Neler Yeni

Üni mezunu hangi rütbeyle askere başlıyor

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Üniversite mezunu olanlar hangi rütbeyle askere başlıyor bilen biri cevaplarsa sevinirim bilgim yok da ve üni mezunlarının askeriye daha mı kısa sürüyor detaylica hepsini anlatabilir misiniz

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üni mezunu uzun dönem giderse 1 sene asteğmen olarak yapıyor son zamanlarında teğmen rütbesi alıp askerliği bitiriyor 6 ay gidersen çavuş olabilirsin.
Eyvallah aga bulamadım bu bilgiyi bir türlü

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Üniversite mezunu olanlar hangi rütbeyle askere başlıyor bilen biri cevaplarsa sevinirim bilgim yok da ve üni mezunlarının askeriye daha mı kısa sürüyor detaylica hepsini anlatabilir misiniz

Yedek Subay​

Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.

e. Yedek subay olarak askerlik hizmet süresi 12 (Oniki) aydır.

Yükseköğretim Kurumu= MYO yada Lisans Programı yani Üniversite.

aikeytia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
anonim
bildiğim kadarıyla 2 yıl okursan uzman çavuş 4 yıl okursan teğmen olarak başlıyorsun belki farklıdır ben böyle biliyorum

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
bildiğim kadarıyla 2 yıl okursan uzman çavuş 4 yıl okursan teğmen olarak başlıyorsun belki farklıdır ben böyle biliyorum
Screenshot_2023-02-26-17-13-07-964_com.android.chrome.jpg

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan

Yedek Subay​

Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.

e. Yedek subay olarak askerlik hizmet süresi 12 (Oniki) aydır.

Yükseköğretim Kurumu= MYO yada Lisans Programı yani Üniversite.
yani anladığım kadarıyla üni mezunları uzun dönem (1 yıllık) yapmak isterlerse asteğmen mi oluyor. 6 aylık yaptığında ise çavuş mu oluyor

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
282
İsim
Enes
3 aya askere gidiyorum
benim tahminim en kötü onbaşı oluruz
ya da çavuş

sonuç itibariyle erler komutanım der ama herkes onbaşı olursa nanay

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
3 aya askere gidiyorum
benim tahminim en kötü onbaşı oluruz
ya da çavuş

sonuç itibariyle erler komutanım der ama herkes onbaşı olursa nanay
kankam benimde araştırma sebebim eğer uzun dönemde astteğmen oluyorsam 1 yıllık yapmak isterim açıkçası

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,394
İsim
Diyarhan
Paralı askerlik gelmeli.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,734
İsim
Oğuz
Üni mezunu uzun dönem giderse 1 sene asteğmen olarak yapıyor son zamanlarında teğmen rütbesi alıp askerliği bitiriyor 6 ay gidersen çavuş olabilirsin.
Çok yanlış bilgiler veriyorsunuz. 2 yıl mezun olduysan Uzman Çavuş olursun diye bir şey yok. Asteğmen 4 yıllık üniversite mezunları arasından, başvuranlar içinden seçilerek alınıyor. Yani bir askeriyedeki üni mezunu biri Asteğmenken diğer üni mezunları er olarak görev yapar. Çavuş ve Onbaşı olma durumu ise yine tamamen şans işi. Ayriyeten Asteğmene seçilip de eğitimi geçemeyip er olarak giden de var. Yani öyle bunu okuduysam direkt rütbe verirler gibi bir durum yok. Ayrıca seçilirken bölümünüzde kaç ortalama yaptığınıza, meslek bilginize vs. de bakarlar.

Son düzenleme:
Top Bottom