Üniversitese okumak istediğim bölümü bilmiyorum

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar öncelikle selamlar yakın zaman içerisinde üniversiteye gideceğim ve okumak istediğim bölümü hala bilmiyorum. Yapmak istediğim şey daha çok bilgisayar donanımı ile ilgili bilgisayarın yazılım tarafına çok içli dışlı olmamakla beraber uğraşmakta fazla istemiyorum ama yazılıma nazaran donanım tarafı ilgimi çok çekiyor ne okuyabilirim

Arkadaşlar öncelikle selamlar yakın zaman içerisinde üniversiteye gideceğim ve okumak istediğim bölümü hala bilmiyorum. Yapmak istediğim şey daha çok bilgisayar donanımı ile ilgili bilgisayarın yazılım tarafına çok içli dışlı olmamakla beraber uğraşmakta fazla istemiyorum ama yazılıma nazaran donanım tarafı ilgimi çok çekiyor ne okuyabilirim
Lisans ise puanın yetiyorsa yani elektronik okuman iyi olabilir.

2 senelik mi okumak istiyorsun 4 senelik mi?

2 senelik mi okumak istiyorsun 4 senelik mi?
4 senelik okumak istiyorum ama kıbrısta olduğum için buradaki bölümler İngilizce muhtemelen hazırlık ile beraber 5 sene olucak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biligsayar mühendisliği
O daha çok yazılım tarafına kaymıyor mu

Lisans ise puanın yetiyorsa yani elektronik okuman iyi olabilir.
Puanlık bir sıkıntım yok kıbrısta olduğum için türkiyede ki gibi bir sisteme tabi tutulmuyorum

4 senelik okumak istiyorum ama kıbrısta olduğum için buradaki bölümler İngilizce muhtemelen hazırlık ile beraber 5 sene olucak

yoo yazılım mühendisliği yazılım tarafına kayıy

Puanlık bir sıkıntım yok kıbrısta olduğum için türkiyede ki gibi bir sisteme tabi tutulmuyorum

Mühendislik falan gerek yok donanım istiyorsan, donanımın do sunu göstermiyorlar, bilmeden yorum yapmak çok kolay. Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Operatörlüğü bölümlerini araştırabilirsin.

Bilmediğimden soruyorum bilgisayar bölümü yanlış hatırlamıyorsam 2 dal ı kapsıyordu değil mi hem yazılım hem donanım ama yazılım daha ağır basıyordu diye biliyorum
bilgisayar donanımı mühendisliği diye bir 4 yıllık bölüm yok. bilgisayar mühendisliği var

Mühendislik falan gerek yok donanım istiyorsan, donanımın do sunu göstermiyorlar, bilmeden yorum yapmak çok kolay. Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Operatörlüğü bölümlerini araştırabilirsin.
Teşekkür ederim hocam söylediğin bölümleri araştırıp daha detaylı düşüneceğim

Geri