Neler Yeni

TWISTED MINDS 27 TM27DQI QHD 240Hz RGB NANO IPS MONİTÖR(kullananlar kulübü)

Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Hamza özel
Hamza hocam @HamzaÖzel nasıl, memnun musunuz? Parlaklığı vs. tatmin ediyor mu? HDRsi sizce iyi mi açınca, HDR aktif edince parlaklık vs. düşüyor mu? MPRT modu mevcut mu, hızlı, daha hızlı vs. gibi? MPRT açınca ghosting oluyormuş çünkü eğer modları varsa geçiş sağlanabilir 0.8 ms olmaz da 1ms olur örneğin. Işık süzmesi, ghosting sezdiniz mi hiç? @EmreErkanAydın
*HDR verimsiz.
*Parlaklık seviyesi gayet güzel ben 30 karda kullanıyorum.
*Tepki süre ayarı var düşük orta yüksek şeklinde ben ortada kullanıyorum hayalet görüntülere rastlamadım varsa da rahatsız etmedi dikkatimi çekmedi.
* Işık sızması altta çok az var ama farkedilmiyor çok dikkatli bakmayınca fotoları konuda mevcut.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,261
İsim
Bilal Tepe
*HDR verimsiz.
*Tepki süre ayarı var düşük orta yüksek şeklinde ben ortada kullanıyorum hayalet görüntülere rastlamadım varsa da rahatsız etmedi dikkatimi çekmedi.
* Işık sızması altta çok az var ama farkedilmiyor çok dikkatli bakmayınca fotoları konuda mevcut.
Bende ışık sızması yok çıkmadı garip şekilde bende tepki süresini ortada kullanıyorum 0 ghosting

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
*HDR verimsiz.
Anladım hocam teşekkür ederim, temel seviye tasarım (Photoshop CS6), video edit işleri falan da yapılır mı sizce, renk canlılığı göz doyuruyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Hamza özel
Anladım hocam teşekkür ederim, temel seviye tasarım (Photoshop CS6), video edit işleri falan da yapılır mı sizce, renk canlılığı göz doyuruyor mu?
Renk canlılığı beni memnun etti.Dediğiniz işler ve uygulamalar için kullanılır ama sadece o uygulamalar için daha uyguna veya daha uygun monitörler bulunabilir.Ama oyun + iş diyorsanız uygun bu monitör.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Selamlar, TM27DQI modelini satın aldım ve bugün elime ulaştı, genel olarak memnunum ancak rahatsız edici ilginç bazı sorunlarla karşılaştım, alan arkadaşlardan ricam kendileri de bu sorunları test etmeleri, acaba benim aldığım cihazda mı bir sorun var yoksa genel bir durum mu.

Öncelikle Monitörü DP portundan bağladığımda anakart açılışta 1 uzun 3 kısa hata vererek açılıyor (görüntü windows açılışında geliyor, bios'a giremiyorum). Bu sorunu biostan CSM ayarını açarak çözdüm ancak bana oldukça anlamsız geldi. Asus Tuf Gaming x570 Plus Wifi Anakartımda CSM ayarım her zaman kapalı durumdaydı,

2. sorun ise eğer exclusive fullscreen bir oyundan çıkarsam monitörün HDR özelliği kapalıymış gibi soluk renkte görüntü veriyor. Monitörü kapayıp açınca bu sorun düzeliyor. (Bu windows'un genel bir sorunu olabilir emin değilim, internette aradığımda buna benzer çok fazla şikayet buldum.)

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Selamlar, TM27DQI modelini satın aldım ve bugün elime ulaştı, genel olarak memnunum ancak rahatsız edici ilginç bazı sorunlarla karşılaştım, alan arkadaşlardan ricam kendileri de bu sorunları test etmeleri, acaba benim aldığım cihazda mı bir sorun var yoksa genel bir durum mu.

