Neler Yeni

Ucuz ve pahalı anakart farkı nedir

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Dostlar başlıktaki gibi giriş seviyesi b550 gigabyte anakart almak ile asus tuf civarı 3-4 bin tllik bir anakart almanın arasındaki farklar nedir
Hangi koşullarda anakartı yükseltmemiz gerekir

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
PSU kötü anakart kötü ram kötü ssd kötü :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

High power performance GD 800W +80 Gold 2200 TL

Gigabyte B550 Aorus Elite V2 3200 TL (2600 TL'ye gaming x v2 de olabilir ama aorus daha iyi)

Goodram 8x4 32 GB 3600 Mhz CL18 DDR4 Ram RGB 2100 TL (RGBsiz hali Nays ile 1400 nays olmadan 1600 TL)

SSD Kingston KC3000 1 TB Dramli 1800 TL
ssd 2 katı fiyat hocam
ram siyah bu rami isteme sebebim beyaz olması kasa ve ekran kartı da beyaz olacak dediğim gibi
anakart da fazladan 1000tl hocam neleri kötü açıklayabilir misin bütçeyi bu kadar çok arttırmam gerekecekse sebeplerini detaylı bileyim diye

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
SSD bunu al. Senin seçtiğin SSDde DRAM yok kioxiada dram var.

İlla beyaz olacaksa Goodramin beyazını al 160 tl fark oluyor 16 gb ında

Anakarta fazladan 1000 tl veremeyeceksen https://www.n11.com/urun/gigabyte-b...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Bunu al.

SSD nedeni: Seçtiğin ssd'de DRAM yok. Dram'in ne olduğunu internetten araştırırsan daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin ama kısaca SSDnin daha kararlı çalışmasını sağlıyor.

Anakart:Aorus Elite'in VRM ve faz değerleri Gaming X V2'ye göre daha kötü aralarında 100 200 lira fark var kesinlikle gaming x v2 al.

Corsair yerine goodram önerme sebebim chipleri daha iyi,OC performansları daha iyi stok MHzları daha iyi daha ucuzlar.

Psu'n bronz bir psuya göre çok pahalı. sana attığım psu hem 800w hem modüler hem de gold sertifikalı.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
SSD bunu al. Senin seçtiğin SSDde DRAM yok kioxiada dram var.

İlla beyaz olacaksa Goodramin beyazını al 160 TL fark oluyor 16 gb ında

Anakarta fazladan 1000 TL veremeyeceksen https://www.n11.com/urun/gigabyte-b...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Bunu al.

SSD nedeni: Seçtiğin ssd'de DRAM yok. Dram'in ne olduğunu internetten araştırırsan daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin ama kısaca SSDnin daha kararlı çalışmasını sağlıyor.

Anakart:Aorus Elite'in VRM ve faz değerleri Gaming X V2'ye göre daha kötü aralarında 100 200 lira fark var kesinlikle gaming x v2 al.

Corsair yerine goodram önerme sebebim chipleri daha iyi,OC performansları daha iyi stok MHzları daha iyi daha ucuzlar.

Psu'n bronz bir psuya göre çok pahalı. sana attığım psu hem 800w hem modüler hem de gold sertifikalı.
psu thermaltake in 1580 e de var bu daha düzgün olur diye seçmiştim eğer fark etmeyecekse onu da almak işime gelir kasada psu gözükmediği için modüler olması çok işime gelmiyor açıkcası o yüzden
ssd konusunda öğrettiğin iyi oldu çok sağ ol rastgele görüp seçmiştim onu
anakarttaki tavsiyeni de not aldım
ram konusunda oc asla yapmam açıkcası corsair in estetiği daha çok hoşuma gidiyor oc dışında bir fark olur mu aynı fiyattalar 16x2 versiyonları

Anakart için de ilk attığına bütçe oluşturabilirim ancak buna değer mi ne gibi farkları olur çünkü olabildiğince f/p bir sistem oluşturmak istiyorum

Son düzenleme:

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,838
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Anakartın görevi parçaları tutmaktır. Kaç RAM takılır ve kaç MHz destekler gibi şeyler önemlidir. Wifi var mı yok mu buna bakılabilir. Ucuz anakartlar da iş görür. 1500 liralıkla 8000 liralık ikisi de aynı işi yapıyor sonuçta.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Anakartın görevi parçaları tutmaktır. Kaç RAM takılır ve kaç MHz destekler gibi şeyler önemlidir. Wifi var mı yok mu buna bakılabilir. Ucuz anakartlar da iş görür. 1500 liralıkla 8000 liralık ikisi de aynı işi yapıyor sonuçta.
O zaman çok da ucuza da kaçmayalım deyip arkadaşın yukarıda attığı gaming x v2 yi alsam herhangi bir eksiklik çekmem gibi

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,572
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
MSİ markasını öneririm. Gigabyte hep sorun çıkaran marka olarak biliyorum eskilerden. Şimdi yeni ürünleri nasıl kalitede orasını bilmem tabi.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
MSİ markasını öneririm. Gigabyte hep sorun çıkaran marka olarak biliyorum eskilerden. Şimdi yeni ürünleri nasıl kalitede orasını bilmem tabi.
Şu an kullandığım da gigabyte yaklaşık 2 senedir sorun olmadı henüz

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
TAHA KOÇAK
Kasa da fan yok :)
Anakartı kullanıyorum güzeldir, ben buradan almıştım.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
kasada 2 adet f120q fan var hocam anakart konusunda m ibaresinin boyut dışında bir etkisi var mı

Kasa da fan yok :)
Anakartı kullanıyorum güzeldir, ben buradan almıştım.
ilerleyen zamanlarda da 2 fanlı beyaz bir sıvı soğutma ve ön panele görüntüyü bozmayacak fan eklerim zaten

Top Bottom