erny
80+ Bronze
- Katılım
- 15 Kasım 2020
- Mesajlar
- 1,732
İlk baktığımda kartondan maket mi yaptılar dedim.Ciddi misin
İlk baktığımda kartondan maket mi yaptılar dedim.Ciddi misin
Yok artık. Hocam, önceki ürettiklerine bakarak bunu söylemeye utanır insan.İlk baktığımda kartondan maket mi yaptılar dedim.
Bu protatip. Sonradan silahlandırıyorlar.Vay be baya güzel duruyor bu arada umarım hatasız çalışır ama benin anlamadığım bu helikopter taarruz helikopteri ama silah neresinde ?
Tamam da hocam, maket demek ayrı bir olayBu protatip. Sonradan silahlandırıyorlar.
T629 ile ilgili yeni nesil olacak, Dünya çapında çığır açacak gibi bir söylemde bulunan oldu mu acaba?Yeni nesil savaş makinesi yapıyorsun, hangi taraftan bakarsan bak 4 köşe kutu gibi. Biraz da hayalet olması işin uğraşılsaymış gibi. İtalyan Agusta´nın haklarını satın al, biraz modifiye et sonra milli diye servis et.
Savaş uçağı değil ki bu? Helikopter.Yeni nesil savaş makinesi yapıyorsun, hangi taraftan bakarsan bak 4 köşe kutu gibi. Biraz da hayalet olması işin uğraşılsaymış gibi. İtalyan Agusta´nın haklarını satın al, biraz modifiye et sonra milli diye servis et.
inşallah olur ne diyelim çalışılırsa yapılır zor şeyler amaBugün Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilk T129 ATAK Helikopteri Teslim Töreni icra edildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’in de katılımıyla düzenlenen tören esnasında, devam eden projelerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Törende, TUSAŞ tarafından halihazırda yürütülen üç taarruz helikopteri projesinden biri olan “T629 Taarruz Helikopteri” ise dikkat çekti. Kamuoyunun ilk kez Haziran 2020’de gördüğü T629’den oldukça farklı olan bu helikopterin, insansız ve elektrikli olarak geliştirildiği öğrenildi. Öte yandan TUSAŞ, T629 helikopterinin klasik yapıda yani insanlı bir konfigürasyonunu da geliştiriyor. Özetle; T629 Projesi kapsamında, insanlı ve insansız/elektrikli yapıda iki farklı helikopterin geliştirilmesi planlanıyor.
İnsansız ve elektrikli yapıdaki T629 Taarruz Helikopteri’nin, özellikle Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için faydalı olacağı düşünülüyor. Yakın gelecekte envantere almayı planladığı TCG ANADOLU Amfibi Harp Gemisi için helikopter platformu ihtiyacı olan Türk Deniz Kuvvetleri’nin, T629 ile bu ihtiyacının önemli bir kısmını giderebileceği öngörülmekte.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Kaynak: SavunmaSanayist.com
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ek bilgi olarak; elektrikli ve tam otonom olarak, dünyanın ilk taarruz helikopterini üretmiş bulunuyoruz. Bu milleti destekleyen hükümetler oldukça, daha nicelerini yaparız.
hocam yine de kıskanmaz ki parçaları kesseler bir cacık yapamayız çoğu önemli parçası ithal edilmiştir büyük ihtimalleSavunma Sanayindeki üretimlerimizde sorunlu çıkan bir ürün olmadı sanırım. Hepsi başarıyla görevini yerine getiriyor
Katılıyorum, Türk milleti zekidir. Bürokrasi ve iktidarlar engel olmadığı sürece, başaramayacağımız bir şey yoktur.inşallah olur ne diyelim çalışılırsa yapılır zor şeyler ama
"TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR"
Savunma sanayiinde dışa bağımlılık oranı %80 civarındaydı, Ak Parti hükümeti geldiğinde. Şu an %25 civarına kadar indi. Hedef daha da düşürmek elbette. Araştır, çoğu savunma sanayii ürünümüz yerli imkanlarla üretiliyor.hocam yine de kıskanmaz ki parçaları kesseler bir cacık yapamayız çoğu önemli parçası ithal edilmiştir büyük ihtimalle
nasıl bu makinelerin kartını filan biz mi üretiyoruz o zaman çok güzel inşallah en yakın zamanda kullanıma geçilir de bir şeyler yapabildiğimizi gösteririzKatılıyorum, Türk milleti zekidir. Bürokrasi ve iktidarlar engel olmadığı sürece, başaramayacağımız bir şey yoktur.
