Neler Yeni

UPS ve Sistem Sağlığı- UPS Gerekli Mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
uğur sağlam
DA-5 ile corsair 750watt 80+ Bronze psu geliyor. Soru şu: UPS alınması sistem sağlığı açısından gerekli mi ? PSU'ömrünü uzatır mı sorusunu sormak istemiyorum, illaki uzatır, fakat buna değer mi ?

Akım korumalı priz kullanıyorum. Elektirik de sık sık gelip gitmiyor esasında. ancak piyasa malum, aldığımız cihazlar ucuz cihazlar değil. Akım korumalı priz yeterli mi, UPS ile desteklemek mantıklı mı ?
UPS lazım ise f/p ne almalı? bana saatlerce kullandırmasa da olur, pc'yi makul şekilde kapatmaya yetecek kadar zaman tanısın yeter

konu yanlış yerde açılmış olabilir, kusurlar var ise affola

@Abdullah Hacıgül

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Bende Versatile PSU var akım korumalı prizle kullanıyorum , elektrik kesildi ama sorun olmadı (bir keresinde SSD^'yi görmemişti çıkarıp taktım düzeldi)
Bence gerek yok , aldığınız PSU'da kötü değil

NeeK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Mert
Fikrimi belirteyim akım koruma prizi kullanıyorsan ve ekstra ekstra bir bütcen yoksa ups e gerek olduğunu sanmıyorum olsa hayır der miyim demem ama bütcen fazlaysa kullanabilirsin uygun bütceye gore akım koruma prizleri kullanıyor genelde kullanıcılar zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
uğur sağlam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlar için teşekkür ederim. Görünen o ki, ups kullanmazsam cihaz çöp olmaz.. Zamanla Bi ups ekleriz artık..

v3ttt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Hakan AĞCA
Selam dostum. Bende DA-5 aldım. Sistem çöp olsun istemiyorum bende. Senin derdin gibi sadece eletrik kesintisinde bana güvenle kapatacak 5 10 dk verse yeterli olur. Araştırdıysan f/p olarak ups var mı aklında?
https://ty.gl/1mu7ob7. Bu yeterli olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
uğur sağlam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selam dostum. Bende DA-5 aldım. Sistem çöp olsun istemiyorum bende. Senin derdin gibi sadece eletrik kesintisinde bana güvenle kapatacak 5 10 dk verse yeterli olur. Araştırdıysan f/p olarak ups var mı aklında?
https://ty.gl/1mu7ob7. Bu yeterli olur mu?
merhaba. hiç araştırma yapmadım. sanırım birkaç ay içinde araştırma yapar alırım. henüz hiç elektirik kesintisi görmedim.

Top Bottom