Neler Yeni

Udemy Derslerim İçin OBS ile Çektiğim Videoları En Küçük Boyutta Render Alma Öneri

AliEmre

80+
Selamlar Forum;
Udemy eğitim videoları çekmekteyim. Video kayıt için OBS kullanıyorum ve çıktılar çok küçük fakat kaliteli geliyor. Yaklaşık 6dk da 30-32 mblık video oluyor fakat hiç kalite düşmesi yaşatmıyor. -Açıkcası bu duruma hala hayret ediyorum :)--çıktı formatı mp4- Ders videolarının tamamı olmasa da bazılarında montaja ihtiyaç duyuyorum ve senelerdir kullandığım Vegas Pro'yu kullanıyorum fakat normalde 30-32mb olan 6dklık videoyu hep kullandığım ayarda 720pde 350-400mb çıktı alabiliyorum. Bit, hertz ayalarıyla vs oynadım biraz kuçulttum ama doğal olarak bozulmalar çok oluyor. OBSten aldığım çıktı gibi Vegastan da alma şansım yok mudur? Önerebileceğiniz ayar veya uygulama var mıdır? Upload hız sorunumdan dolayı ne kadar küçülürse benim için o kadar iyi olacak :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
OBS den çıkan videonun boyutunun o kadar küçük olduğuna emin misiniz? Belli yanlış okuyorsunuzdur. Ayrıca video kaydediyorken kaç kbps ise o değerle render al. Vegas pro kbps düştüğü anda çok görüntüyü bozduğu için bende de oluyor çıktısının normalinden daha fazla yer kaplaması ama bu kadar fark olmamalı.

AliEmre

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OBS den çıkan videonun boyutunun o kadar küçük olduğuna emin misiniz? Belli yanlış okuyorsunuzdur. Ayrıca video kaydediyorken kaç kbps ise o değerle render al. Vegas pro kbps düştüğü anda çok görüntüyü bozduğu için bende de oluyor çıktısının normalinden daha fazla yer kaplaması ama bu kadar fark olmamalı.

OBSten aldığım çıktılar bu şekilde 2500kbps ile kaydediyorum ve boyun azaltma filtresi kullanıyorum. Yazılar vs çok net hiçbir sıkıntı yok video kalidesinde ve 5-6dklık video 30-35mb yer kaplıyor. Açıkcası ben de inanmadım ve YouTube'a vs yükledim denemek için birkaç video ve doğru boyutlar. Şu anda Premier Pro kuruyorum belki orada daha uygun bir ayar bulurum :)

Videoları yayımlamadan önce, "Handbrake" programı ile bir daha render alıp mb düşmesi sağlayabilirsiniz.

AliEmre

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Videoları yayımlamadan önce, "Handbrake" programı ile bir daha render alıp mb düşmesi sağlayabilirsiniz.
Ben de en son çare onu düşünüyorum. Ama çok zaman ve depolama harcayacak bunu da istemiyorum. 50-60 video olunca günlerce render almam gerekcek. Sistemim çok güçlü değil :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Ben de en son çare onu düşünüyorum. Ama çok zaman ve depolama harcayacak bunu da istemiyorum. 50-60 video olunca günlerce render almam gerekcek. Sistemim çok güçlü değil :)
Dostum ben de vegas kullanıyorum ben de handbrake kullanıyorum ama render aldıktan sonra 30 MB lık videonun 400 MB olması kesinlikle normal değil. Bence render ayarlarında bi sorun var. handbrake hem çok zaman çalacaktır hem de kalite düşüklüğü sağlar.

Top Bottom