Yardım Türknet ile yaşadığım sorun: (Lütfen İçeri)

Ankastreden gelen 1 kablo var. Direkt modemin arkasına gidiyor.
Onu değiştirdim hocam.
Sanırım apartman girişindeki içte bulunan reglet kutusunu diyorsun. Bir de sokaktaki boxa giden kablo var ona müdahale yetkimiz yok onu şimdiye kadar kontrol etmedilerse bir daha çağırdığında baktır adama hocam. Sen ankastre diyince ben binanın girişinde içerideki ankastreyi yani regleti anlıyorum.

Sanırım apartman girişindeki içte bulunan reglet kutusunu diyorsun. Bir de sokaktaki boxa giden kablo var ona müdahale yetkimiz yok onu şimdiye kadar kontrol etmedilerse bir daha çağırdığında baktır adama hocam. Sen ankastre diyince ben binanın girişinde içerideki ankastreyi yani regleti anlıyorum.
Evet. Port değişimi/aktarımı vesaire yapılmış. Yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını söylediler bana. Ama sorunu çözmedi.

Bende de o tarz bir sorun vardı, sürekli ping fırlayıp, sonra tekrar düşüyordu, online oyunlar oynanamayacak haldeydi, gelen ekip fiber kablosunun konnektörünün iyi takılmadığını bundan dolayı ara ara temassızlıktan dolayı internette sorun olduğunu söyledi, sadece fiber kablounun konnektörünü değiştirdiler sorun çözüldü. Aslında ekipler geldiğinde zaten o kabloyu kendi cihazlarına takıp ne derece sinyal geldiğini ölçüyorlar, dengesiz bir sinyal tespit etseydiler çözüm uygularlardı diye düşünüyorum.

Bende de o tarz bir sorun vardı, sürekli ping fırlayıp, sonra tekrar düşüyordu, online oyunlar oynanamayacak haldeydi, gelen ekip fiber kablosunun konnektörünün iyi takılmadığını bundan dolayı ara ara temassızlıktan dolayı internette sorun olduğunu söyledi, sadece fiber kablounun konnektörünü değiştirdiler sorun çözüldü. Aslında ekipler geldiğinde zaten o kabloyu kendi cihazlarına takıp ne derece sinyal geldiğini ölçüyorlar, dengesiz bir sinyal tespit etseydiler çözüm uygularlardı diye düşünüyorum.
Yaşadığım şey çok garip. Kağıt üzerinde tüm değerler normal gözüküyor. Anlık rastgele zamanda oluyor.

Yaşadığım şey çok garip. Kağıt üzerinde tüm değerler normal gözüküyor. Anlık rastgele zamanda oluyor.
Muhtemelen sizde de temassızlık var ama tam olarak nerede olduğunu anlamak için ekiplerin ilgili olması lazım. Dediğim gibi bende fiber kablo ONT cihazına bağlanırken aradaki konnektör ile fiber kablo bağlantısının sağlıklı yapılmamasından kaynaklıydı.

Ttnetten gelip boxa baktılar mı hiç? Ben 2 sene önce aşırı derecede paket kaybı yaşıyordum + jitter çok yüksekti. Çok uğraştım binanın iç hattı sıkıntılı dediler gittim iç hattı iptal ettim boxtan direkt modeme 30 metre cat6 çektim yine olmadı. Hatta harici ağ kartı almıştım :d. Bu elemanlar ellerinde cihazla gelip ölçüm yapıyorlar sıkıntı yok diyorlar gidiyorlar cihazları jitteri paket kaybını göstermiyor bile.

En son bir kere daha ttnet çağırdım onda adam direkt halletti. Boxa giren 50cmlik kabloda korozyon olmuş. 50cmlik kabloyu değiştirdi sorun bitti.
bende direkten gelen kablo klemens + cat6 bağlantısı ile direkt modeme geliyor ama bakır hat çok berbat. iç tesisat ve modemde sorun yok ama ne yapıyorlar anlam veremiyorum 4-5 ay öncesine kadar 50mbps destekleyen hat şu an 19mbps şaka gibi 🤣 port eve 500m uzaklıkta ondan kaynaklı diyorlar ee değiştirin diyorum evin yakınındaki port kutusundan bizim eve gelen direklere bağlantı yokmuş yapamayız diyorlar 🤣 "agam bizimle eylenir" 😁

bende direkten gelen kablo klemens + cat6 bağlantısı ile direkt modeme geliyor ama bakır hat çok berbat. iç tesisat ve modemde sorun yok ama ne yapıyorlar anlam veremiyorum 4-5 ay öncesine kadar 50mbps destekleyen hat şu an 19mbps şaka gibi 🤣 port eve 500m uzaklıkta ondan kaynaklı diyorlar ee değiştirin diyorum evin yakınındaki port kutusundan bizim eve gelen direklere bağlantı yokmuş yapamayız diyorlar 🤣 "agam bizimle eylenir" 😁
oha 500 metre ne

Hocam sunucu ile alakalı değil.
Türkiye sunucusu ve euw da oluyor.
iki sunucunun hem lokasyonu hem ip adresleri tamamen farklı. Cs2 de vesaire'de oluyordu.
hocam oyun serverından bahsetmiyorum Tr'de internetin yolunu takip ettiği serverlardan bahsediyorum .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

senin pcden çıkıyor>modem>telekom>iss'in>çıkış serverı

hocam oyun serverından bahsetmiyorum Tr'de internetin yolunu takip ettiği serverlardan bahsediyorum .

senin pcden çıkıyor>modem>telekom>iss'in>çıkış serverı
Hoplardan bahsediyorsanız eğer. Tracert vs testleri iletmiştim. Bir sorun göremedim.
Sıkıntıda burada çünkü tamamen rastgele bi anda oluyor. Bunu test ile tespit edebilmem için 24 saat aralıksız test yapıp tam o ana denk gelmek lazım. Veya çok şanslı olmak lazım

Anlık olduğu için denk gelmezse belli olacağonı düşünmüyorum tracert vb. Normal gözüküyordu bir iki kere kendimde yakalıdım bir süre sonra sebebsiz düzeldi

Tabi MH bir şey yapmadı tahminen TTnin server tarafında bir şeyler oldu

Geri