Neler Yeni

Üniversitede Hangi Bölümler İyi Ve Önü Açık?

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Ali Altıntaş
11. sınıfım ve sağlık lisesindeyim. hangi bölümler mantıklı bilmiyorum ve birilerinden akıl almam gerekiyor buraya yazmak istedim. sadece sağlık bölümleri değil farklı bölümler de önerebilirsiniz avantaj dezavantaj şeklinde. 4 yıllıkta 2 yıllıkta olabilir. kafanıza göre güzel dediğiniz bölümleri yazarsanız çok sevinirim. sayısalım iyi ama sağlık lisesinde ne kadar gördüğümü bilen bilir. kendim ekstra çalışarak sınava girmem gerekiyor. dediğim gibi yani bölüm önerisinde bulunursanız çok sevinirim.

-nisay

80+ Bronze
sağlık alanında teknisyen olabilirsin. 4 yıllık istiyorsan zaten mühendislik, mimarlık falan var. yapay zeka, yazılım falanda uğraşabilirsin ama zannetmiyorum bu ülkede iş bulabileceğini.

• Hahaha
Reaksiyonlar: B1L0

S Y A Z

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Salih Bayram
Açıkcası Eğer çok sıkı çalışıp iyi bir derece yaparım diyorsan.Diş Hekimliği önerebilirim.Onun yanında yazılım ve yahut bilgisayar mühendisliği(eğer yazılım ve ya bilgisayar M. tercih ediceksen artış bireysel başarı çok önem kazanır bu yüzden kendini her daim önde göstermen gerekir anlıyacağın o bölüm de en iyileri arasına girmen gerekir tabi ki paradan bahsedicek olursak.).Bana kalırsa kendi yönelimine bakmam gerekir ben bu mesleği seviyorum demek bence çok mühim tabi sana kalmış.Günümüzün şartları her mesleği üstün kılmıyor maalesef her meslekte eve ekmek getirmek kolay olmıyacak bunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.Umarım kararında en mutlu şekilde ayrılırsın şimdiden ilerisi için tebrik eder başarılarının devamını dilerim. :) İyi günler

Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Aslı
Eğer yurtdışı planın da varsa yazılım, hemşirelik, mühendislik, tıbbı sekreterlik, hasta bakıcılığı tavsiye ederim Almanya özellikle bu alanda alım yapıyor durumunda biraz iyiyse Almanya da mesleki eğitim için git ya da ne bileyim burda okusan bile Erasmus yap üniversite zamanı keşke yapsaydım dediğim tek şey ayrıca dil en önemlisi İngilizce ve Almanca öğren .

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
plastik cerrahi.

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ciri

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
İşletme, bilgisayar bölümleri, lojistik benzeri..

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
11. sınıfım ve sağlık lisesindeyim. hangi bölümler mantıklı bilmiyorum ve birilerinden akıl almam gerekiyor buraya yazmak istedim. sadece sağlık bölümleri değil farklı bölümler de önerebilirsiniz avantaj dezavantaj şeklinde. 4 yıllıkta 2 yıllıkta olabilir. kafanıza göre güzel dediğiniz bölümleri yazarsanız çok sevinirim. sayısalım iyi ama sağlık lisesinde ne kadar gördüğümü bilen bilir. kendim ekstra çalışarak sınava girmem gerekiyor. dediğim gibi yani bölüm önerisinde bulunursanız çok sevinirim.
2 Yıllık Kabin hizmetlerine de bakabilirsiniz mesela Bizde THY A.O ile Anlasmamız var Eğitim bitince Trainee (Kalfa demein süslü bir hali) olarak alıyorlar tabii Havacılığa ilginiz varsa.

KAANT10X

80+ Bronze
Hacı bu konuya kafamıza göre cevap vermek zor senin ne istediğin ve yapabileceklerin önemli.
Eğer çok okuyacak ve adalet duygundan taviz vermeyeceksen hukuk oku. Hakim savcı herkes olamıyor ama hukuk okursan yüzde 75 civarında iyi bir memur olabilirsin. Sadece memur değil hukuk bölümünün özel kısmıda bazı avukatliklar hariç iyi bir yere gelebilirsin. Şu anda yapay zeka, yenilenebilir enerji, deniz ticareti gibi pek çok konuda hukukçu lazım. Ama dediğim gibi bence hassas bir bölüm ama puanı yeten herkes yazdığı içinde çok sıkıntı olabiliyor. Zaten bu sene itibariyle Adalet MYO lar kapanmaya başladı ve bölüm kontenjanları azalacak anlayacağın herkes artık bu bölüme giremeyecek. Eğer yapabilirsen herkesin sandığının aksine önü açık bir bölüm.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,714
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Açıkcası Eğer çok sıkı çalışıp iyi bir derece yaparım diyorsan.Diş Hekimliği önerebilirim.Onun yanında yazılım ve yahut bilgisayar mühendisliği(eğer yazılım ve ya bilgisayar M. tercih ediceksen artış bireysel başarı çok önem kazanır bu yüzden kendini her daim önde göstermen gerekir anlıyacağın o bölüm de en iyileri arasına girmen gerekir tabi ki paradan bahsedicek olursak.).Bana kalırsa kendi yönelimine bakmam gerekir ben bu mesleği seviyorum demek bence çok mühim tabi sana kalmış.Günümüzün şartları her mesleği üstün kılmıyor maalesef her meslekte eve ekmek getirmek kolay olmıyacak bunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.Umarım kararında en mutlu şekilde ayrılırsın şimdiden ilerisi için tebrik eder başarılarının devamını dilerim. :) İyi günler
Neden diş hekimliği?

Top Bottom