Neler Yeni

Yardım UPS Sisteme Gelebilecek Zararı Engellenir Mi?

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
Eren
hocam tutamıyor ama görüntü olarak gidiyor kasada ışıklar oluyor bu bahsetttiğim durumda mili saniyeler sürüyor
Anladım. Eğer ani güç kaybında sisteminizde bir sorun oluşacak ise şu anki ups kullanımınızda da oluşur bunu söylüyorum. Sonuçta gücü yetersiz. Ancak yukardaki arkadaşın dediği gibi dalgalanmalara karşı etkili olur o farklı bir şey.

Americano

80+ Bronze
Anladım. Eğer ani güç kaybında sisteminizde bir sorun oluşacak ise şu anki ups kullanımınızda da oluşur bunu söylüyorum. Sonuçta gücü yetersiz. Ancak yukardaki arkadaşın dediği gibi dalgalanmalara karşı etkili olur o farklı bir şey.
zararı hiçmi engellemez yani

Americano

80+ Bronze
hangi zararları engelleyemez

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
Eren
Özet geçeyim artık. Bütçen varsa yüksek va olanı al yoksa böyle kullanmaya devam et. Bir sorun olmaz.

Engeller, UPS'ler de PSU'lar da ki korumalardan daha kaliteli akım korumalar vardır.
Bilmeyen arkadaşlara bakmayın, USP'in amacı o zaten. Sadece koruma ve açık tutma görevi adına üretilmiş bir cihazdır.

Americano

80+ Bronze
Engeller, UPS'ler de PSU'lar da ki korumalardan daha kaliteli akım korumalar vardır.
Bilmeyen arkadaşlara bakmayın, USP'in amacı o zaten. Sadece koruma ve açık tutma görevi adına üretilmiş bir cihazdır.
ama yük altında bazen tutamıyor dedim bunu zaten biliyorum genede zararı engellermi

Oluşabilecek zararları engeller.
Yeni jenerasyon PC bileşenlerinde zaten bu tip anormal durumlara karşı kaliteli sigorta ve koruma birimleri oluyor. Ama UPS her ne olursa olsun her zaman bir güvencedir.

20-30k sisteme para verip örnek, 1-2k UPS almak fazla zor olmamalı benim fikrim.
Teknoloji şans işidir, en kaliteli bileşene sahip bir bilgisayarın bile elektrik kesintilerinde umulmadık bir şekilde PSU'su veyahut Anakartında arıza çıkabilir.

Americano

80+ Bronze
Oluşabilecek zararları engeller.
Yeni jenerasyon PC bileşenlerinde zaten bu tip anormal durumlara karşı kaliteli sigorta ve koruma birimleri oluyor. Ama UPS her ne olursa olsun her zaman bir güvencedir.

20-30k sisteme para verip örnek, 1-2k UPS almak fazla zor olmamalı benim fikrim.
Teknoloji şans işidir, en kaliteli bileşene sahip bir bilgisayarın bile elektrik kesintilerinde umulmadık bir şekilde PSU'su veyahut Anakartında arıza çıkabilir.
açık tutamasa bile zararı engellermi yani

Akımı düzenli şekilde verir, voltaj dalgalanmalarını daha iyi bir şekilde filtreleyip sisteme düzenli akım sağlar. Yani evet korur bahsettiğiniz senaryoda da olsa bile.

Americano

80+ Bronze
Akımı düzenli şekilde verir, voltaj dalgalanmalarını daha iyi bir şekilde filtreleyip sisteme düzenli akım sağlar. Yani evet korur bahsettiğiniz senaryoda da olsa bile.
görüntü normal elektrik kesilirse nasilsa kapanıyor ama milisaniyesinde monitöre ve kasaya güç geliyor

bu dediğim durum yük altında tutamadığı zamanda geçerli

Americano

80+ Bronze
nifak hocam eyer yük altında kesilirse ki yük altında kesilince bazen ups açık tutamıyor normal nasıl kapanıyorsa elektrik gittiğinde kapanıyor ama mili saniyesinde tekrar güç geliyor ama zararı engelleyemez diyor nifak hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,763
Üyeler
168,194
Son üye
thetixss_
Top Bottom