Neler Yeni

Üniversite de Laptop Çok mu Önemli?

Egoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Ege Polat
Kuzenim Veterinerlik Okuyor Yurtdışında Kendi Bilgisayarı Masaüstü Ve Bilgisayarını Türkiye’de Bırakıp Gidiyor Her Yıl Belkide Arkadaşlarının Laptoplarından Yapıyordur Ödevlerini Ama Laptop Almadı Kendine
Anladım bende öyle düşünüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes eve çıkamıyor ilk yıl
Arkadaş seçimi+ şehri tanımak önemli
Kral şu an masaüstü alsam ünide 3-4 bin tl ye alacağım bir laptop beni götürür mü?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
bende ilk yıl yurtta kalmayı planlıyorum ama özel yurtlar ortalama kaç para oluyor bir bilgim yok sizin bilginiz var mı o konuda

evde mi kaldınız
İstanbul fatihte sorduklarım 30bin diyordu :( pandemiden dolayı olabilir ama bilmiyorum.

Anladım bende öyle düşünüyordum

Kral şu an masaüstü alsam ünide 3-4 bin TL ye alacağım bir laptop beni götürür mü?
Götürür.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet çok önemli yoksa sıkıntıdan kafayı yiyorsun. Okul kütüphanesindeki bilgisayarlar bir yere kadar. Yurtta evde falan kalırsan akşam çok canın sıkılır bilgisayar arar durursun. Ben iyi ki almışım götürmüşüm dedim o yüzden.

Egoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Ege Polat
Evet çok önemli yoksa sıkıntıdan kafayı yiyorsun. Okul kütüphanesindeki bilgisayarlar bir yere kadar. Yurtta evde falan kalırsan akşam çok canın sıkılır bilgisayar arar durursun. Ben iyi ki almışım götürmüşüm dedim o yüzden.
Hayır bilgisayar alıcam zaten ama laptop mu masaüstü mü diye sormuştum

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Merhaba şu an 11. sınıfım seneye 12 olucam :) yeni bir sistem almayı planlıyordum ama kuzenlerimin hepsi laptop al üni de kullanırsın işine yarar dedi lisede sayısal bölüm okuduğum için bende işime yarar diye düşünüyorum sizce her bölüm için laptop gerekli mi yoksa masaüstü toplasam ünide kullanabilir miyim lütfen cevap verin benim için çok önemli bir konu çünkü bu arada aklımda veteriner olmak var
kendi evin varsa masa üstü yoksa laptop benim şansıma laptop almaktan kurtuldum pandemi bana o yönden yaradı yoksa 15k miss gibi gidiyordu laptop'A

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hayır bilgisayar alıcam zaten ama laptop mu masaüstü mü diye sormuştum
Ev tutacaksan masaüstü al. Yurtta kalacaksan laptop al. Çünkü yurtta 10 metre kare odada 4-5 kişi kalacaksın masaüstünü kuracak yerin olmaz kurarsan da hiç rahat edemezsin ve bazı yurtlar buna izin vermiyor alan kapladığı için. Önce yurt ardından ikinci dönem eve çıkarım dersen sabret eve çıkınca masaüstü alırsın.

YiğitAysul

80+ Silver
Merhaba şu an 11. sınıfım seneye 12 olucam :) yeni bir sistem almayı planlıyordum ama kuzenlerimin hepsi laptop al üni de kullanırsın işine yarar dedi lisede sayısal bölüm okuduğum için bende işime yarar diye düşünüyorum sizce her bölüm için laptop gerekli mi yoksa masaüstü toplasam ünide kullanabilir miyim lütfen cevap verin benim için çok önemli bir konu çünkü bu arada aklımda veteriner olmak var
Bütçen yüksekse ikiye bölebilirsin

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Peki sizce özel yurtta masaüstü kullanabilir miyim?
Zor. Benim olduğum ilde tek kişilik odalar vardı orda kullanan vardı ama. Hem oda fiyatı pahalı oluyor. Hemde sesten dolayı sıkıntı.

Egoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Ege Polat
Şuan masaüstü alırsam seneye Huaweinin çıkardığı laptoplardan birini alırım diye düşünüyorum rahat bir şekilde götürür beni
Bütçen yüksekse ikiye bölebilirsin

Zor. Benim olduğum ilde tek kişilik odalar vardı orda kullanan vardı ama. Hem oda fiyatı pahalı oluyor. Hemde sesten dolayı sıkıntı.
Reis kusura bakma biraz fazla soru sordum ama odalar ortalama ne kadar

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Şuan masaüstü alırsam seneye Huaweinin çıkardığı laptoplardan birini alırım diye düşünüyorum rahat bir şekilde götürür beni

Reis kusura bakma biraz fazla soru sordum ama odalar ortalama ne kadar
Kaldığın yere göre değişir. Ben Muğla'da okumak istiyordum. Puanımda yetiyordu. Öğretmenlik falan geliyordu ama ev fiyatları çok uçuk olduğu için gidemedim. Orda mesela pansiyon tarzı yerler bile 2-3 kişi kaldığın halde aylık 800 1000 TL arası şuanda. Ev zaten 2000 . Daha sonra amasyayı yazmaya karar verdim 3+1 evi tek başıma 450 TL ye tutmuştum :D

RevuL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Baran Kabasakallı
Öğrenci profiline göre değişir
Örneğin ben tıp okuyorum ve sıkça sunumlarla, konferanslarla işim oluyor.
Ayrıca kodlama ile de uğraşıp oradan proje çıkarmaya çalışacağım için laptop aldım.

Sen nasıl bir üniversite öğrenci profili planlıyorsun biraz ona bağlı.

+ olarak bence yurtta (kykların %90ında) masaüstünü adsm gibi kullanamazsın
Katılıyorum.
Eğer sabit bir evde duracak isen masaüstü al.
Tabi bölümüne göre değişir.
Ben YBS okuyorum ve yerim sabit.
E malum her şey online o yüzden ben olsam masaüstü alırım.
Öte yandan zevk faktörü de mevcut.
Ben yıllarca dizüstü kullandım ve ısınmasından şarj olayından vs çok sıkıldım bir masaüstü istiyorum.
Bu 3 faktörü değerlendir ve tercihini yap.

Ryphex

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
okuduğun bölüme göre değişir

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Kendin ayrı bir ev tutmayacaksan masaüstü olmaz laptop sunumlar için gerekli oluyor onun dışında işe yaramaz mobilite olması.

• Beğen
Reaksiyonlar: Egoo
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,845
Üyeler
165,082
Son üye
NpcXan
Top Bottom