Bunun en büyük örneği, Kıbrıs Harekatı. Eğer ki dönemin koalisyon iktidarlarından birisi engel olmasaydı, tüm Kıbrıs'ı fethetmiştik.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Savunma sanayiinde dışa bağımlılık oranı %80 civarındaydı, Ak Parti hükümeti geldiğinde. Şu an %25 civarına kadar indi. Hedef daha da düşürmek elbette. Araştır, çoğu savunma sanayii ürünümüz yerli imkanlarla üretiliyor.
Evet hocam, çipini, kartını ve özellikle yazılımını biz üretiyoruz. Hammaddesi bizde olmayan bazı parçalar var, onları dışarıdan alıyoruz. Mesela, SİHA'ların görüntülenme sistemini Kanada'dan alıyorduk. Karabağ Savaşında, Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada bize ambargo koydu. 2 hafta sonra, Selçuk Bayraktar o parçanın da ülkemizde üretildiğini ve artık dışarıdan satın alınmayacağını açıkladı.nasıl bu makinelerin kartını filan biz mi üretiyoruz o zaman çok güzel inşallah en yakın zamanda kullanıma geçilir de bir şeyler yapabildiğimizi gösteririz
sıkıntı yok mekanik parçalar alıyorsak onların katma değerleri düşük fakat hocam işi siyasete getiriyorsunuz siyasetin geldi geleli sattığı şeylleri chp milletvekili büsbüyük bir liste ile gösterdi o kadar şeyi satıp bunu yapınca da övülmesin bizahmet bu kadar da yapsınEvet hocam, çipini, kartını ve özellikle yazılımını biz üretiyoruz. Hammaddesi bizde olmayan bazı parçalar var, onları dışarıdan alıyoruz. Mesela, SİHA'ların görüntülenme sistemini Kanada'dan alıyorduk. Karabağ Savaşında, Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada bize ambargo koydu. 2 hafta sonra, Selçuk Bayraktar o parçanın da ülkemizde üretildiğini ve artık dışarıdan satın alınmayacağını açıkladı.
Savunma Sanayiinde çığır açacak başarılara imza attı bu hükümet.
Evet hocam, çipini, kartını ve özellikle yazılımını biz üretiyoruz. Hammaddesi bizde olmayan bazı parçalar var, onları dışarıdan alıyoruz. Mesela, SİHA'ların görüntülenme sistemini Kanada'dan alıyorduk. Karabağ Savaşında, Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada bize ambargo koydu. 2 hafta sonra, Selçuk Bayraktar o parçanın da ülkemizde üretildiğini ve artık dışarıdan satın alınmayacağını açıkladı.
Savunma Sanayiinde çığır açacak başarılara imza attı bu hükümet.
İşi siyasete getirmemin sebebi; Vecihi Hürkuş'tur. Nuri Demirağ'dır. Nuri Killigil'dir. Prof. Dr. Engin Arık'tır. Bu isimleri araştırın, başlarına ne geldiğini öğrenin. Bu yüzden diyorum, siyasi iktidar ve bürokrasi engel olmadığı sürece Türk milleti her şeyi başarır. Dönemin İnönü hükümeti engel olduğu için, uçak üretimimiz yok bizim. Yahu, 1925 yılınca Vecihi Hürkuş enkazlardan topladığı kalıntılarla uçak yaptı ve Ankara semalarında uçurdu. Ödül beklerken, izinsiz uçuş yaptığı gerekçesiyle ceza verildi adama. Düşünsene, o zamandan destek çıkıldığını. 1925'den beri uçak üretiminde çalışsak; ABD'den önce Ay'a insan gönderirdik.sıkıntı yok mekanik parçalar alıyorsak onların katma değerleri düşük fakat hocam işi siyasete getiriyorsunuz siyasetin geldi geleli sattığı şeylleri chp milletvekili büsbüyük bir liste ile gösterdi o kadar şeyi satıp bunu yapınca da övülmesin bizahmet bu kadar da yapsın
Bunu izlemedim. izledikten sonra tekrar yazarım. Fakat devletin sattı denilen şeyler, özelleştirmesi. En basitinden; İskenderun Demirçelik Fabrikası. Özelleştirilmeden önce orada çalışanlar devlet memuru statüsünde oluyordu. Yani, ne yaparsa yapsın, nasıl çalışırsa çalışsın maaşını alacak. Devlet memuru işte, adam akıllı bir denetleme mekanizması yok. Özelleştirdikten sonra, daha verimli olmaya başladı.