Üniversite için 30-35k laptop önerisi ve Sıfır mı? ikinci el mi?

kmds

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
35000
Merhaba üniversiteye başlayacağım. Üniversitede kullanmak için ve de oyunda oynayabilmek için bir laptop arıyorum. farklı farklı yerden öğrendiğim bilgilere göre laptop piyasası baya sıkıntı duruyor mesela lenovo loq'larda anakart yanması, msi modellerinde 45watt'lık ekran kartı, hp victus hall sensörü gibi sıkıntılar duyuyorum. Aklımda acer nitro 16 vardı fakat o da zam yiyip duruyor. Sonrasında ikinci el piyasasına baktım ve birkaç model gördüm ama ikinci elde nelere dikkat etmem lazım onlarıda bilmiyorum aşağıya bulduğum kafama yatan birkaç model yazacağım onun dışında önerilerinize açığım.

CASPER EXCALIBUR G870: RTX 4050, i5-12450H, 16GB 3200MHz DDR4, 512GB PCIe 4.0 M2 NVMe SSD, 12 Ay Garanti - 26.5K Kutusu yok ama faturası var.
ACER NITRO 5: i5-12500H, RTX 4050, 16GB DDR5 RAM, 1TB MICRON M2 NVMe SSD, 8 ay Garanti - 28.5k Kutusu ve faturası yok.
MONSTER V20.4: İ5 12450H, RTX 4050, 32GB DDR4 RAM, 1TB M2 NVME SSD WD, 23 ay garantisi var. -28.7k
MSI CYBORG 15 GAMING: I5-13420H, RTX 4060, 16 GB DDR5 RAM, 512 GB M.2 NVME SSD, 19 ay garantisi var. - 30k
CASPER EXCALIBUR G870: İ5 12450H, RTX 4060, 16GB DDR4 RAM, 1TB M2 NVME SSD KİOXA, 4 ay garantisi var. - 27.9k

Bunlar ikinci el ama fiyatları uygun gözüküyor.

Nitro 16 en son 37K'dı şuan ne kadar bilmiyorum nitro 5'den farkı nedir? casper neden alınmaz?
nitro 5 in modeline bagli olarak sogutma vb konularda sorunlari var.
Casper da kendi urununu uygun fiyata aldi diye musteriye dava acan bir firma. Modellerine bagli olarak soba gorevi de gorebiliyor. Sinifta bir arkadasta vardi 0 4070 almis. Derste bizi perişan etti

nitro 5 in modeline bagli olarak sogutma vb konularda sorunlari var.
Casper da kendi urununu uygun fiyata aldi diye musteriye dava acan bir firma. Modellerine bagli olarak soba gorevi de gorebiliyor. Sinifta bir arkadasta vardi 0 4070 almis. Derste bizi perişan etti
ana bilgisayarım olarak kullanmayacağım genel olarak okulda(ne için lazım olursa artık okulda ne kadar aktif kullanıcağım bilmiyorum) onun dışında oyuna 2-3saat felan harcarım heralde günde boşta çok bağırmadığı sürece soğutmasının çok sorun çıkarıcağını sanmıyorum

ana bilgisayarım olarak kullanmayacağım genel olarak okulda(ne için lazım olursa artık okulda ne kadar aktif kullanıcağım bilmiyorum) onun dışında oyuna 2-3saat felan harcarım heralde günde boşta çok bağırmadığı sürece soğutmasının çok sorun çıkarıcağını sanmıyorum
Okulda perişan eder sizi okul için gaming almayin

boşta bağırırmıki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kuzenimde casper g770 vardı onda film felan izliyoduk çok ses çıkarmıyordu
1-agir olacak
Ben tasirim demeyin en az 1, 1.5kg fark edecek bir yerden sonra 1.5kg cok caninizi sıkacak. Ayrica boyutundan kaynakli taşimasi da extra zor olacak.
2-prize bağimli yasayacaksiniz
Sinifta kafede kutuphanede ilk once priz olan yerlere oturacaksiniz o da caninizi sıkacak.
3-ses sorunu
Kısın sorun olmaz ama yazin sicagina kutuphanede isinip ses yapabilir sessiz modda bu sorunun buyuk oranda onune gecebilseniz de kronik isi sorunu olan modellere denk geldiyse can sıkar.
4-alacaginiz ofis laptopuna gore ekrani daha kotu olacak. Kasasi plastik olacak ama bunu bir problem olarak gormuyorum

1-agir olacak
Ben tasirim demeyin en az 1, 1.5kg fark edecek bir yerden sonra 1.5kg cok caninizi sıkacak. Ayrica boyutundan kaynakli taşimasi da extra zor olacak.
2-prize bağimli yasayacaksiniz
Sinifta kafede kutuphanede ilk once priz olan yerlere oturacaksiniz o da caninizi sıkacak.
3-ses sorunu
Kısın sorun olmaz ama yazin sicagina kutuphanede isinip ses yapabilir sessiz modda bu sorunun buyuk oranda onune gecebilseniz de kronik isi sorunu olan modellere denk geldiyse can sıkar.
4-alacaginiz ofis laptopuna gore ekrani daha kotu olacak. Kasasi plastik olacak ama bunu bir problem olarak gormuyorum
Sorun şu yurtta oyunda oynamak istiyorum o yüzden gaming almam lazım. 1.5kilo ne kadar ağır gelir bilmiyorum ama taşınır bence yani bilmiyorum çok ses çıkarmadığı sürece casper okey gibi geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,135
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri