Neler Yeni

Üniversitede orijinal kitap zorunlu mu?

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,129
İsim
Abdullah Aydoğdu
Üniversitede size alın dedikleri kitapları almayın.
Dersi neyle işleyeceğim dostum? Hoca sadece kitaptan ders işliyor.
En son çare almak olursa anlaşmalı kitapçı yerine fiyat farkı çok değilse başka bir yerden alın kudursunlar :)
Kitabın satışı yok başka bir yerde. İnternette de satışı yok. Bulamayalım diye en olmayanını aldırıyorlar.
Kendi Ceplerine Para Giriceği İçin Zorluyorlar Ama Yasal Olarak Hiçbir Şey Yapamazlar Öyle Bir Saçmalık Yok.
Zorluyorlar ama işte. Orijinal olmazsa kitap kontrol edeceğiz sokamazsınız sınıfa diyor.
Kimse sana kitap zorunlu diyemez ister fotokopi çektir ister kendisini al
Zorunlu diyorlar. Çektiremezsin çakmasını da alamazsın, ya orijinalini alacaksın ya da almayacaksın diyor.
Dedikleri saçmalıktan ibaret. Hazırlık dışında kopyasını boşver kullanıp kullanmaman hocaların umrunda değil.

Hazırlıkta içinde kod bulunan kitapları istedikleri için mecburen almak gerekiyor ama onun dışında özgürsün. İster orijinal al ister kopya kullan istersen kitap kullanma.

Benim kitaplar 5000 TL' den fazla tutuyor ayrıca 1 ay gelmesini bekleyeceğim. İnternetten PDF indiriyorum lazımsa kırtasiyeden çok ucuza tüm kitabı fotokopisini alıyorum. Bizim hocalar da karışmıyor zaten karışamazda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Muhtemelen okulda birisi yazmıştır veya çevirisini yapmıştır. Ondandır.
Yok reis, dersi full kitaptan işliyorlar. Fotokopi ve orijinal olmayan kitap yasak, arama yapacağız diyorlar.
Müdüre kadar gittim, aynı şeyi sayıklıyorlar.
Çakmasını alabilirsin veya 2. elini. Kimse orijinal almıyor zaten.
Konuyu okumanı öneriyorum.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Yok reis, dersi full kitaptan işliyorlar. Fotokopi ve orijinal olmayan kitap yasak, arama yapacağız diyorlar.
Müdüre kadar gittim, aynı şeyi sayıklıyorlar.
Hangi üniversite? Ayrıca YÖK'e şikayet et.

Ayrıca müdür kim? Üniversite de müdür diye rütbe yok.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,129
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hangi üniversite? Ayrıca YÖK'e şikayet et.

Ayrıca müdür kim? Üniversite de müdür diye rütbe yok.
İsim vermeyeyim, sözlülerde linç etmesinler sonra. Rektöre gidecektim, düşman olup sözlü puanımı kırmasınlar diye gitmedim.
Bizim binanın yani fakültenin müdürüne gittim.

mesut3467

80+ Bronze
Orjinal kitap olayı hocasına bağlı biraz. Örneğin hocanın arkadaşına ait bir kitapsa yada kendine aitse fotokopi ile gidersen dersten çıkartabiliyor. Aynı zamanda devam etmesi halinde sizinle uğraşabiliyor. Öte yandan devlet okullarının büyük kısmında kitapların ne şekilde olduğu pek önemli değil. İstersen ikinci el bak istersen fotokopi çektir. Hoca zaten kitaptan işlemiyor. Dersi kendisi anlatır ve sen evde ancak sınava çalışmak için kitabı kullanırsın. Yani benim önerim önce kıl hocaları ilk hafta belirle, kızan filan oluyorsa o derse fotokopi ile girmemeye çalış. Bir keresinde bu yöntemi deneyip neden kitapsız geliyorsun diye hocanın hışmına uğramışlığımda var gerçi, ama çok nadir böyle herifler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Sönmez
Ahahah
Geçen sene atlas aldım , 170 ₺ orijinali 1000 ₺
Keriz miyim?
Hocalarım çeviri kurulunda vs varsa kaçak kitapla yanlarında gezmiyorum , onun dışında affetmem. Orijinal aldığım 2 kitapta da ders hocamız o kısmın çevirmeni olduğundan almıştım. Çok da pahalı değildi zaten.

