Neler Yeni

Üniversite için hangi setup?

?

• asus rtx 3060 laptop

• rtx 3050 acer + rx 6700 hazır sistem

• rtx 4000 serisine kadar dayan

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
Bütçe
30000
Merhaba arkadaşlar bu sene üniversiteye başlıorum. Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon istinye üniversitesine gideceğim. Halihazırda ben de istanbulda oturuyorum. Şimdi bana bir sistem gerekti ve bunu daha önce açtığım konuda da tartışıp şu sisteme karar vermiştik.

Şimdi ise aklımda bir spru oluştu. Laptoplardaki gpu ların performansları düşük oluyor. Ben zaten istanbulda oturuyorum ve üni de istanbulda. Neden laptop+masaüstü yapmayayım ki dedim ve araştırmaya başladım ve bir laptop bir de sistem buldum ve bunlar monitör dahil aynı fiyata bana gelecekler. Sistem ve laptop da aşağıda.

Sizce hangisini almalıyım? Yoksa biraz dişimi sıkıp rtx 4000 serisini mi beklesem her türlü yorumlarınızı bekliyorum

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Üniversite için laptoptan başka bir seçenek yok ki zaten.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
Üniversite bölümü için bilgisayarı abartmayın, sanarsın her i9 rtx 3090 alan bilgisayar mühendisi çıkıyor başımıza. Rtx 3050 + hazır sistem iyidir, biri bozulursa diğeri ile işin yürür. Ha zaten derslerde gördüğünden çok kendi emeğinle yaptıkların seni bir yere götürür. Ki zaten merakınız ve yeteneğiniz arttıkça ekranlar, 3d yazıcılar vs. derken iş yürür gider. Para kazanmadığınız bir işe ne kadar yatırım yapabilirsiniz ki? Laptop'un çıkışlarına mutlaka iyice bakın ama çoğu ekran bağlantısı için çevirici gerektiriyor.

ARDELENO

80+ Bronze
Laptop alma. Yazılım için aldım pişman oldum. Masaüstü güzel bir sistem diz. Okulda lablarda iyi bilgisayarlar vardır zaten özel okul.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Merhaba arkadaşlar bu sene üniversiteye başlıorum. Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon istinye üniversitesine gideceğim. Halihazırda ben de istanbulda oturuyorum. Şimdi bana bir sistem gerekti ve bunu daha önce açtığım konuda da tartışıp şu sisteme karar vermiştik.

Şimdi ise aklımda bir spru oluştu. Laptoplardaki gpu ların performansları düşük oluyor. Ben zaten istanbulda oturuyorum ve üni de istanbulda. Neden laptop+masaüstü yapmayayım ki dedim ve araştırmaya başladım ve bir laptop bir de sistem buldum ve bunlar monitör dahil aynı fiyata bana gelecekler. Sistem ve laptop da aşağıda.

Sizce hangisini almalıyım? Yoksa biraz dişimi sıkıp rtx 4000 serisini mi beklesem her türlü yorumlarınızı bekliyorum
4000 serisini beklersen dolar kuru 25i bulur. Ayrıca düzgün bir laptop alıp işlerde onu kullanıp yanında taşımak varken kasalı pc almak bence saçma. Mezun olduğunda ihtiyacına göre bir sistem toplarsın zaten 5000-6000 serisi çıkar.
Bu arada dlss3 duyuruldu. 3060lar 2-3 sene gider lafımı da geri alıyorum. Adamlar yapay zeka ile kare üretiyor. %60 daha fazla fps üretiyor artık. 3060ın ve diğer rtx kartlarının ömrünü +2 seneye çıkardılar. (Dlss olan oyunlar için)

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4000 serisini beklersen dolar kuru 25i bulur. Ayrıca düzgün bir laptop alıp işlerde onu kullanıp yanında taşımak varken kasalı pc almak bence saçma. Mezun olduğunda ihtiyacına göre bir sistem toplarsın zaten 5000-6000 serisi çıkar.
Bu arada dlss3 duyuruldu. 3060lar 2-3 sene gider lafımı da geri alıyorum. Adamlar yapay zeka ile kare üretiyor. %60 daha fazla fps üretiyor artık. 3060ın ve diğer rtx kartlarının ömrünü +2 seneye çıkardılar. (Dlss olan oyunlar için)
Hocam ama diğer türlü 3050 laptop + sistem olacak?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Zephyrus almak daha mantıklı bana göre. Zaten hazır sistemleri tak diye alamıyorsunuz yok surasini değiştir burasını değiştir. Eğer illaki kasa toplayacağım diyorsanız 12700h işlemcili iris xe gpu lu bir laptop alırsınız mesela huawei matebook. Acer nitro günlük kullanım için yeterli değil çünkü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zephyrus bana en mantıklı gelen seçenek.

c0rbius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Çağan Mert Şimşek
Zephyrus almak daha mantıklı bana göre. Zaten hazır sistemleri tak diye alamıyorsunuz yok surasini değiştir burasını değiştir. Eğer illaki kasa toplayacağım diyorsanız 12700h işlemcili iris xe gpu lu bir laptop alırsınız mesela huawei matebook. Acer nitro günlük kullanım için yeterli değil çünkü.

Zephyrus bana en mantıklı gelen seçenek.
Hocam peki nvidia 4. nesil laptopların gelmesi tahmini ne kadar sürer? Lansmana göre çok çok iyi duruyorlar.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hocam peki nvidia 4. nesil laptopların gelmesi tahmini ne kadar sürer? Lansmana göre çok çok iyi duruyorlar.
3.seriler sanırsam çıkıştan 4 5 ay sonra gelmişti. Yine o süreleri bulur gibime geliyor.

Bir de onları bekleyene kadar bir çok cihaza zam geleceğine eminim.

Top Bottom