Neler Yeni

Üniversitede orijinal kitap zorunlu mu?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
nasıl yani orjinal felan derken kitapçıya gidip almıyormuyuz kitabı ve neden bu kadar pahalı
Anladığım kadarıyla yıllık gelirine ek gelir diye satmak istedikleri kitap var
Kitapçıyla anlaşmalı bir satış var ve herkes bir kar peşinde
bizim okulda yaptı bir kere bunu
Çevre kitapçılardan alınmasını istemediler toptan 100e aldıkları kitapları 160 tl'e geçirdiler bize
Müdürümüz de çok sevinçliydi nasıl olsa para gelecek diye

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,574
İsim
Taha yücel
Anladığım kadarıyla yıllık gelirine ek gelir diye satmak istedikleri kitap var
Kitapçıyla anlaşmalı bir satış var ve herkes bir kar peşinde
bizim okulda yaptı bir kere bunu
Çevre kitapçılardan alınmasını istemediler toptan 100e aldıkları kitapları 160 TL'e geçirdiler bize
Müdürümüz de çok sevinçliydi nasıl olsa para gelecek diye
yazık ya gerçekten

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
Renkli fotokopi çek ve çok iyi zımbala belli olmaz. Ama unutma yağlı değilse yırttın yağlı kağıt ise s•çtın.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Üniversitede size alın dedikleri kitapları almayın.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
Renkli fotokopi çek ve çok iyi zımbala belli olmaz. Ama unutma yağlı değilse yırttın yağlı kağıt ise s•çtın.
Nasıl belli olmaz acaba kitap ve fotokobi farkını anlayamayacak kadar kör değillerdir herhalde. Böyle bir uygulama yapılması ve böyle bir baskı ile aldırılması normal değil cimere şikayet etmeyi deneyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi bölüm bu arada ?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
Nasıl belli olmaz acaba kitap ve fotokobi farkını anlayamayacak kadar kör değillerdir herhalde. Böyle bir uygulama yapılması ve böyle bir baskı ile aldırılması normal değil cimere şikayet etmeyi deneyebilirsin.
Hocam kitap orijinal mi diye süzmez ise ve arkadaşımız iyi çeker ise sıkıntı yok. Kötü çekip orijinalmi diye süzerse iş bitti demektir.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
En İyi Cevap
3
4 tane incecik kitaba 600 TL vermek istemediğimizden ortaklaşa kitabı alıp fotokopi çektirmek istedik.
Fotokopi yasak dediler, ki ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Üniversitede fotokopi çektirmeyen mi var?
İnternetten ucuza alalım dedik, orijinal kitap gelmezse olmaz kontrol edeceğiz tek tek kitapları dediler.
Sebebini sordum, müdüre gönderdiler.
Neymiş, öğrenci orijinal olmayan kitabı görürse öğretmene, öğretmen de müdüre bildirirmiş.
Müdür de kitabın yayıncısına bildiriyormuş bu kitap orijinal değil ama öğrenci kullanıyor diye.
Yayın evi de kalkıp avukatlarla, polislerle, arama emriyle okula gelip beni arıyormuş.
Kitap orijinal değilse güya 10 bin TL ceza yazıyorlarmış. :D :D
Böyle bir şey olduğunu daha önce duydunuz mu dedim müdüre, duymadım dedi ama aynı şeyleri sayıklayıp durdu.

Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Zorla kitaba 600 TL verdirttiler anlaşmalı oldukları kitapçıdan.
En son çare almak olursa anlaşmalı kitapçı yerine fiyat farkı çok değilse başka bir yerden alın kudursunlar :)

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kendi Ceplerine Para Giriceği İçin Zorluyorlar Ama Yasal Olarak Hiçbir Şey Yapamazlar Öyle Bir Saçmalık Yok.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
4 tane incecik kitaba 600 TL vermek istemediğimizden ortaklaşa kitabı alıp fotokopi çektirmek istedik.
Fotokopi yasak dediler, ki ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Üniversitede fotokopi çektirmeyen mi var?
İnternetten ucuza alalım dedik, orijinal kitap gelmezse olmaz kontrol edeceğiz tek tek kitapları dediler.
Neymiş, öğrenci orijinal olmayan kitabı görürse öğretmene, öğretmen de müdüre bildirirmiş.
Müdür de kitabın yayıncısına bildiriyormuş bu kitap orijinal değil ama öğrenci kullanıyor diye.
Yayın evi de kalkıp avukatlarla, polislerle, arama emriyle okula gelip beni arıyormuş.
Böyle bir şey olduğunu daha önce duydunuz mu dedim müdüre, duymadım dedi ama aynı şeyleri sayıklayıp durdu.

Böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Zorla kitaba 600 TL verdirttiler anlaşmalı oldukları kitapçıdan.
Kimse sana kitap zorunlu diyemez ister fotokopi çektir ister kendisini al

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Dedikleri saçmalıktan ibaret. Hazırlık dışında kopyasını boşver kullanıp kullanmaman hocaların umrunda değil.

Hazırlıkta içinde kod bulunan kitapları istedikleri için mecburen almak gerekiyor ama onun dışında özgürsün. İster orijinal al ister kopya kullan istersen kitap kullanma.

Benim kitaplar 5000 TL' den fazla tutuyor ayrıca 1 ay gelmesini bekleyeceğim. İnternetten PDF indiriyorum lazımsa kırtasiyeden çok ucuza tüm kitabı fotokopisini alıyorum. Bizim hocalar da karışmıyor zaten karışamazda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özel okul mu :D
Kesin anlaşmaları vs var.
Muhtemelen okulda birisi yazmıştır veya çevirisini yapmıştır. Ondandır.

MigrosJET

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Martyn McMillan
Çakmasını alabilirsin veya 2. elini. Kimse orijinal almıyor zaten.

Top Bottom