Neler Yeni

TUSAŞ’tan İnsansız Elektrikli Taarruz Helikopteri

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
İşi siyasete getirmemin sebebi; Vecihi Hürkuş'tur. Nuri Demirağ'dır. Nuri Killigil'dir. Prof. Dr. Engin Arık'tır. Bu isimleri araştırın, başlarına ne geldiğini öğrenin. Bu yüzden diyorum, siyasi iktidar ve bürokrasi engel olmadığı sürece Türk milleti her şeyi başarır. Dönemin İnönü hükümeti engel olduğu için, uçak üretimimiz yok bizim. Yahu, 1925 yılınca Vecihi Hürkuş enkazlardan topladığı kalıntılarla uçak yaptı ve Ankara semalarında uçurdu. Ödül beklerken, izinsiz uçuş yaptığı gerekçesiyle ceza verildi adama. Düşünsene, o zamandan destek çıkıldığını. 1925'den beri uçak üretiminde çalışsak; ABD'den önce Ay'a insan gönderirdik.

Bunu izlemedim. izledikten sonra tekrar yazarım. Fakat devletin sattı denilen şeyler, özelleştirmesi. En basitinden; İskenderun Demirçelik Fabrikası. Özelleştirilmeden önce orada çalışanlar devlet memuru statüsünde oluyordu. Yani, ne yaparsa yapsın, nasıl çalışırsa çalışsın maaşını alacak. Devlet memuru işte, adam akıllı bir denetleme mekanizması yok. Özelleştirdikten sonra, daha verimli olmaya başladı.

Biz Çin gibi yönetilmek istemiyoruz. Devletin onca fabrikasının olması hatâ zaten. O fabrikaları halk kurmuş, halk yönetmiş olmalıydı. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.
hocam çin gibi değil devletçilik politikasını benimsesek yeter ben ekonomiyi devlet yönetsin demiyorum ki

Top Bottom