Neler Yeni

Türklere döve döve öğretilmesi gereken şeyler

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Mehmetcan İvrendi
5. Pek ogretilebilir birsey degil gibi dostum. Digerleri de bi yere kadar hani aile disiplin vs verirse tamam ama 5. Ergenlik cevresi ve sonrasi onemli
Katılmıyorum hocam bence aile en başta düzgün çocuk yetiştirse böyle olmaz mesela osmanlı döneminde falan bence nerdeyse hiç yoktur böyle şeyler çünkü insanlar için namus o zaman çok önemliydi ama malesef günümüzde oyuncak olmuş insanlar osmanlı döneminde kapılarını açık bırakabiliyormuş neden çünkü insanlar daha soğru yetiştirildikleri için hırsız vs. Çok daha az ama şuan insanlar Komşuna bile güvenemiyor yani demek istediğim aile eğitimi en başta çok önemli gerisi inssanların iradesi'nin kuvvetine bağlı

Atasözü⬇️
" İnsan 7'sin'de neyse 70'in'de de odur "

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Görkem çetinkaya
Katılmıyorum hocam bence aile en başta düzgün çocuk yetiştirse böyle olmaz mesela osmanlı döneminde falan bence nerdeyse hiç yoktur böyle şeyler çünkü insanlar için namus o zaman çok önemliydi ama malesef günümüzde oyuncak olmuş insanlar osmanlı döneminde kapılarını açık bırakabiliyormuş neden çünkü insanlar daha soğru yetiştirildikleri için hırsız vs. Çok daha az ama şuan insanlar Komşuna bile güvenemiyor yani demek istediğim aile eğitimi en başta çok önemli gerisi inssanların iradesi'nin kuvvetine bağlı

Atasözü⬇️
" İnsan 7'sin'de neyse 70'in'de de odur "
Asagidaki atasozu cok yanlis. Bende o mantikta buyutuldum. Aile egitimi onemli fakat en onemlisi degil. Osmanli doneminde 1917'de çıkardıkları Hukuk-ı Aile Kararnamesi'nde erkeklerin 12, kızların da 9 yaşını bitirmiş olmaları şartını getirmişler zaten. Genelde ergen zamanlarinda evlendikleri icin ve o zamanda genelde kadinlar ezildigi icin ve bi bakima kole gibi olduklari icin zaten oyle bir sey yapmaya ihtimalleri olmuyordu dostum.

Top Bottom