Neler Yeni

Üniversitede Hangi Bölümler İyi Ve Önü Açık?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
11. sınıfım ve sağlık lisesindeyim. hangi bölümler mantıklı bilmiyorum ve birilerinden akıl almam gerekiyor buraya yazmak istedim. sadece sağlık bölümleri değil farklı bölümler de önerebilirsiniz avantaj dezavantaj şeklinde. 4 yıllıkta 2 yıllıkta olabilir. kafanıza göre güzel dediğiniz bölümleri yazarsanız çok sevinirim. sayısalım iyi ama sağlık lisesinde ne kadar gördüğümü bilen bilir. kendim ekstra çalışarak sınava girmem gerekiyor. dediğim gibi yani bölüm önerisinde bulunursanız çok sevinirim.
ben okuduğum bölüm olan Elektrik elektoniği öneririm.
Elektrik işi gerçekten iş yapıyor ülkede ve yurtdışında ayrıca yazılım gibi şeyler ilgini çekiyorsa bu bölüm buna da imkan sağlıyor ama ilgin yoksa veya yaparım diyemiyorsan seçme bölüm çok zor mühendisliklere göre
ama en iyi meslek ve en önü açık meslek sen en çok neyi severek yapıp farkını koyman kolay olacaksa o meslektir lütfen böyle seçim yapmayın ilgi alanlarınıza göre seçin

S Y A Z

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Salih Bayram
Neden diş hekimliği?
Şu açıdan ilerisi için büyük bir gelir sağlayabilir.Evet öğrenim görürken çok zor süreç geçiriliyor ama buna değiyor ve bu zorluk bir nevi tebessüme dönüşüyor.Bundan dolayıdır ki diş hekimlerini mesleğine ilk adımda tereddüt eder ama mesleğe hakim oldukça mesleğe bağlılı artar.Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,717
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Şu açıdan ilerisi için büyük bir gelir sağlayabilir.Evet öğrenim görürken çok zor süreç geçiriliyor ama buna değiyor ve bu zorluk bir nevi tebessüme dönüşüyor.Bundan dolayıdır ki diş hekimlerini mesleğine ilk adımda tereddüt eder ama mesleğe hakim oldukça mesleğe bağlılı artar.Umarım faydalı olmuştur anlattıklarım.
Faydalı oldu hocam. Ben de diş hekimliği okuyorum. 😅

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Yönetim bilişim sistemleri.
Her işi yapabilirsiniz...

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Ali Altıntaş
Eğer yurtdışı planın da varsa yazılım, hemşirelik, mühendislik, tıbbı sekreterlik, hasta bakıcılığı tavsiye ederim Almanya özellikle bu alanda alım yapıyor durumunda biraz iyiyse Almanya da mesleki eğitim için git ya da ne bileyim burda okusan bile Erasmus yap üniversite zamanı keşke yapsaydım dediğim tek şey ayrıca dil en önemlisi İngilizce ve Almanca öğren .
peki ingilizce ve almanca tarzı dilleri en iyi nasıl öğrenebilirim? durumum çok yok ama eğer istersem ailem benim için gerekirse kredi çeker beni yollar. ama işte ingilizcem fln çok iyi değil. öğrenmem gerekiyor. aslında ingilizcem iyiydi ama maalesef hocalar yüzünden dersten soğudum fln unuttum yani baya ingilizceyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Aslı
peki ingilizce ve almanca tarzı dilleri en iyi nasıl öğrenebilirim? durumum çok yok ama eğer istersem ailem benim için gerekirse kredi çeker beni yollar. ama işte ingilizcem fln çok iyi değil. öğrenmem gerekiyor. aslında ingilizcem iyiydi ama maalesef hocalar yüzünden dersten soğudum fln unuttum yani baya ingilizceyi.

İngilizce, Almanca'ya göre kolay. Benim Arapça öğrenmem gerekti hem alanım hem de babamın işiyle ilgiliydi okulda öğrenemedim en sonunda, "Hello Talk" ve "Tandem" adlı uygulamaları, arkadaşımın tavsiyesi üzerine araştırdım. Ayrıca YouTube'da kurs veren bir abinin videolarını izledim hem de "İlim Yayma" adlı bir yerde uygun fiyatlı kursa gittim yoksa başka yerlerde de kurslar bulunmakta. Bahsettiğim uygulamaları da indirip, o ülkenin anadili olan kişilerle konuşarak pratik yaptım. Şimdi İngilizce için de aynısını yapıyorum. O dile sahip herkese yazıp sohbet etmeye çekinme. Şu anda İngilizce için Ferhat Yıldız ve Haluk Tatar'ı takip ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,848
Üyeler
161,924
Son üye
segarbn