Ucuz telefon ölü yatırım mıdır?

Zaptic

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
242
Günlük işleri görsün diye 5-6 bin liraya bir telefon almak istiyorum ama bu fiyata İnfinix, Omix, Techno gibi ismini ilk defa duyduğum garip markalar var sizce bu telefonları almak mantıklı mı yoksa bana sık sık arıza falan çıkaracak sorunlu cihazlar mı?

En ucuz 7500 liraya Redmi buldum onu da reklamlı diye sevmiyorum ama adını bildiğim en ucuz o var donanımı da 5-6 bin lira diğer markalarla neredeyse aynı. Sırf Redmi diye bunu mu alsam bilemedim.

Yd al hocam. en son depremde farklı şehre gidince geçici olarak, internet aboneliğini kapatmıştık turktelekomun. Yıllardır müşterileri olmamiza rağmen taksitli satış yapmadılar ben de gidttim note 10 pro aldim bir telefoncudan o zmn yd olarak. Ankara'da üstünden 2 tane togg geçti, motordan düştü. Sayısız defa yere düşürmüşumdür hala sıkıntısız kullanıyorum.

Günlük işleri görsün diye 5-6 bin liraya bir telefon almak istiyorum ama bu fiyata İnfinix, Omix, Techno gibi ismini ilk defa duyduğum garip markalar var sizce bu telefonları almak mantıklı mı yoksa bana sık sık arıza falan çıkaracak sorunlu cihazlar mı?

En ucuz 7500 liraya Redmi buldum onu da reklamlı diye sevmiyorum ama adını bildiğim en ucuz o var donanımı da 5-6 bin lira diğer markalarla neredeyse aynı. Sırf Redmi diye bunu mu alsam bilemedim.
en iyisi 9k ya a06, 16 alıp gündelik işleri halletmek hocam :D

en iyisi 9k ya a06, 16 alıp gündelik işleri halletmek hocam :D
Geçen ay 6K olan cihazı 9K ya almak da mantıklı gelmedi, A06 geçen ay olduğu gibi 6K ya da en fazla 7K olsa direkt onu alacağım.

Ona en yakın A17 var o da 11K ya satılıyor çok geldi.

Geçen ay 6K olan cihazı 9K ya almak da mantıklı gelmedi, A06 geçen ay olduğu gibi 6K ya da en fazla 7K olsa direkt onu alacağım.

Ona en yakın A17 var o da 11K ya satılıyor çok geldi.
realme 12 plus 5g 8/256 10.5kya satildi 2 gecedir. kacirmaniza uzuldum.

2. El ya da YD alın. Dediğiniz 1. El markalar 3000 bile etmiyor normalde

Yenilenmiş almak mantıklı mı? Dediğiniz seçenekleri faturasız satış olduğu için değerlendirmeye alamıyorum.
Mantıksız. En dandik psrçaları koyuyorlar sonra bozuluyor

telefon yatırım değildir bütçe ve ihtiyaca göre alınmalıdır bence
ama 8k altı telefonlar cidden birkaç sene idare eder sadece

telefon yatırım değildir bütçe ve ihtiyaca göre alınmalıdır bence
ama 8k altı telefonlar cidden birkaç sene idare eder sadece
Yatırım derken satıp kâr etme anlamında değil onu biraz yanlış ifade etmişim, 1 sene sonra çöp olur da para boşa mı gider anlamında yazmak istedim. İhtiyaç olarak çok hız iyi kamera falan lazım değil ama sorun çıkarmasını istemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mantıksız. En dandik psrçaları koyuyorlar sonra bozuluyor
Bu bütçede çok seçeneğim yok ya yenilenmiş iPhone X ya da XR alabiliyorum ya da böyle markaların sıfır cihazları var birini almam gerekiyor hangisi en uzun en sorunsuz gider bilemedim. Apple kalitesine güveniyorum ama dandik parça dediğiniz olay yüzünden o da riskli sanırım.

Son düzenleme:
Bu bütçede çok seçeneğim yok ya yenilenmiş iPhone X ya da XR alabiliyorum ya da böyle markaların sıfır cihazları var birini almam gerekiyor hangisi en uzun en sorunsuz gider bilemedim. Apple kalitesine güveniyorum ama dandik parça dediğiniz olay yüzünden o da riskli sanırım.
6 bin liraya kadar 2. El S10+ olur. Sıfır ise maks A06

Geri