Üniversite 1 sene uzadı

Bazen hayırlısı diyebiliyoruz hocam. En kısa sürede toparlarsin inşallah. Ortalaman 1.8 üstüne çıkınca hem alttan kaldığın dersleri hem de normalde alman gereken dersleri alabiliyorsun diye biliyorum. Böylece okul uzamaz , yetişirsin kendi sınıfına. Bizim üni sistemi böyleydi yani.
Peki hocam siz nasıl yaptınız yani 3 sınıfa devam ettiniz diğer derslere de giriyordunuz herhalde 2 sınıflar ile.

Peki hocam siz nasıl yaptınız yani 3 sınıfa devam ettiniz diğer derslere de giriyordunuz herhalde 2 sınıflar ile.
Hocam bizde şöyleydi, 2.sinifta kaldığım derslere katilmişsam yani derslere girip imza atmışsam 3.sinifta o dersi alttan aldığımda devamlılık zorunluluğum olmuyordu sadece sınavlarına girebiliyordum. Bir yandan normalde almam gereken 3.sinif derslerine giriyordum.

Hocam bizde şöyleydi, 2.sinifta kaldığım derslere katilmişsam yani derslere girip imza atmışsam 3.sinifta o dersi alttan aldığımda devamlılık zorunluluğum olmuyordu sadece sınavlarına girebiliyordum. Bir yandan normalde almam gereken 3.sinif derslerine giriyordum.
Ama 1.80 olmadan 3 sınıf derslerine girilmiyor . Umarım benimde böyle olur. Tuhaf olan devamsızlıktan bırakmamışlar derslere de girmedim 2 dönem kayıt yenilemedim. Bir kişide sadece devamsızlıktan kaldı diye gözüküyor.

Ama 1.80 olmadan 3 sınıf derslerine girilmiyor . Umarım benimde böyle olur. Tuhaf olan devamsızlıktan bırakmamışlar derslere de girmedim 2 dönem kayıt yenilemedim. Bir kişide sadece devamsızlıktan kaldı diye gözüküyor.
Aynen hocam işte 1.8 olana kadar sadece alttan yani kaldığınız dersleri alabilirsiniz maalesef. 1.8 i geçince normal dönem derslerinizi de alabiliyorsunuz.

Aynen hocam işte 1.8 olana kadar sadece alttan yani kaldığınız dersleri alabilirsiniz maalesef. 1.8 i geçince normal dönem derslerinizi de alabiliyorsunuz.
Kötüymüş. En iyisi merkezî puan ile yatay geçiş yapayım 2 sınıfta yapılıyor böyle tuhaf işlerle uğraşmayayım.

Okula göre değişiyor, bir standart yok bu konuda.

Yani seneye 7 ders varsa ben 15 ders falan mı alacağım ? Lise gibi değildir umarım
Öyle değil. Bu sene 5 dersten kaldın diyelim 3 sınıfta da 5 ders var, 10 ders alacaksın değil kaldığın 5'i alman lazım.
3. Sınıfsın suan ama Derslerini görmeyecen
Zayıf Olan Derslerine Girecen (2.Sınıfta zayıf Olanlara) Sınavlarına tamamlıyacan
GNO 1.80 Olunca
3.Sınıf Derslerine başıyacan
Bir Hocanın E Postasına yaz danış daha iyi öğrenirsin.
Herhangi bir hoca olmuyor. Herkese atan bir danışman hoca oluyor ona mail atmak lazım.
Bende elektronik. 28 bin sıralama çöp oldu keşke gitmeseydim. Benim ki daha çok ekonomik nedenlerden. Derslerim iyiydi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani şu kafamı karıştırdı 3 sınıfa gidiyorum ve 2 sınıf derslerini alıyorum. Benim bildiğim 3 sınıf dersleri ile birlikte 2 sınıf derslerini alttan alıyorum 7 ders 15 falan oluyor okuldaki arkadaşıma sormuştum öğrenci işleri farklı o farklı.
Öyle. Genelinde aynı durum. Dokuz Eylül üniversitesi girdiğim gün hissetmiştim pişman olacağımı neyse. Bu ülkede okul okunmaz.
Birkaç dersten kaldın diye pes edeceksen üzgünüm ama mühendislik okuma. Dersleri alttan almak utanç verici bir şey değil. Maddi durumun elverişli değilse okulunu 1 yıl dondurabilirsin.

Arkadaşlar bazı sebeplerden dolayı okul uzadı. 2 sınıf öğrencisiyim, ne yapmam gerekiyor seneye bilenler var mı ? Öğrenci işlerinden aldığım mail böyle; kümülatif not ortalamanız 1,41 bu durumda önümüzdeki yıl güz döneminde
sınıfınız 3 olacak ama siz daha önce alıp başarısız olduğunuz veya
devamsızlıktan kaldığınız dersleri alabiliceksiniz. Onları alarak başarılı
olup ortalamanızı 1,80 üzerine çıkardığınız takdirde, bahar yarıyılında
ikinci ve üçüncü sınıftan toplam 30 saatlik hiç almadığınız dersleri
alabileceksiniz.
1.41 ortalama nasıl yaptın yiğidim? Alsancak kordonda mı yatıp kalktın?
Seneye alttan dersleri alıcaksın, onları vermen gerekiyor. Sonrasında 3.sınıfın ve 2.sınıfın almadığın derslerini alacaksın.

1.41 ortalama nasıl yaptın yiğidim? Alsancak kordonda mı yatıp kalktın?
Seneye alttan dersleri alıcaksın, onları vermen gerekiyor. Sonrasında 3.sınıfın ve 2.sınıfın almadığın derslerini alacaksın.
Hocam okula başlamadım ki bu sene İzmir'de de değildim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle değil. Bu sene 5 dersten kaldın diyelim 3 sınıfta da 5 ders var, 10 ders alacaksın değil kaldığın 5'i alman lazım.

Herhangi bir hoca olmuyor. Herkese atan bir danışman hoca oluyor ona mail atmak lazım.

Birkaç dersten kaldın diye pes edeceksen üzgünüm ama mühendislik okuma. Dersleri alttan almak utanç verici bir şey değil. Maddi durumun elverişli değilse okulunu 1 yıl dondurabilirsin.
Kendi emeklerim ve başarısızlığım ile kalsam neyse ama hiç bir derse giremedim ve bu dönem de kayıt yaptırmadım. Devamsızlıktan bırakmadılar tek tesellim bu büyük ihtimal kendi şehri me merkezi puan ile yatay geçiş yapacağım birde KYK olayı var ödemesi falan var 2 sene sonra okulda uzadı üstüne benim ayak çukurda neyse teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,345
Üyeler
184,927
Son üye
howlTheWizard
Geri