Neler Yeni

Üniversite okumak neden zaman kaybı

robin

80+ Silver
Bahçeşehir, Hacettepe, Dokuz Eylül gibi güzel olan üniversiteleri es geçince bir sorayım dedim
Merak etme ben çok üniversite biliyorum. Bilgim Tr üniversiteleri ile sınırlı değil. Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan akrabalarım var (abim dahil).

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Çünkü eğitim kalitesi ve diploma gücü olarak Türkiye'nin en iyileri bunlar.
Beraber lise okuduğum arkadaşuım Çukurova mezunu şuanda Toroslarda mühendis bu arada. Mühendislikte kendini geliştirmek önemli. SEn CV ni verdiğin zaman adam bakacak. Bu kişi nerelerde çalısmış. Hangi dal üzeride gelişmiş. Kaç yabancı dili var. Ben bu adamı nerelerde calıstarabilirim. İş verene cazip gelen her insan alınır. Yani Kendini geliştirmiş bir harran mezunu ile Ortam yapmaya gitmiş ve öyle böyle sıbıf geçmiş sabancı , koç ünisi mezunu insan bir değildir. Diplomaya değil niteliğe göre olur bu işler.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Knk zaten mühendislik dediğin olay. Çok farklı. Bir dişçi gibi yapacağın iş belli değil. Çok geniş bir çalışma alanı var. Mesela Elektrik Elektronik mühendislerinin çalıstığı tonlarca santral, iş yeri fabrika, panolar, tesisler, Yaa adını sayamayacağım kadar işletme var. Önce kendini ne üzerinde geliştireceğine karar vermelisin. Bende liseden elektrik elektronik çıkışilıyım. Düşündüm acaba yapabiliröiyim diye. Benlik değildi, Başka başka işlere yöneldim. Şuan da mesela amacın ne? Nerelerde çalışmak istiyorsun? Yabancı dil mesela. Mühendislikte yabancı dil çok çok önemlidir. Dediğim gibi kuzenim mezun oldu ve ingilizcesi orta seviyedeydi. Nereye iş başvurusu yapsa geri dönüyordu. 5-6 ay bir termik santralde ASGARİ ücret calıstı, olacak gibi değil. İleri seviye ingilzice eğitim aldı ve biraz da almanca biliyordu. Şuanda 6-7 bin dolar maaş alıyor. 1.5 -2 yıl içinde. Biraz yetenekte lazım. El yatkınlığı , çabuk öğrenme.. Mühendislik kolay bir iş değil. Çok açık ucu. Sonu yok geliştirebildiğin kadar geliştir kenidi knk.
Bölümüm zaten ingilizce ya ingilizcemde problem yok. Yazılım ve robotik üzerine uzmanlaşmaya çalışıyorum. Neredeyse çoğu mühendislik dalını zaten kendi içimizde barındırıyoruz. (Yazılım, pc, yapay zeka vs.) Yani demek istediğim şu, ben zaten lisedeyken de robotik ve yazılım üzerine kendimi geliştiriyordum. Üniversite'nin bana kattığı şu anda onların üzerine neredeyse hiçbir şey yok. Tamamen her şeyi teorik öğretiyorlar. Olması imkansız şeyler üzerine ders görüyoruz. Ben pratik yapmayıp bir şeyler deneyimlemeyeceksem ne anlamı var. Pandemiyle alakası yo bu arada, istedikleri bütün aletleri alıyoruz ona rağmen deney vs. hiçbir şekilde doğru yapılmıyor.

efay144

80+ Silver
Sayısal ilk 5k sadece tıp okuyor genelde.
Tıp artık klasikleşti tıpı sınıftaki inek diye adlandırdığımız başarılıysam tıp okurum mantığıyla seçiyorlar ama yurtdışı hedefi olan veya daha farklı hedefleri olan çoğu kişi mühendislik seçiyor

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Merak etme ben çok üniversite biliyorum. Bilgim Tr üniversiteleri ile sınırlı değil. Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan akrabalarım var (abim dahil).
peki abu

efay144

80+ Silver
Bölümüm zaten ingilizce ya ingilizcemde problem yok. Yazılım ve robotik üzerine uzmanlaşmaya çalışıyorum. Neredeyse çoğu mühendislik dalını zaten kendi içimizde barındırıyoruz. (Yazılım, pc, yapay zeka vs.) Yani demek istediğim şu, ben zaten lisedeyken de robotik ve yazılım üzerine kendimi geliştiriyordum. Üniversite'nin bana kattığı şu anda onların üzerine neredeyse hiçbir şey yok. Tamamen her şeyi teorik öğretiyorlar. Olması imkansız şeyler üzerine ders görüyoruz. Ben pratik yapmayıp bir şeyler deneyimlemeyeceksem ne anlamı var. Pandemiyle alakası yo bu arada, istedikleri bütün aletleri alıyoruz ona rağmen deney vs. hiçbir şekilde doğru yapılmıyor.
Üniversiten ne?

