Neler Yeni

Yardım TurkTelekom fiber modeme kabloyla nasıl bağlanabilirim ?

baha41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
baha balaban
Duvardan çıkan fiber kablosu önce ONT'ye gelir, ONT'den çıkan kablo Router'e gider hocam. Yani sizin 1 adet Ethernet kablosu bulup bir ucunu Router'e diğer ucunu bilgisayara, laptopa, televizyona, konsola artık nereye götürecekseniz oraya takmanız lazım
Küçük olana ONT deniyor sanırım. Yeşil kabloyu ONT'den çıkartıp bilgisayarımın kablosunu taksam bu sefer evdeki 5G desteklemeyen cihazlar internete bağlanamayacak.

Ekler

• IMG_0251.jpg
    IMG_0251.jpg
    2.4 MB · Hit: 35

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,047
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Küçük olana ONT deniyor sanırım. Yeşil kabloyu ONT'den çıkartıp bilgisayarımın kablosunu taksam bu sefer evdeki 5G desteklemeyen cihazlar internete bağlanamayacak.
ONT'den neden çıkartıyorsun onu anlamadım ben. Router ne güne duruyor?

baha41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
baha balaban
Veya ben yanlış mı biliyorum ? Yeşil kabloyu çıkartırsam bir sorun olmaz mı acaba :D Dediğim gibi çok bir bilgim yok..
Mesaj otomatik birleştirildi:

ONT'den neden çıkartıyorsun onu anlamadım ben. Router ne güne duruyor?
Aynı hızı vermiyorlar direkt olarak ONT'ye bağlanınca 150-200 mbps routere bağlanınca 50-70 arası hız alıyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,047
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Veya ben yanlış mı biliyorum ? Yeşil kabloyu çıkartırsam bir sorun olmaz mı acaba :D Dediğim gibi çok bir bilgim yok..

Aynı hızı vermiyorlar
Verir nasıl vermiyor? Gigabit modem vermediler mi?

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,815
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ufak kutu ont cihazdir fiber kablo ona girer yeşil internet kablosu ile çıkış sağlanır yeşil kablo da modem veya router a takılarak internet erişimi sağlanır

baha41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
baha balaban

Aynı hızı vermiyorlar
Verir nasıl vermiyor? Gigabit modem vermediler mi?
yani dediklerinize ve gördüklerime göre vermemişler :D kurulumu yapan adamda söylemişti bu daha hızlı bu daha yavaş diye

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,815
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Aynı hızı vermiyorlar direkt olarak ONT'ye bağlanınca 150-200 mbps routere bağlanınca 50-70 arası hız alıyorum
Verdikleri router 5ghz destekliyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,047
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
yani dediklerinize ve gördüklerime göre vermemişler :D kurulumu yapan adamda söylemişti bu daha hızlı bu daha yavaş diye
ONT cihazında WiFi olmaz zaten dostum o routerı mecburen kullanacaksın. O verdikleri routerın modeli ne?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,047
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

baha41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
baha balaban
Tamam işte benim routerın aynısı, bütün portları gigabit destekli onun. Gelen çalışan sallamış :D
ama test yaptığımda da aynı hızı vermediklerini görebiliyorum yapmam gereken bir ayar mı var acaba

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,047
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
ama test yaptığımda da aynı hızı vermediklerini görebiliyorum yapmam gereken bir ayar mı var acaba
Aynı hızı vermiyordan kastın nedir? Neyle neyi test ediyorsun? Kablolu mu kablosuz mı sorunu anlayamıyoruz bu şekilde maalesef.

baha41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
baha balaban
Aynı hızı vermiyordan kastın nedir? Neyle neyi test ediyorsun? Kablolu mu kablosuz mı sorunu anlayamıyoruz bu şekilde maalesef.
telefondan veya dizüstü bilgisayarımdan 5GHz olarak görünen internete bağlanıp yaptığım hız testi sonuçları 150 mbps altına düşmüyor,
aynı şekilde telefon veya dizüstü bilgisayardan 2.4GHz olana bağlanıp yaptığım testlerde de 70mbps üstüne çıkmıyor.
Ek olarak ethernet kablosu ile bağladığım bilgisayarımda da yaptığım hız testleri 70 üstüne çıkmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,304
Üyeler
172,650
Son üye
merciahmet
Top Bottom