Öyle saçmalık mı var xd
Hocalara saygıdan orijinal aldum sadece.
İstanbul'da orijinal olmayan tıp kitaplarını nereden bulabilirim
Bildiğiniz yer varsa yardımcı olur musunuz ?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,189
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Üniversitede size alın dedikleri kitapları almayın.
Afedersin abi ama ben bu kadar saçma bir öneri duymadım.

4 tane incecik kitaba 600 TL vermek istemediğimizden ortaklaşa kitabı alıp fotokopi çektirmek istedik.
Fotokopi yasak dediler, ki ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Üniversitede fotokopi çektirmeyen mi var?
İnternetten ucuza alalım dedik, orijinal kitap gelmezse olmaz kontrol edeceğiz tek tek kitapları dediler.
Sebebini sordum, müdüre gönderdiler.
Neymiş, öğrenci orijinal olmayan kitabı görürse öğretmene, öğretmen de müdüre bildirirmiş.
Müdür de kitabın yayıncısına bildiriyormuş bu kitap orijinal değil ama öğrenci kullanıyor diye.
Yayın evi de kalkıp avukatlarla, polislerle, arama emriyle okula gelip beni arıyormuş.
Kitap orijinal değilse güya 10 bin TL ceza yazıyorlarmış. :D :D
Böyle bir şey olduğunu daha önce duydunuz mu dedim müdüre, duymadım dedi ama aynı şeyleri sayıklayıp durdu.

Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Zorla kitaba 600 TL verdirttiler anlaşmalı oldukları kitapçıdan.
Nadir kitap diye bir site var. Güvenilir sifir ve 2. El kitap satılıyor. Aradığın kitapları oradan bulabilirsin belki. Mesela ben 300 liralık ingilizce kitabini oradan 15 liraya almıştım.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam merhabalar. Ben elden hiç almadım ya, aldığım kaçak kitapların hepsini telefonla kargo usulü aldım.
Arkadaşlarıma sorabilirim dilersen.
İstanbul tıp kitapevinde fizyoloji , histoloji atlasları bazen kaçak kitap fiyatına bile düşüyor ben ordan aldım orijinal olarak ama atlası birini telefondan arayarak şey etmiştim.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Kadıköy'de Akmar var, her türlü korsan kitap bulunur orada yazdı arkadaşım
Yok kanka eminönünde değil de beyazıt da sahaf cok demişlerdi üst dönemler , ekledi
Ve bunu ekledi
IMG-20211002-WA0013.jpg

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Afedersin abi ama ben bu kadar saçma bir öneri duymadım.

Nadir kitap diye bir site var. Güvenilir sifir ve 2. El kitap satılıyor. Aradığın kitapları oradan bulabilirsin belki. Mesela ben 300 liralık ingilizce kitabini oradan 15 liraya almıştım.
Almayın derken para verip almayın. Üst sınıflardan bulun yada fotokopi çektirip ciltleme yapın. Üniversiteye gidiyon mu unuttum ama gidince anlarsın demek istediğimi.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,189
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Almayın derken para verip almayın. Üst sınıflardan bulun yada fotokopi çektirip ciltleme yapın. Üniversiteye gidiyon mu unuttum ama gidince anlarsın demek istediğimi.
Haa tamam abi öyle desene sorun yok o zaman. Sen biraz yanlış ifade etmişsin herhalde.
Biliyorum onu üni 2 yim evet.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Haa tamam abi öyle desene sorun yok o zaman. Sen biraz yanlış ifade etmişsin herhalde.
Biliyorum onu üni 2 yim evet.
Evet ben yanlış ifade ettim kafam çok bozuk kardeşim bu aralar çok üzgünüm kusura bakma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Sönmez
@DOGANALPASLAN Teşekkür ederim. Senin aldığın numarayı veya satıcı ismini yazabilir misin o şekilde de olur.
Akmar' ı biliyorum oraya da bakacağım ama çoğunluk test kitabı orda pek olmayabilir.

Top Bottom