Neler Yeni

Usb 3.0 bellekle Formatlama hatası.

Usb 3.0 bellek format atma sorunu yaşıyormusun?

• Evet, bu yüzden USB 2.0 bellek alırım.

Oylar: 1 33.3%
  • Hayır sorun yaşamıyorum. senin birşeyden anladığın yok.

• Hata alıyorum, ama sorunu çözüyorum

Oylar: 0 0.0%
  • Hata almıyorum, ama kendime sorun yaratıyorum.

• Oy kullanan toplam üye
    3

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Arkadaşlar bu konu çok az konuşulmuş neredeyse bir bilgi yok internette.

Kaç defa başıma geldi. Ben ne zaman usb 3.0 belleğe Rufusa İso dosyası yazdırırsam ve belleği Boot yaparak çalıştırmaya kalkarsam hata alırım.

Ama aynı işlemi USB 2.0 belleğe yaptığımda tıkırında çalışıyor. Formatımı atıyorum güzelce kullanıyorum sistemi.

Bilgisayarda USB 3.0 girişindede denedim 3.0 belleği değişen bişey yok.

Sizdede durum aynı mı?

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Neden rufus vs. kullanıyorsunuz format diski oluştururken? Ben windows sitesinden indiriyorum iso dosyasını kendi aracı ile direkt usb belleğe yazdırıyorum. Siz farklı sitelerden vs. iso dosyasını indirdiğiniz için mi rufus gibi programlar kullanıyorsunuz.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden rufus vs. kullanıyorsunuz format diski oluştururken? Ben windows sitesinden indiriyorum iso dosyasını kendi aracı ile direkt usb belleğe yazdırıyorum. Siz farklı sitelerden vs. iso dosyasını indirdiğiniz için mi rufus gibi programlar kullanıyorsunuz.
Rufus işte. Kullanım kolaylığı ve seçenekler sunması açısından daha iyi program.

Bu minnacık programın kullanıcısı hem baya fazla. Ve programda sıkıntı olsa usb 2.0 bellekte bile çalışmazdı.

Farex

80+ Silver
Rufus işte. Kullanım kolaylığı ve seçenekler sunması açısından daha iyi program.

Bu minnacık programın kullanıcısı hem baya fazla. Ve programda sıkıntı olsa usb 2.0 bellekte bile çalışmazdı.
Ben 3.0 3.1 usb belleğimle rufus ile kurulum yaptım problem yaşamadım belki anakartın 3.0 desteklemiyorsa format kısmında normaldir yada bazen biostan 3.0 ile alakalı bir seçenek oluyordu aktif hale getirmek gerekiyo.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ben 3.0 3.1 usb belleğimle rufus ile kurulum yaptım problem yaşamadım belki anakartın 3.0 desteklemiyorsa format kısmında normaldir yada bazen biostan 3.0 ile alakalı bir seçenek oluyordu aktif hale getirmek gerekiyo.
Usb 3 destekli anakartta yaptım bunları hep. Çok garip bişey. 3.0 girişe bağlıyom hata alırım, geri başa dönüyorum usb 2.0 girişe bağlıyorum hata alırım.

Biosta ayarı varsa benim neden haberim yok abi? Birisi biliyorsa anlatsında bilgilenelim ahali olarak.

Ama bişey var USB 3.0 desteği olmayan anakartlarda sıkıntılı olarak kalıcak mı şu bellekler?

Son düzenleme:

Farex

80+ Silver
Usb 3 destekli anakartta yaptım bunları hep. Çok garip bişey.

Biosta ayarı varsa benim neden haberim yok abi? Birisi biliyorsa anlatsında bilgilenelim ahali olarak.