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Tıp artık klasikleşti tıpı sınıftaki inek diye adlandırdığımız başarılıysam tıp okurum mantığıyla seçiyorlar ama yurtdışı hedefi olan veya daha farklı hedefleri olan çoğu kişi mühendislik seçiyor
İlk 5k içerisinde maksimum 500 mühendis vardır bu arada. Kaç milyon kişi sınava giriyor bilmiyorum fakat %0.1'lik gibi bir dilime tekabul ediyor bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üniversiten ne?
4. yazışım Hacettepe

robin

80+ Silver
Beraber lise okuduğum arkadaşuım Çukurova mezunu şuanda Toroslarda mühendis bu arada. Mühendislikte kendini geliştirmek önemli. SEn CV ni verdiğin zaman adam bakacak. Bu kişi nerelerde çalısmış. Hangi dal üzeride gelişmiş. Kaç yabancı dili var. Ben bu adamı nerelerde calıstarabilirim. İş verene cazip gelen her insan alınır. Yani Kendini geliştirmiş bir harran mezunu ile Ortam yapmaya gitmiş ve öyle böyle sıbıf geçmiş sabancı , koç ünisi mezunu insan bir değildir. Diplomaya değil niteliğe göre olur bu işler.
Ahaha şimdi sen Koç'a kötü üniversite mi diyorsun? Merak ettim sen nerede okuyorsun.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Knk zaten okulda anca teorik verirler. Kendini sahada geliştirmen lazım. Benim kuzenim de ODTÜ mezunu aynen şunu söyledi. Okulda öğrendiklerim temel , neyin nasıl olacağı hakkında fikir sahibi etti. Ama sahada çalısmak çok farklı. Hergün yeni yeni şeyler örğeniyorum. Teorik bilgilerimle de birleştirince çok zevk alıyorum dedi. Mühendislik kenidi geliştirmek isteyen kişi için çok iyi bir yer. Çok iyi yerlere gelebilirsin. Sana tavsiytem okulun bitince. Ben mühendisim 3-4 bine calısmam deme. Git kendini 1 yıl geliştir.

efay144

80+ Silver
İlk 5k içerisinde maksimum 500 mühendis vardır bu arada. Kaç milyon kişi sınava giriyor bilmiyorum fakat %0.1'lik gibi bir dilime tekabul ediyor bu.
Tamamda zaten beyin göçü olarak bunlar gidiyor geri kalanlar ya şansa iş buluyor ya da az maaşa çalışıyor ya da işsiz kalıyor

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Knk zaten okulda anca teorik verirler. Kendini sahada geliştirmen lazım. Benim kuzenim de ODTÜ mezunu aynen şunu söyledi. Okulda öğrendiklerim temel , neyin nasıl olacağı hakkında fikir sahibi etti. Ama sahada çalısmak çok farklı. Hergün yeni yeni şeyler örğeniyorum. Teorik bilgilerimle de birleştirince çok zevk alıyorum dedi. Mühendislik kenidi geliştirmek isteyen kişi için çok iyi bir yer. Çok iyi yerlere gelebilirsin. Sana tavsiytem okulun bitince. Ben mühendisim 3-4 bine calısmam deme. Git kendini 1 yıl geliştir.
Abi artık bütün işverenler tecrübe arıyor. Ben nasıl sahada öğrenebilirim?

Üniversitelerin amacı bize öğretmektir bunları. Eğer ben üniversiteden çıktığımda işi nasıl yapacağımı hala bilmiyorsam üniversite niye okuyorum?

Merak etme okulumu uzatırım büyük ihtimalle çünkü derslerden kafa kaldıracak vakit bulamıyorum. Ben de bazı dersleri salıp kendimi geliştireceğim şeylere odaklanıyorum.

Ya en basit örneği gördüğümüz yazılım dersinde öğrendiğimiz şey:
if else nasıl kullanılır.
while döngüsü.

Bu kadar. Abi ben 1 dönemimi buna mı harcadım yani. Bana bu kadar mı öğreteceksiniz yani. Bir daha da böyle bir ders görmedim zaten. Ne işime yaradı ne bir şey öğrendim. Tamamen saçma sapan bir sistem yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,063
Üyeler
169,058
Son üye
amötör
Top Bottom