Neler Yeni

TWISTED MINDS 27 TM27DQI QHD 240Hz RGB NANO IPS MONİTÖR(kullananlar kulübü)

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,328
İsim
Bilal Tepe
Hocam ghosting var mı? UFO testi yaptınız mı? Bir de renk doygunluğu nasıl?
Ghosting yok ölü pixel yok ışık sızması yok LG var bende 2k 144hz onun ile aynı oda 10 bit bu da 10 bit kopyala yapıştır bunun renkleri hatta daha doygun ve tatlı

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,328
İsim
Bilal Tepe
Hocam ghosting var mı? UFO testi yaptınız mı? Bir de renk doygunluğu nasıl?
Alt köşelerde ışık sızması var film pek izlemedigim için benim için sorun yok siyah ekranda belli oluo ipslerin hepsinde var ne yazık ki

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
E zaten birçok freesync olan monitör gysnc uyumlu oluyor, sanırım konu sahbinin de kullanma kılavuzunda adaptive sync&freesync supported yazıyordu. Yırtılma vs. sanırım gözlemlemediniz diye düşünüyorum gysnc aktif ettikten sonra
Herhangi bir yırtılmaya denk gelmedim.

Monitörün herhangi bir sıkıntısı yok ancak alacaksanız HDR özelliği yokmuş gibi düşünün. Ben HDR'ın gerçek anlamda çalıştığını da açıkçası düşünmüyorum, oyunlarda vs. HDR aktif edildi yazıyor ama görüntüde pek bir fark göremedim.

Ayrıca Death Stranding oyunu açılırken Windows'un HDR otomatik aktif edildi uyarısı geliyor, ancak oyunun içinde ayarlarda kapalı halde, HDR'ı oyunun menüsünden aktif edince renkler bozuluyor, kapatınca normal hale geliyor. Enteresan bir durum yani. Belki firmware update ile ileride düzeltirler.

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Herhangi bir yırtılmaya denk gelmedim.

Monitörün herhangi bir sıkıntısı yok ancak alacaksanız HDR özelliği yokmuş gibi düşünün. Ben HDR'ın gerçek anlamda çalıştığını da açıkçası düşünmüyorum, oyunlarda vs. HDR aktif edildi yazıyor ama görüntüde pek bir fark göremedim.

Ayrıca Death Stranding oyunu açılırken Windows'un HDR otomatik aktif edildi uyarısı geliyor, ancak oyunun içinde ayarlarda kapalı halde, HDR'ı oyunun menüsünden aktif edince renkler bozuluyor, kapatınca normal hale geliyor. Enteresan bir durum yani. Belki firmware update ile ileride düzeltirler.
Peki direk size de 240hz olarak mı geldi yoksa yükselttiniz mi? Bir de renklerin canlı olduğunu söylemişti diğer kişiler ki 400 cd:m zaten, sizce oyunlarda vs. kafi mi renk doygunluğu, Dell S2721dgfa kullandım ama onun kadar sanırım HDR'ı sağlam değildir haliyle çünkü panelde de HDR400 sertifikası yok.

EzerchE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gürkan Ezerçe
Peki direk size de 240hz olarak mı geldi yoksa yükselttiniz mi? Bir de renklerin canlı olduğunu söylemişti diğer kişiler ki 400 cd:m zaten, sizce oyunlarda vs. kafi mi renk doygunluğu, Dell S2721dgfa kullandım ama onun kadar sanırım HDR'ı sağlam değildir haliyle çünkü panelde de HDR400 sertifikası yok.
Bağladığımda direkt 240 hz olarak açıldı. Renk doygunluğu kişiye göre değişebilir, açıkçası benim eski monitörüme göre renk doygunluğu düşük geldi ben kendim nvidia ayarlarından kontrastı %55 ve doygunluğu %80 seviyesine getirince eski IPS monitörüme yakın renk canlılığını alabildim. Ekran parlaklığı gayet yeterli bence. Eski monitörüm Asus 27" MX279H.

Son düzenleme:

forlan05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Volkan Kaşıkcı
Bağladığımda direkt 240 hz olarak açıldı. Renk doygunluğu kişiye göre değişebilir, açıkçası benim eski monitörüme göre renk doygunluğu düşük geldi ben kendim nvidia ayarlarından kontrastı %55 ve doygunluğu %80 seviyesine getirince eski IPS monitörüme yakın renk canlılığını alabildim. Ekran parlaklığı gayet yeterli bence. Eski monitörüm Asus 27" MX279H.
4080 mi kullanıyordunuz sizde?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,549
Üyeler
162,834
Son üye
PARAHARCAMASEVDALISI
Top Bottom