Neler Yeni

üniversite tercih önerisi

quejy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
halil
ben pc ve yazılım mühendisligi istiyorum ama hoca 168k sıralamaya makine daha iyi olur dedi. her açıdan. mat ve bilgisayar bilimlrini ben ekledim, nasıl liste? pc müh eklenir mi bi yardım
1690671595962.png

brkdrmn7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
706
İsim
Burak
Kütahya silinebilir listeden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de biraz daha yüksek yerlerden başlarsan iyi olur, belli mi olur gelir belki

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bilgisayar/yazılım mühendisliği ayrı bir alan, makine mühendisliği ayrı bir alan. Hangisini okumak istiyorsan onu oku. Bu sıralamaya bu bölüm daha iyi olur diye saçmalık mı olur. Ama makine mühendisliği günümüzde daha revaçta. Özellikle ülkede savunma sanayii alanındaki ilerlemeler nedeniyle savunma alanında fazlaca makine mühendisi istihdam edilmeye başladı. Aynı alanda bilgisayar mühendisi de istihdam ediliyor fakat makine mühendisi kadar değil. Yani kısacası ne istiyorsan onu oku. Sonra pişman olma keşke bunu değil de şu bölümü okusaydım diye.

quejy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar/yazılım mühendisliği ayrı bir alan, makine mühendisliği ayrı bir alan. Hangisini okumak istiyorsan onu oku. Bu sıralamaya bu bölüm daha iyi olur diye saçmalık mı olur. Ama makine mühendisliği günümüzde daha revaçta. Özellikle ülkede savunma sanayii alanındaki ilerlemeler nedeniyle savunma alanında fazlaca makine mühendisi istihdam edilmeye başladı. Aynı alanda bilgisayar mühendisi de istihdam ediliyor fakat makine mühendisi kadar değil. Yani kısacası ne istiyorsan onu oku. Sonra pişman olma keşke bunu değil de şu bölümü okusaydım diye.
ben pc istiyom ama hoca bu sıralamada pcde iş ararsın makinede daha rahat bulursun diyo

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Oğuzhan
ben pc istiyom ama hoca bu sıralamada pcde iş ararsın makinede daha rahat bulursun diyo
şahsi fikrim mühendisliklerin çoğunda ilk 30k dışında ister istemez çok iş ararsın.
Sırf iş aramamak için makine seçmek mantıksız bence sevdiğin bölümü de yaz. İkisini de yaz bence.

İkisinde de iş ararsın her sene binlerce mühendis mezun oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde o bölümlerde ingilizce varsa onu da tercih edebilirsin ingilizce çok önemli mühendisliklerde.

Berkarda

80+ Silver
bu arada eğer üni gidip ev tutmazsanız mecbur satmanız lazım sistemi ve makine seçme mutlu olmazsan parası batsın dersin sonra annemde kolay zanetti ama veletlerle uğraşıyor :ROFLMAO:

donanimci98

80+ Bronze
o sıralamada gireceğin mühendisliklerin çoğunda asgari ücrete anca iş bulursun. pc yi dışarıda tutarak söylüyorum. onda da iyi gelişmen lazım.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
İş aramak ile sıralamanın ne alakası var? Hocan biraz büyük atmış.

donanimci98

80+ Bronze
İş aramak ile sıralamanın ne alakası var? Hocan biraz büyük atmış.
o kadar alakası var ki... ama ters söylemiş makinede daha çok arar. dandik okul mezunu birini işe almam için kendini bayağı geliştirmiş olması lazım. e hazır varken neden alayım ki. ikisi de yeni mezun sonuçta.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
o kadar alakası var ki... ama ters söylemiş makinede daha çok arar. dandik okul mezunu birini işe almam için kendini bayağı geliştirmiş olması lazım. e hazır varken neden alayım ki. ikisi de yeni mezun sonuçta.
Alakası var ama çok değil. Üniversitenin prestijli olması sadece staj ararken iş görüyor. İş ararken yine senin bilgine ve deneyimine bakıyorlar. Tabii kaliteli üniversitede okursan eğitim de kaliteli olur ve okulun bilgi-deneyim bakımından katkısı daha büyük olur. Daha düşük üniversitede okursan kendini daha çok geliştirmek zorunda kalırsın. Staj ararken daha fazla zorlanırsın. Çünkü teknik bilginin yanında okuduğun okula da önem veriyorlar stajyer alırken. İş ararken okulun önemi azalıyor. Ama kaliteli staj demek kaliteli kariyer ve gelecekte daha fazla iş imkanı demek. Makine mühendisliği okusan da böyle bilgisayar mühendisliği okusan da.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Eğer makine mühendisliği yapmak istemiyorsan yazma derim yani birilerinin demesiyle tercih listesini şekillendirme. Gitmek istediğin, okuyunca mutlu olacağın bölümlere listende yer vermelisin.

donanimci98

80+ Bronze
Alakası var ama çok değil. Üniversitenin prestijli olması sadece staj ararken iş görüyor. İş ararken yine senin bilgine ve deneyimine bakıyorlar. Tabii kaliteli üniversitede okursan eğitim de kaliteli olur ve okulun bilgi-deneyim bakımından katkısı daha büyük olur. Daha düşük üniversitede okursan kendini daha çok geliştirmek zorunda kalırsın. Staj ararken daha fazla zorlanırsın. Çünkü teknik bilginin yanında okuduğun okula da önem veriyorlar stajyer alırken. İş ararken okulun önemi azalıyor. Ama kaliteli staj demek kaliteli kariyer ve gelecekte daha fazla iş imkanı demek. Makine mühendisliği okusan da böyle bilgisayar mühendisliği okusan da.
Yanlış kardeşim. Okula bakıyorlar, stajımı hiç sormadılar bile. Dandik okulda okumayın, ben mülakatlarda okula önem veriyorum. Staj dediğin 20-30 gün oyalansın, iş ortamını görsün diye yaptırdığımız bir şey fazla abartılacak bir şey değil. Bilgi seviyesi, okul, ingilizce, insanlarla iletişim bunlar önemli.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Yanlış kardeşim. Okula bakıyorlar, stajımı hiç sormadılar bile. Dandik okulda okumayın, ben mülakatlarda okula önem veriyorum. Staj dediğin 20-30 gün oyalansın, iş ortamını görsün diye yaptırdığımız bir şey fazla abartılacak bir şey değil. Bilgi seviyesi, okul, ingilizce, insanlarla iletişim bunlar önemli.
Ben staj soruyorlar demedim zaten? Sen naylon staj yaptıysan o senin sorunun. Staj mühendislik bölümlerinde hem teknik bilgi açısından hem de mühendislik tecrübesi açısından büyük bir nimet. Üniversitede 4 yılda aldığın eğitimin kat kat fazlasını stajda alabilirsin. Bunun için de iyi bir yerde staj yapman gerekir zaten. İyi bir yerde staj yapmak için de ya üniversiten iyi olmalı ya da kendini fazlaca geliştirmiş olmalısın. Naylon staj yaparak alanında pek bir gelişim sağlayamazsın zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,201
Üyeler
160,362
Son üye
Dragonlar
Top Bottom