Undervolt ile alakalı bir kaç sorum var

Salim5820

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
609
Hayırlı akşamlar arkadaşlar bir kaç sorum var ve bunlar yaşadıklarıma dayanıyor
1-undervolt düşürünce ve power limiti de mesela - 20 - 25 yapınca crash vermesi normal mi örneğin ben -40 undervolt ve - 25 power limit ile crash aldım
2-kasa hava akışı undervolt ve power limit dengesini etkiler mi örneğin şuan ki kasam micro atx olduğu için power limit kissam dahi kart sıcak sahip olduğum model 9070 xt pulse kasayı yakında değiştireceğim
3-her oyuna gore değişir mi

undervolt değerleri aynı model kartlarda bile değişiklik gösterebiliyor deneye deneye bulmak lazım ,her oyuna göre de değişir en stabil olanı tüm oyunlarda çalışan değerleri bulmak lazım

undervolt değerleri aynı model kartlarda bile değişiklik gösterebiliyor deneye deneye bulmak lazım ,her oyuna göre de değişir en stabil olanı tüm oyunlarda çalışan değerleri bulmak lazım
Power limit? Mesela ac shadow da power limit ve undervolt crash verdirtti

Voltajı ne kadar düşürdün? Ayrıca power limiti neden düşürdün? Power limiti düşürmek undervolt değildir.
Kasa değişene kadar fazla isinmamasi için mesela -40 a - 20 power limit 4k da crash verdi 2k da tam olarak vermedi

Şu videoyu izleyin. Ayrıca her oyun her uv/oc yi kaldırmaz. Bazı oyun motorları daha hassas. Aşağıdaki +20mv verilmiş farklı bir profil çünkü diğer UV profili arc raidersta çöküyor, başka hiçbir oyunda sorun yok.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-25 230854.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-25 230854.webp
    28.2 KB · Hit: 9
Şu videoyu izleyin.

Evet biliyorum bunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu videoyu izleyin. Ayrıca her oyun her uv/oc yi kaldırmaz. Bazı oyun motorları daha hassas. Aşağıdaki +20mv verilmiş farklı bir profil çünkü diğer UV profili arc raidersta çöküyor, başka hiçbir oyunda sorun yok.

Sanırım oyuna gore de ayar yapmak lazım eğer yapılacaksa

Kaç derece oluyor hocam kart?
Normalin üstüne çıkıyor dar olduğu için stok ayarda kullanırsam 70 dereceye dayanıyor vram 98 oluyor çünkü ekran kartının fanın altı 1 1.5 cm boşluk kalmış durumda haliyle nefes alamıyor kasayı değiştirecegim

Normalin üstüne çıkıyor dar olduğu için stok ayarda kullanırsam 70 dereceye dayanıyor vram 98 oluyor çünkü ekran kartının fanın altı 1 1.5 cm boşluk kalmış durumda haliyle nefes alamıyor kasayı değiştirecegim
70c sorun değil ama uv yapmanız vram sıcaklıklarını etkilemeyecek. O yüzden kapağı sökebilirsiniz daha iyi olur mv ile uğraşmayın.

70c sorun değil ama uv yapmanız vram sıcaklıklarını etkilemeyecek. O yüzden kapağı sökebilirsiniz daha iyi olur mv ile uğraşmayın.
Yeni kasa sipariş veriyorum bakalım gelince eğer serin çalışırsa zaten pek uğraşmam guvenli alanda 40 50 de takılırım

Geri