Öncelikle Monitörü DP portundan bağladığımda anakart açılışta 1 uzun 3 kısa hata vererek açılıyor (görüntü windows açılışında geliyor, bios'a giremiyorum). Bu sorunu biostan CSM ayarını açarak çözdüm ancak bana oldukça anlamsız geldi. Asus Tuf Gaming x570 Plus Wifi Anakartımda CSM ayarım her zaman kapalı durumdaydı,

2. sorun ise eğer exclusive fullscreen bir oyundan çıkarsam monitörün HDR özelliği kapalıymış gibi soluk renkte görüntü veriyor. Monitörü kapayıp açınca bu sorun düzeliyor. (Bu windows'un genel bir sorunu olabilir emin değilim, internette aradığımda buna benzer çok fazla şikayet buldum.)
Full screen oyundan masaüstüne alt tab atınca mı oluyor 2.sorun yoksa komple kapatınca mı? W11 mi W10 Pro mu kullanıyorsunuz? Bu arada monitör 400 cd:m değil mi zaten nasıl soluk renkte bir görüntü verebilir ki?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Hamza özel

İlk yaşanılan sorun bende olmadı.

İkincisi için bu paralara alınan monitörden hdr beklentim yok keza bu monitördeki hdr da işlevsiz yokmuş gibi düşünülebilir.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Full screen oyundan masaüstüne alt tab atınca mı oluyor 2.sorun yoksa komple kapatınca mı? W11 mi W10 Pro mu kullanıyorsunuz? Bu arada monitör 400 cd:m değil mi zaten nasıl soluk renkte bir görüntü verebilir ki?
Windows 11 Pro kullanıyorum. Oyunu açtığımda HDR aktif oluyor, ancak oyun sırasında alt+enter ile fullscreen moddan windowed moda geçince (veya oyundan çıkınca) renkler Windows'da HDR açık ama monitörün HDR özelliği kapalıyken göründüğü gibi soluk görünüyor, tekrar alt+enter yapınca yani fullscreen'e geçince düzeliyor. İnternette "HDR washed out" şeklinde aratırsanız benzer sorun yaşayanları görebilirsiniz. Yani monitörün verdiği görüntünün bozuk olduğu gibi bir durum değil, sanırım uyumsuzluk ile ilgili bir durum.

Windows ve monitörün ayarlarından HDR'ı şimdilik kapadım.

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Windows 11 Pro kullanıyorum. Oyunu açtığımda HDR aktif oluyor, ancak oyun sırasında alt+enter ile fullscreen moddan windowed moda geçince (veya oyundan çıkınca) renkler Windows'da HDR açık ama monitörün HDR özelliği kapalıyken göründüğü gibi soluk görünüyor, tekrar alt+enter yapınca yani fullscreen'e geçince düzeliyor. İnternette "HDR washed out" şeklinde aratırsanız benzer sorun yaşayanları görebilirsiniz. Yani monitörün verdiği görüntünün bozuk olduğu gibi bir durum değil, sanırım uyumsuzluk ile ilgili bir durum.

Windows ve monitörün ayarlarından HDR'ı şimdilik kapadım.
Windows 10 Pro ile devam edin hocam bir süre, 7950x ve 4080 nedense Windows 10 Pro da performans olarak daha fazla veriyor bende ve daha stabil, 2025'e kadar desteği olduğu için büyük ihtimal o zaman geçerim diye düşünüyorum Windows 11'e.

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Bu arada G-Sync aktif edilebiliyor değil mi? Çünkü bazı monitörlerde açılmasına rağmen aslında açılmak için açılıyormuş fakat aktif değilmiş özellik gözlemlenirken.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Bu arada G-Sync aktif edilebiliyor değil mi? Çünkü bazı monitörlerde açılmasına rağmen aslında açılmak için açılıyormuş fakat aktif değilmiş özellik gözlemlenirken.
Freesync olarak aktif edilebiliyor. Gsync lisansı yok.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    32.9 KB · Hit: 121

KONSOL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Furkan
Bende 144 Hz 1 MS IPS ve pivot özellikli Viewsonic monitör var ama buna geçilir mi bilemedim. Genelde Valorant, CS:GO oynarım, arada hikayeli de oynuyorum. Web'de ciddi şekilde geziniyorum ve işlerimi hallediyorum. Değer diyorsanız taksitle alıp benimkini satacağım.

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Freesync olarak aktif edilebiliyor. Gsync lisansı yok.
E zaten birçok freesync olan monitör gysnc uyumlu oluyor, sanırım konu sahbinin de kullanma kılavuzunda adaptive sync&freesync supported yazıyordu. Yırtılma vs. sanırım gözlemlemediniz diye düşünüyorum gysnc aktif ettikten sonra

Top Bottom