Ama bişey var USB 3.0 desteği olmayan anakartlarda sıkıntılı olarak kalıcak mı şu bellekler?
Hayır sadece kurulumda malesef o sorunu yaşarsınız çünkü başlangıçta boot kısmında aygıtı 3.0 çalıştıramıyor ve o sorun çıkıyor ama windows açılınca boot kısmı haricinde 3.0 cihazı 2.0 da açmakta.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Hayır sadece kurulumda malesef o sorunu yaşarsınız çünkü başlangıçta boot kısmında aygıtı 3.0 çalıştıramıyor ve o sorun çıkıyor ama windows açılınca boot kısmı haricinde 3.0 cihazı 2.0 da açmakta.
Keşke yanında olamda getireyim belleği bide sen deneyesin. Hep sorun yaşadım usb 3.0 bellek önüme geldiğinde.

Ama usb 2.0 bellek sorunsuz 3.0 girişte çalışıyor format felan atıyorum sıkıntısı yok.
Nedir benim çektiğim çile

Farex

80+ Silver
Keşke yanında olamda getireyim belleği bide sen deneyesin. Hep sorun yaşadım usb 3.0 bellek önüme geldiğinde.

Ama usb 2.0 bellek sorunsuz 3.0 girişte çalışıyor format felan atıyorum sıkıntısı yok.
Nedir benim çektiğim çile
Bak şimdi sana şöyle anlatayım sen normalde 40 kg kaldırabiliyorsun max farzet 25-30 kg lık ağırlığı kaldırabiliyorsun değil mi evet. Ama 50-60 kg lik bir ağırlığı kaldırabiliyor musun hayır tıpkı bunun gibi yani 1.0 2.0 3.0 diye yenilendiği için hepsi birbirinin altyapısı sonuçta.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar bu konu çok az konuşulmuş neredeyse bir bilgi yok internette.

Kaç defa başıma geldi. Ben ne zaman usb 3.0 belleğe Rufusa İso dosyası yazdırırsam ve belleği Boot yaparak çalıştırmaya kalkarsam hata alırım.

Ama aynı işlemi USB 2.0 belleğe yaptığımda tıkırında çalışıyor. Formatımı atıyorum güzelce kullanıyorum sistemi.

Bilgisayarda USB 3.0 girişindede denedim 3.0 belleği değişen bişey yok.

Sizdede durum aynı mı?
Hep USB 3.0 kullandım hiç bir problem çıkmadı. Sorun senin bilgisayarın tarafında muhtemelen.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Hep USB 3.0 kullandım hiç bir problem çıkmadı. Sorun senin bilgisayarın tarafında muhtemelen.
Yazdırdığım usb belleği başka yeni nesil anakarta bağladım yine hata verdi.
Bellekte yazma okuma sıkıntısı yok ama böyle sıkıntısı var.
3.0 bellekle formatlanmaz diye karara geldim artık ümitlerim tükenmiş.

Siz nasıl yapıyorsunuz hangi bellekle yapıyorsunuz çok garip bişey.

Yurtdışı forumdada biri ingilizce anlatmış bunu. Adamda benim gibi 3.0 belleklerle format atılmaz kararı almış. Hemde çok kez denemiş yine olmuyor.
2.0 belleğe geçtiği anda güzelce format attığını anlatıyordu.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Yazdırdığım usb belleği başka yeni nesil anakarta bağladım yine hata verdi.
Bellekte yazma okuma sıkıntısı yok ama böyle sıkıntısı var.
3.0 bellekle formatlanmaz diye karara geldim artık ümitlerim tükenmiş.

Siz nasıl yapıyorsunuz hangi bellekle yapıyorsunuz çok garip bişey.

Yurtdışı forumdada biri ingilizce anlatmış bunu. Adamda benim gibi 3.0 belleklerle format atılmaz kararı almış. Hemde çok kez denemiş yine olmuyor.
2.0 belleğe geçtiği anda güzelce format attığını anlatıyordu.
Kullandığın flash arızalı da olabilir. Ayrıca Rufus kullanmadan iso yükleyip deneyin. Windows'un kendi aracını kullanarak.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Kullandığın flash arızalı da olabilir. Ayrıca Rufus kullanmadan iso yükleyip deneyin. Windows'un kendi aracını kullanarak.
1 flash arızalı olsun hadi bilemedin 2.
Windows aracıyla 7 ve 8.1 isosu yazdırmak olurmu?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Top Bottom