Yardım Upscale nedir performans düşürür mu

Atadeniz

80+
Reaksiyon skoru
31
Upscale araştırma ve gözlemlerime göre görüntüyü daha net hale getirio ve internette gördüğüm kadarıyla 1080 p monitörü 4 k ya yakın bı görüntü kalitesine getiriyor. Peki bu upscaling bu netleştirmek performans kaybıyla mi sağlıyor yoksa hiçbir performans kaybı olmadan daha yüksek çözünürlük mu sağlıyor

Tabii ki performans kaybı sağlar. 1920x1080 tane piksel çizmek yerine 4096X2160 çiziyor. Performans kaybı demek çok doğru değil FPS kaybı demek daha doğru olur.

Ne kadar performans kaybi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve monitör 1820.1080
Amaç o işte senin monitörün 1920x1080 olsa bile 4k monitörmüş gibi görüntü çizip çözünürlük düşürüyor. Bu da daha net görmeni sağlıyor.

Amaç o işte senin monitörün 1920x1080 olsa bile 4k monitörmüş gibi görüntü çizip çözünürlük düşürüyor. Bu da daha net görmeni sağlıyor.
Ne kadar performans kaybi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de tepkime süresini dusursem o performansı azaltır mı

Bilgim yok. Demek istediğinizi tam anlayamadım.

Değişir net bir şey söyleyemem. 2080Super ile yapılan 1080p-2k-4k karşılaştırmasının az çok fikir verebileceğini düşünüyorum
kendi gözlemim ve araştırmama göre sadece monitor yapay piksel ekliyor buda ekran kartını yormuyor fps kaybı yaşamadım monitordeki gaming mod da zaten bunu yapıyor

Geri