Üniversite konusunda yardım

Ukhozi

80+
Reaksiyon skoru
81
Öncelikle herkese iyi forumlar. Bu sene ilk defa YKS'ye girdim. Meslek liseli olarak 250k EA yaptım. İstediğim bölüm meslek lisesinde benzer eğitim gördüğüm Yönetim Bilişim Sistemleri. Medipol, 29 Mayıs, ticaret gibi özellere baktım. Medipolü düşünüyordum fakat fiyatı 380klara çıktığını gördüm. Bütçe zorlanıp ödenebilir fakat değer mi? Ailem ne okuduğun değil nerede okuduğun önemli Marmara, İstanbul gibi bir üniversiteye gir diyor. Fakat bu tarz üniversitelerde puanımdan dolayı Marmara'da sermaye piyasası, sağlık yönetimi, yerel yönetimler. Cerrahpaşa'da spor yöneticiliği gibi bölümler geliyor. 29 Mayıs ve ticaret medipole göre daha ucuz fakat üniversite olarak da daha kötü olduğunu duydum. Bütün 2 yıllıklara da girebiliyorum 150k sıralama geçiş falan muhabetleri var sanırım fakat pek bilmiyorum. Mezuna kalıp devlette nispeten düzgün bölüm mü, özel mi devlet mi, 2 yıllık geçiş mi kafam karışık. Bu zamanlarda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkürler.

2 üniversite mezunu biri olarak bana kalırsa üniversiteye hiç girişme okumak istersen açıktan oku direkt mesleğini yapabileceğin pratikte bir iş bul. Eğer iş imkanı fazla değilse "ustalık" gerektiren bir meslek öğrenmeye bak. 2 üniversite mezunuyum ve 6 yıldır beyaz eşya uzman satış danışmanı olarak çalışıyorum. Diploma bir şeye yaramıyor..

2 üniversite mezunu biri olarak bana kalırsa üniversiteye hiç girişme okumak istersen açıktan oku direkt mesleğini yapabileceğin pratikte bir iş bul. Eğer iş imkanı fazla değilse "ustalık" gerektiren bir meslek öğrenmeye bak. 2 üniversite mezunuyum ve 6 yıldır beyaz eşya uzman satış danışmanı olarak çalışıyorum. Diploma bir şeye yaramıyor..
Bu sene dershaneye gittim, ders çalıştım. Boşuna olsun da istemiyorum. En kötü üniversite ortamı görmüş olurum. Dediğinizde haklısınızdır ustaların kazandığı parayı mühendis zor kazanıyor fakat iş hayatına bu kadar erken atılmak da istemiyorum.

Söylemende sakınca yoksa hangi üniversiteleri bitirdin?
yanlış anlama merakımdan soruyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Neo|
Bu sene dershaneye gittim, ders çalıştım. Boşuna olsun da istemiyorum. En kötü üniversite ortamı görmüş olurum. Dediğinizde haklısınızdır ustaların kazandığı parayı mühendis zor kazanıyor fakat iş hayatına bu kadar erken atılmak da istemiyorum.
Üniversite ortamını bende görmek isterdim fakat kayda değer bir üniversite değilse görmeye değerde sadece bir unsur bile olmaz bir yıl daha çalışıp hazırlanabilirsin nitelikli bir üniversite tutturabileceğine inanıyorsan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,133
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri