- Bütçe
- 15000
Merhabalar 11. sınıf ögrencisiyim ve şu andan itibaren üniversite sınavı için iyi bir çalışma düzenine girmeyi planlıyorum bu süreçte aklıma takılan birkaç şey var sizlere sormak istedim. Öncelikle RX570 ekran kartlı bir masaüstü bilgisayarım var 3 sene önce Haziran'da Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak satın almıştık. Malum önümüzdeki haziran ayında garantisi 3 yıl olan ekran kartı ve anakartında garantisi sona erecek. Üniversitede bilgisayar mühendisligi ya da yazılım mühendisligi dusunuyorum. Hazır az da olsa 1 2 parçanın garantisi mevcutken bilgisayarımı satıp bir Gaming laptopa geçsem nasıl olur? Masaüstü bilgisayar evde olunca her zaman bir seçenek oldugundan dolayı ders çalışmamı çok etkiliyor çok zaman geçiriyorum başında. Laptop gündüz iş yerinde babamında işine yarayacak gündüz o götürür aksam getirir haftada 1 gün tam evde kalır gibi bir plan yaptım kendi kafamda. Yaklasık bilgisayarımı sattıktan sonra maksimum 15 bin TL olan beni uzun vadede götürecek üniversitedede işime yarayacak bir laptop bulabilir miyim diye biraz arastırma yaptım. Normalde 1650, 1650 Ti GPU'ya sahip laptoplar benim işimi şu an için fazlasıyla görüyor pek bir yüksek gereksinimli oyun oynamıyorum LoL CS R6 cogunluklu oynuyorum. Fakat dedigim gibi sonuçta laptopun GPU'su degişmiyor CPU'su degişmiyor bari almışken güzel bir şey alsam belki ilerdede isimi görür diye baktım. 1650'den sonra bir 1660 Ti var sonrada RTX 3050, 3060, 2060 diye uzayan çogunluklu bu GPU'lardan olusan bir sürü laptopla karsılastım. YouTube'dan bircok test videosu izledim 2060, 3050 Ti ve 1660 Ti zannedersem benim şartlarıma uyan GPU'lar. Bunları kendi aralarında karsılastırdıgımda 3050 için 4 GB oldugundan işte yüksek grafiklerde 4 GB yetmiyor almayın etmeyin diyenler vs var 1660 Ti o konuda (6gb) onde FPS konusundada kafa kafaya gidiyorlar fakat 1660 Ti dada DLSS yok. Sonrada en uygun 2060 geliyor bu ekran kartlarının hiçbirine şu an ihtiyacım yok fakat dedigim gibi ömrü uzun olsun ileride 1-2 yıl sonra bir daha degiştirmek zorunda kalmayayım diye bunlara bakıyorum. Şimdi de karsıma sıfırmı 2. elmi, sadece Monster'dan mı bakmalıyım yoksa baska markalarda olur mu gibi soru işaretleri cıkıyor. Baktıgında internette garantisi hala devam eden temiz kullanılmış 15 binden assagı RTX 2060'lı laptoplar var ama bir yandanda 2060 degilde 1660 Ti olsun dersen o fiyata sıfırını alıyosun. İllede sıfır olsun diye bir amacım yok garantisi devam eden ürünler yeterince güven veriyor açıkçası. Kafanızı fazla bulandırmış olabilirim kusura bakmayın aklıma ne geldiyse yazdım. Kısaca soruları tekrar yazayım.
1.bilgisayar mühendisligi veya yazılım muhendisligi bölümü için 11. nesil i5 9. nesil i7 1660 Ti, 3050 Ti, 2060 gibi işlemci ekran kartı kombinasyonları bu bölüm için ileride işimi görür mü?
2. laptopa geçiş için erken midir sizce laptopu alma o bölümde hocan sana gerekli özellikleri söyler ona göre alırsın diyende var.
3. Monster'ın ömür boyu bakım hizmeti çok hoş bana göre laptopları çok bilmiyorum Monster'dan başka laptop almalı mıyım bir ara ASUS ROG muydu TUF muydu çok ısınıyor diye ortada bir muhabbet donuyordu diye hatırlıyorum.
Yani özetle bilgilerinize önerilerinize yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum.
1.bilgisayar mühendisligi veya yazılım muhendisligi bölümü için 11. nesil i5 9. nesil i7 1660 Ti, 3050 Ti, 2060 gibi işlemci ekran kartı kombinasyonları bu bölüm için ileride işimi görür mü?
2. laptopa geçiş için erken midir sizce laptopu alma o bölümde hocan sana gerekli özellikleri söyler ona göre alırsın diyende var.
3. Monster'ın ömür boyu bakım hizmeti çok hoş bana göre laptopları çok bilmiyorum Monster'dan başka laptop almalı mıyım bir ara ASUS ROG muydu TUF muydu çok ısınıyor diye ortada bir muhabbet donuyordu diye hatırlıyorum.
Yani özetle bilgilerinize önerilerinize yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum.