Eyvallah aga bulamadım bu bilgiyi bir türlüÜni mezunu uzun dönem giderse 1 sene asteğmen olarak yapıyor son zamanlarında teğmen rütbesi alıp askerliği bitiriyor 6 ay gidersen çavuş olabilirsin.
Üniversite mezunu olanlar hangi rütbeyle askere başlıyor bilen biri cevaplarsa sevinirim bilgim yok da ve üni mezunlarının askeriye daha mı kısa sürüyor detaylica hepsini anlatabilir misiniz
bildiğim kadarıyla 2 yıl okursan uzman çavuş 4 yıl okursan teğmen olarak başlıyorsun belki farklıdır ben böyle biliyorumÜniversite mezunu olanlar hangi rütbeyle askere başlıyor bilen biri cevaplarsa sevinirim bilgim yok da ve üni mezunlarının askeriye daha mı kısa sürüyor detaylica hepsini anlatabilir misiniz
bildiğim kadarıyla 2 yıl okursan uzman çavuş 4 yıl okursan teğmen olarak başlıyorsun belki farklıdır ben böyle biliyorum
yani anladığım kadarıyla üni mezunları uzun dönem (1 yıllık) yapmak isterlerse asteğmen mi oluyor. 6 aylık yaptığında ise çavuş mu oluyorYedek Subay
Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
e. Yedek subay olarak askerlik hizmet süresi 12 (Oniki) aydır.
Yükseköğretim Kurumu= MYO yada Lisans Programı yani Üniversite.
kankam benimde araştırma sebebim eğer uzun dönemde astteğmen oluyorsam 1 yıllık yapmak isterim açıkçası3 aya askere gidiyorum
benim tahminim en kötü onbaşı oluruz
ya da çavuş
sonuç itibariyle erler komutanım der ama herkes onbaşı olursa nanay
1 yıl yapılmaz ya herkes bedelli yaparken. ben 6 ay yapıcam ama mecburenkankam benimde araştırma sebebim eğer uzun dönemde astteğmen oluyorsam 1 yıllık yapmak isterim açıkçası
Üni mezunu uzun dönem giderse 1 sene asteğmen olarak yapıyor son zamanlarında teğmen rütbesi alıp askerliği bitiriyor 6 ay gidersen çavuş olabilirsin.
Çok yanlış bilgiler veriyorsunuz. 2 yıl mezun olduysan Uzman Çavuş olursun diye bir şey yok. Asteğmen 4 yıllık üniversite mezunları arasından, başvuranlar içinden seçilerek alınıyor. Yani bir askeriyedeki üni mezunu biri Asteğmenken diğer üni mezunları er olarak görev yapar. Çavuş ve Onbaşı olma durumu ise yine tamamen şans işi. Ayriyeten Asteğmene seçilip de eğitimi geçemeyip er olarak giden de var. Yani öyle bunu okuduysam direkt rütbe verirler gibi bir durum yok. Ayrıca seçilirken bölümünüzde kaç ortalama yaptığınıza, meslek bilginize vs. de bakarlar.bildiğim kadarıyla 2 yıl okursan uzman çavuş 4 yıl okursan teğmen olarak başlıyorsun belki farklıdır ben böyle biliyorum