Yardım UPS Önerisi yapabilir misiniz?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,163
Line-interactive UPS bakıyorum. 4 adet lazım. 1 tane salona, 1 tane odaya, 2 tane de koridordaki Router ve ONT'ye gerekli.

Amaç elektrik kesilse de güvenle ürünleri kapatabilme ve mümkünse kesinti sırasında bir süre interneti kullanabilme.

Fiyatlara çok bakmayın. Olabildiğince uygun fiyatlı zamanlarında almaya çalışacağım. Şu anda bazı modeller çok uçuk gözüküyor.

- Salon için 2 model buldum. Salonda tek bu modellerde birinci amaç önündeki yeşil ışığı kapatmak. Onu da elektrik bandıyla veya düz siyah bantla hallederim gibi geliyor.
İkincisi de fansız model aramak. Çalıştıklarında ses yapmalarını istemiyorum. 3 ürün takılacak. Televizyon, WiFi Extender ve Robot süpürge istasyonu. Robot süpürgeyi sadece koruma yerine takacağım. Güce ihtiyacı yok.

1. Model: APC BX950MI-GR Back-Ups 950VA Güç Kaynağı

2. Model: APC BVX1200LI-GR 1200VA Kesintisiz Güç Kaynağı

- Odam için de 2 model buldum ama asıl karar kıldığım model Gaming UPS gibi. İsminde "Gaming" olduğuna bakmayın. Merak edip araştırdım. Bunun uygun fiyatlı haliyle Tam Sinüs Dalgası çıkışlı başka UPS bulamadım (Eaton 1550VA hariç). Bulduklarım da ya VA değeri düşük, ya da işyeri/ofis gibi alanlara daha uygun modeller oldu. Fiyatı şu an uçuk bayağı ama uygun aralığı 10 bin gibi. O fiyattan yakalamaya çalışırım diye düşünüyorum.

Odamdaki isteğim de VA değerinin yüksek olması. Sese çok ciddi takılmam ama tabi uçak kaldırmasın (PS4 PRO ilk seri gibi olmasın :kekw: )

1. Model: APC BGM2200B-GR Gaming Ups 2200VA 1320W Kesintisiz Güç Kaynağı

2. Model: APC BVX1600LI-GR 1600VA Kesintisiz Güç Kaynağı

Router ve ONT kısmına gelirsek, bu konuda bilgisizim biraz. Ana Router bizim koridorda olacak ve ONT bağlı olacak haliyle. İkisine de güç verebilecek mini UPS'e ihtiyacım var. Şartelin altındaki duvara yapılmış kutunun içine sığdırmayı düşünüyorum.

Şu ana dek bulduğum ve sığabilecek modeller bunlar:

Hangisi daha iyi olur emin değilim. İkisine aynı anda elektrik kesildiğinde güç verebilecek bir UPS de bulamadım. Ondan dolayı aynı modelden iki adet de alabilirim ya da splitter kablo alıp hem ONT hem Router'a güç verdirtmeye çalışabilirim. Router da ONT de 12V kullanıyor. APC modele daha yakınım ama öneriniz varsa ona da açığım.

Kafanızı karıştırdıysam veya okurken yorduysa özür dilerim. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geri