Neler Yeni

Üniversite okumak neden zaman kaybı

efay144

80+ Silver
Üniversite güzeldir sosyal çevren oluşur öğrencilik hayatı yaşarsın ama bu sayılı Üniversitelerde böyledir tutupta Ağrıda okursan tabi ki zaman kaybı ama Odtü gibi 'şehir' denecek kadar güzel bir üniversitede okursan hiç bir şekilde zaman kaybı olmaz

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Aynen öyle Zaten mühendislik mesleği kendini geliştirmeye bakar. Aslında geniş bir iş alanı vardır ama mühendislik işi artık o eskisi gibi işlemiyor. Rakip çok. Okuldan eğitim almak yetmiyor. Mesela benim kuzenim ilk mezun olduğunda asgari ücretle işi ve sahayı öğrenmek için termik santeralde çalıstı 4-5 ay. Daha sonra ingilzice geliştirip Suanda 6 -7 bin dolar maaş ile çalsıyor.
İşte okulların bize sağladığı yarardan çok zamanımızı öldürmek artık. 4 senede öğrenebileceğimiz çok şey varken tamamen verimsiz şeyler yapıyoruz.

robin

80+ Silver
İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ, KOÇ, SABANCI dışındaki üniversitelerde okuyacağına okuma daha iyi.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Abi hala itfaiye diyorsun. Ya zaten yapacağın işin belli olduğu üniversitede okuyorsun bi zahmet öğren işini. Dişçilik, tıp, hukuk vs. bu tarz bölümlerde okumak zorundasın zaten. Ben o meslek bölümleri dışından bahsediyorum.
Hangi bölümden bahsediyorsun? Her üniversite için aynı şey geçerlidir. Kendini geliştirip rakip elemen lazım. İtfaiye içinde geçerli. Gerekli kadar gelişip formunu korumazsan her mezunu almıyorlar yani.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796

efay144

80+ Silver
İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ, KOÇ, SABANCI dışındaki üniversitelerde okuyacağına okuma daha iyi.
Kısacası sayısal için söylüyorum ilk 5kya giremediysen işsizsin ve malum partiden değilsen. Siyaset olacak ama durum bu 'gerçekler'

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Hangi bölümden bahsediyorsun? Her üniversite için aynı şey geçerlidir. Kendini geliştirip rakip elemen lazım. İtfaiye içinde geçerli. Gerekli kadar gelişip formunu korumazsan her mezunu almıyorlar yani.
tekrar söylüyorum kendi bölümümde bile olay geçerli. Elektrik Elektronik mühendisliğindeyim ve şu an tamamen okuldaki derslerin dışında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. 4 sene okumamıza rağmen 1 senelik şeyler öğreniyor gibiyiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısacası sayısal için söylüyorum ilk 5kya giremediysen işsizsin ve malum partiden değilsen. Siyaset olacak ama durum bu 'gerçekler'
Sayısal ilk 5k sadece tıp okuyor genelde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle de bir durum var. Milyonlarca kişiden ilk 5k iş bulabilecekse vay halimize yani. :(

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
tekrar söylüyorum kendi bölümümde bile olay geçerli. Elektrik Elektronik mühendisliğindeyim ve şu an tamamen okuldaki derslerin dışında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. 4 sene okumamıza rağmen 1 senelik şeyler öğreniyor gibiyiz.
Knk zaten mühendislik dediğin olay. Çok farklı. Bir dişçi gibi yapacağın iş belli değil. Çok geniş bir çalışma alanı var. Mesela Elektrik Elektronik mühendislerinin çalıstığı tonlarca santral, iş yeri fabrika, panolar, tesisler, Yaa adını sayamayacağım kadar işletme var. Önce kendini ne üzerinde geliştireceğine karar vermelisin. Bende liseden elektrik elektronik çıkışilıyım. Düşündüm acaba yapabiliröiyim diye. Benlik değildi, Başka başka işlere yöneldim. Şuan da mesela amacın ne? Nerelerde çalışmak istiyorsun? Yabancı dil mesela. Mühendislikte yabancı dil çok çok önemlidir. Dediğim gibi kuzenim mezun oldu ve ingilizcesi orta seviyedeydi. Nereye iş başvurusu yapsa geri dönüyordu. 5-6 ay bir termik santralde ASGARİ ücret calıstı, olacak gibi değil. İleri seviye ingilzice eğitim aldı ve biraz da almanca biliyordu. Şuanda 6-7 bin dolar maaş alıyor. 1.5 -2 yıl içinde. Biraz yetenekte lazım. El yatkınlığı , çabuk öğrenme.. Mühendislik kolay bir iş değil. Çok açık ucu. Sonu yok geliştirebildiğin kadar geliştir kenidi knk.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç