bu para gelsin de nasıl gelirse gelsin hesabı çalışan veteriner hekim abim var beraber aynı müdürlükteyiz süt üreticilerine verecek kursu var mesela katılan olmadıktan sonra zorla kulağından tutamazsın kimseyi ve bunu bakanlık gönderiyor diyor ki git halka durumu anlat.
Ama bu tarz şeyler bence haber yapılmalı. Heaa bir gün yapıldı gecildi olmamalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,638
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom