Neler Yeni

Çözüldü✓ Upgrade mi Yeni PC mi ?

OuzgurCan

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
21.000
Dostlar sizlere danışmak istediğim bir kaç şey var. Haziran'a doğru sistemimde yükseltmeler yapmak istiyorum. Anakart , işlemci ve ram konusunda. Bunlar elime 11.780 TL civarına patlıyor, üstüne 7-8 lira daha koyup İtopyadan (eğer ailemi ikna edersem) yeni bir sistem mi alsam daha iyi olur ? Çünkü 18-19 lira civarına güzel sistemler var. Şu anki bilgisayarımın özellikleri ve almak istediğim parçaların açıklamaları aşağıda yardım ederseniz sevinirim o zamana fiyatlar ne olur ya da ailemi ikna etme şansım ne bilmiyorum yine de fikir almak istedim.

Sistem gereksinimlerim bunlar:
Anakart : İntel TurboX H61
Güç kaynağı: GAMELOAD POWERSUPPLY 500W 80+ Bronze
İşlemci: İntel i5-2500 CPU 3.30 GHz, 3301 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Ram: 16 GB
Ekran Kartı: RX 580 8 GB

Hepsiburada forum.png

n11 forum.png

Ekran kartin hala idare edebilecek bir kart simdi ekran kartı hariç alıp sonradan ekran kartı upg yapmak en mantıklısı.

Sistemi sat. Zaten işlemci 1. Sanayi devriminden kalma. PSU felan yetersiz gelicektir ek parçada anakart desen sorun. 5xx serisinin güncelleme desteği bitti. Satıp yeni sistem almak daha mantıklı 19k civarında 4060lı sistemler vardı belki 4060ti felanda vardır.

Zaten Itopyada sistemlere baktım biraz önce aklıma yatan, fiyatı ve özellikleri iyi olan bir bilgisayar baktım. Özellikleri aşağıda. Eğer öneriniz varsa en baba 20k civarı fiyatta olursa sevinirim.

Itopya pc.png

Dostlar sizlere danışmak istediğim bir kaç şey var. Haziran'a doğru sistemimde yükseltmeler yapmak istiyorum. Anakart , işlemci ve ram konusunda. Bunlar elime 11.780 TL civarına patlıyor, üstüne 7-8 lira daha koyup İtopyadan (eğer ailemi ikna edersem) yeni bir sistem mi alsam daha iyi olur ? Çünkü 18-19 lira civarına güzel sistemler var. Şu anki bilgisayarımın özellikleri ve almak istediğim parçaların açıklamaları aşağıda yardım ederseniz sevinirim o zamana fiyatlar ne olur ya da ailemi ikna etme şansım ne bilmiyorum yine de fikir almak istedim.

Sistem gereksinimlerim bunlar:
Anakart : İntel TurboX H61
Güç kaynağı: GAMELOAD POWERSUPPLY 500W 80+ Bronze
İşlemci: İntel i5-2500 CPU 3.30 GHz, 3301 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Ram: 16 GB
Ekran Kartı: RX 580 8 GB

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

merhaba amd ryzen 5600x gereksiz fayiş ve ryzen 5600 daha iyi daha az güç ile 5600x e yakın performans alabiliyorsun üstüne amd nin ryzen 5000 serisi ürünlerinin hepsi anormal ısınıyor hava sogutucu şart stok sogutucu yetmiyor

2. amd de a serisi anakart alınmaz b550 alman lazım

3. sistemin rezalet ekran kartı dahil degiştirmen lazım artık ekran kartına driver destegi kesildi

72TL farkla WD 500GB BLUE SN570 ssd almanızı;
30TL farkla GSKILL RİPJAWS V ram almanızı öneririm.
Bu da dediğim gibi yapılmış hali

Dostlar önerileriniz için teşekkür ederim. Ailemi ikna edersem yaz tatiline yeni bir bilgisayar alacağım olmazsa biraz daha beklerim biraz daha para koyup yenisini almak daha mantıklı, bakalım ne diyecekler. Önerileriniz varsa aşağıdaki açtığım diğer başlığa yazarsanız sevinirim.

Geri