Neler Yeni

Ucuz ve pahalı fareler arasında cidden bir fark var mı?

Hayatımda çok fare kullansam bile bilmiyorum aralarında ciddi bir fark hissedemedim şimdiye kadar. İnsanlar ne tür farklar hissediyor daha kaliteli farelerde halen çözemedim. Tam olarak 300-400 TL'lik fare ile binlerce liralık farelerin arasındaki fark nedir?

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Hayatımda çok fare kullansam bile bilmiyorum aralarında ciddi bir fark hissedemedim şimdiye kadar. İnsanlar ne tür farklar hissediyor daha kaliteli farelerde halen çözemedim. Tam olarak 300-400 TL'lik fare ile binlerce liralık farelerin arasındaki fark nedir?
Sensör ve dpi çok önemli. Mausun altında kırmızı ışık olanlar genelde kalitesiz oluyor ışıksız sensörler daha iyi. Eskiden a101 bim gibi yerlerden mouse kullanırdım 2-3 haftada bir mouse değiştirirdim sonra bi logitech aldık çok zor bozulmuştu.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
En büyük etkenler hafiflik konfor tepkime süresi.150gr mouse kullanıyorken 50-60gr mouseye geçersen anlarsın farkı.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
En büyük etkenler hafiflik konfor tepkime süresi.150gr mouse kullanıyorken 50-60gr mouseye geçersen anlarsın farkı.
O farkı bende anlamadım ama sorduğu şey 400tlik mouse ile 1klık mousenin arasındaki fark ne bende 450TL'ye aldığım mouse 60GR ve dediğin gibi cidden bu neymiş dedimde yani.

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
Oyunlarda yüksek ranklara elolara çıktığınız zaman elinizde ki 200-300tl lik mouse yetersiz gelmeye başlıyor. Anlayabiliyorsunuz yetersiz gelme sebebi belli özellikler. Mouse 1000hz olmalı siz 250-500hz ile oynarsanız aiminiz de sapmalar olur. 1000hz ile 4000hz arasında hiç fark yok ama 500hz ile 1000hz arasında çok fark var. Tarama hızı ile hızlanma birimleri var bunlarda kalitesiz mouselarda çok düşükken güzel mouse alınca aiminizi daha keskin yapiyor. 300-400tl aldığınız mouse ile suanki piyasa da 1.5-2k arasında direk ilk kullanista farkı anlarım

GalaxySal450

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
542
İsim
Nazım
İlgilendiği Kategoriler
Çevre Birimleri (Klavye, Mouse/Mousepad)
Genellikle evet olur. Fakat 400 IPS ve üzeri tüm IPS değerine sahip farelerde hiçbir fark hissedemezsin, nedeni hiçbir robotik uygulamanın bile bu farkı hissedememesi.

Sensör önemli. 200 IPS 25G değerinin altında olan (PixArt PWM3310 hariç) neredeyse tüm farelerde ani takılma olasılığı daha yüksek. DPI da keza önemli sayılabilecek bir şey. Click latency 10 ms'ye kadar düşük veya çok düşük sayılır, 20 ms ve üzeri yüksek olarak kabul edilir, oldukça önemlidir. Kronik sorunlu fare almamaya özen gösterin. Bazı kötü markaların modelleri de istisnadır, örneğin şu anda 200 liraya satılan Performax Xotran.

Geriye kalan tüm şeyler konuda bahsedilmiş. Geriye öneri için gereken şeyler var.

Daha detaylı bilgi için @Greewe hocamızın oluşturmuş olduğu konuyu incelemenizi öneririm, daha çok öneri yapılırken bakılması gereken şeyler içerir.

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
EFEKAN SARIKAYA
bütün teknolojileri bi yana bıraktıktan sonra da malzeme yapısı fark ediyo o ucuz plastik ile kaliteli plastik arasındaki fark ilk dokunuşda fark ettiriyor mouse nin altındaki tabanın mauspedte kayması o kağuçuk ne zaman aşınacak hepsi değişiyor fark oluyor hocam

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,708
İsim
Selim
Sizi bilmem de eskiler bilir belki. 5 liralık siyah mouseler vardı onları kullandım. Bir gün kafam attı razer basilisk v3 aldım, yetmedi altına da çok kaliteli pahalı bir mauspad aldım. Arada ki farkı bariz hissediyorsun yani benim için 60hzden 144hz ye geçmek gibi bir şey oldu. Ayrıca sabah bilgisayara baktığınız zaman bir zevk geliyor o premium ekipmanları görünce 😄 her konuda farkı hissettiriyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yani evet bunu ben de merak ediyorum.
50 liralık mouse'dan geçersen evet fark hissediliyor ama 400 ile 1000 liralık arasındaki fark ne ben de bilmiyorum. Kullanmadım hiç ama hani kullansam bile bir fark olacağını zannetmiyorum.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Açıkcası bana göre eline en uygun fare en iyi faredir. Xantares in zamanında 90 ların microsoft mouse u ile döktürdüğünü görünce, pahalı mouseların bir önemi var mı konusunda baya şüpheye düştüm :D. Bence eline en uygun mouse en iyi mouse dur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
muhammet
bütün teknolojileri bi yana bıraktıktan sonra da malzeme yapısı fark ediyo o ucuz plastik ile kaliteli plastik arasındaki fark ilk dokunuşda fark ettiriyor
coating mevzusudur bu. iyi hissettirmeyen bir fareyi çoğu kişi kullanmak istemez.

artık kişi keyfine göre glossy, mat veya smooth bir fare tercih edebilir. ben şahsen smooth coatingi daha çok seviyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom