Üniversiteye gitmek için günde sadece yol 6 saat sürüyor

Topal

80+
Reaksiyon skoru
15
Öncelikle iyi forumlar;
Üniversite tercih döneminde seçimlerimi yaparken oturduğum yerde kentsel dünüşüm olanağı vardı. Bu sebepten ötürü seçimimi yaparken daha fazla olanak olabilmesi için biraz daha uzak üniversite seçimleri yaptım ve 5. tercihimden Yeditepe Üniversitesi'ni kazandım. Kazandığımda her şey güzel gidiyordu ta ki kaçak kat çıkan ev sahipleri fazla daire talep etmesi yüzünden müteahhit çekildi. Bunun sonucunda oturduğum yerden üniversite gidiş geliş tam 5 saat sürüyor eğer trafik olursa 6-7 saati de bulabiliyor. Bu durumda aile baskısı da başladı tabii, ailem gitmemi istiyor ama ben onların üstüne kuracağım maddi yükten ve aynı zamanda yolun verdiği yorgunlukla derslere kendimi verememe konusunda endişeleniyorum. Aklıma açık öğretim geldi ama yerleştirildikten sonra kayıt olabilir miyim bilmiyorum. İlk tercihim olduğu için stres oldum ve size danışmak istedim. Eğer mezuna kalırsam aile baskısı sebebiyle kendimi geliştiremeyebilirim. Önerilerinize açığım.

Kyk yurtları ya da okulun kendi yurtlarına başvur

Arkadaşım sen KYK yurdu denen bir şey duymadın mı 6-7 saat yol çekilir mi kafayı mı yedin

Kyk yurtları ya da okulun kendi yurtlarına başvur
Ailem yakın komşumuzun her gün o yolu çektiğini söyleyerek baskıya devam ediyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu durumlardan dolayı bende açık öğretimle sıyrılabilirim diye düşündüm ama öyle bir şansım var mı bilmiyorum.

nerden nere

Hocam Bağcılar - Ataşehir / İnönü en hızlı gidebilme güzergahım Şişli veya Mecidiyeköy den karşıya geçmek.

Bir kaç arkadaş birlikte bir ev tutun. 6 saat yol sonrası kafan çalışmaz. Uyursun bol bol derslerde.

Hocam benim okul toplam 2 saat gidiş geliş ben çok çok fazla diyorum okul ebesinin nikahında 6 7 saat yol çekilirmi kyk yurtları diye bi şey var git onlara gerçek oldunuda hiç sanmıyorum canınızmı sıkılıyo kafanızda bi şeyler kurup buraya soru diye soruyosunuz

Öncelikle iyi forumlar;
Üniversite tercih döneminde seçimlerimi yaparken oturduğum yerde kentsel dünüşüm olanağı vardı. Bu sebepten ötürü seçimimi yaparken daha fazla olanak olabilmesi için biraz daha uzak üniversite seçimleri yaptım ve 5. tercihimden Yeditepe Üniversitesi'ni kazandım. Kazandığımda her şey güzel gidiyordu ta ki kaçak kat çıkan ev sahipleri fazla daire talep etmesi yüzünden müteahhit çekildi. Bunun sonucunda oturduğum yerden üniversite gidiş geliş tam 5 saat sürüyor eğer trafik olursa 6-7 saati de bulabiliyor. Bu durumda aile baskısı da başladı tabii, ailem gitmemi istiyor ama ben onların üstüne kuracağım maddi yükten ve aynı zamanda yolun verdiği yorgunlukla derslere kendimi verememe konusunda endişeleniyorum. Aklıma açık öğretim geldi ama yerleştirildikten sonra kayıt olabilir miyim bilmiyorum. İlk tercihim olduğu için stres oldum ve size danışmak istedim. Eğer mezuna kalırsam aile baskısı sebebiyle kendimi geliştiremeyebilirim. Önerilerinize açığım.
haftanin eğer 3 günü fenan dersiniz olacaksa belki çekilebilir ama 4-5 gün ise çekilmez ama.
yeditepe üniversitesine gitme fırsatım olmuştu cidden çok berbat bir konumu var biz anca gitmiştik.
kolaylıklar dilerim
kyk başvurusu yapın diyeceğim ama zor gibi.

Hocam benim okul toplam 2 saat gidiş geliş ben çok çok fazla diyorum okul ebesinin nikahında 6 7 saat yol çekilirmi kyk yurtları diye bi şey var git onlara gerçek oldunuda hiç sanmıyorum canınızmı sıkılıyo kafanızda bi şeyler kurup buraya soru diye soruyosunuz
Hocam klasik türk babalarını bilirsiniz komşu başardıysa sende başarmak zorundasın meslek lisesi çıkışlı olup burayı kazandım ona rağmen azar işittim. Hayatımın herşeyine karışan bir aileyle zor oluyor maalesef yanlış anlaşıldıysam affola.
Açık öğretim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim bu konular dışında.

Hocam klasik türk babalarını bilirsiniz komşu başardıysa sende başarmak zorundasın meslek lisesi çıkışlı olup burayı kazandım ona rağmen azar işittim. Hayatımın herşeyine karışan bir aileyle zor oluyor maalesef yanlış anlaşıldıysam affola.
Açık öğretim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim bu konular dışında.
Lisede açık için halkeğitim veya mesleki eğitim gibi yerlere gidiliyo üniversiteyi bilmiyom ama liseyle aynı olabilir

"Günde 6 Saat"
1757009974912.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,511
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri