Neler Yeni

USB'ye boot - Windows 11 ve BIOS kurulur mu?

richxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yakup Zengin
Arkadaşlar ben flash aldım 64 GB. PC'yi kurarken PC'ye hem boot hem de BIOS ve de Windows 11 kurarsam sıkıntı olur mu?
Eskiden boot kurarken flasa başka bir şey kuramıyorduk galiba.

brsokcu

80+ Bronze
Hocam öncelikle türkçeniz çok kötü , pek anlayamadım yazdığınızı. Eğer flash bellekten format atacağınız sırada bios güncellemesi vs de yapmaktan bahsediyorsanız evet yapabilirsiniz. Önce bootable usb yi oluşturun rufus programıyla. Daha sonra ise bios update dosyalarını atın önce bios güncellemesi sonra format atabilirsiniz. Ama benim anlamadığım bunları neden aynı anda yapmak istiyorsunuz ? Yanlış anlamış ta olabilirim tabi :)

richxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yakup Zengin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle türkçeniz çok kötü , pek anlayamadım yazdığınızı. Eğer flash bellekten format atacağınız sırada bios güncellemesi vs de yapmaktan bahsediyorsanız evet yapabilirsiniz. Önce bootable usb yi oluşturun rufus programıyla. Daha sonra ise bios update dosyalarını atın önce bios güncellemesi sonra format atabilirsiniz. Ama benim anlamadığım bunları neden aynı anda yapmak istiyorsunuz ? Yanlış anlamış ta olabilirim tabi :)
Hocam anlatamadım şimdi hazır sistem alınca flasha neleri kurmamız gerek?

Klaus1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Taha Kenan
Flasha windowsun sitesinden w11 yazdır öyle kur

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin

richxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yakup Zengin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart modelin ne hocam?
Hocam daha almadım şimdi soruyorum ben anladım sizi marka ve modele göre gidip indirin diyeceksiniz ben şimdiden kuracağım sadece bilmek istediğim şu win11 flasha kurulurken biosuda kurabiliyor muyuz?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Hocam daha almadım şimdi soruyorum ben anladım sizi marka ve modele göre gidip indirin diyeceksiniz ben şimdiden kuracağım sadece bilmek istediğim şu win11 flasha kurulurken biosuda kurabiliyor muyuz?
Windows 11'i belleğe yazdırdıktan sonra anakartının sitesinden BIOS'u indirip klasöre çıkartıp içindeki BIOS dosyasını oluşturmuş olduğun Windows format USB'sine atabilirsin. Windows kurmadan önce BIOS'u güncelle. Ondan sonra Windows'u kur. Anakartının modelini istememin sebebi eğer Intel işlemcili anakart alacaksan Intel ME'yi de güncellemen gerekiyor. BIOS güncellemesi sorun yaratabilir sana. Eğer öyle bir durum olacaksa önce BIOS'u denersin. Hata verirse Windows'u kurduktan sonra Intel ME'yi güncelleyip ondan sonra BIOS'u güncellersin. Eğer AMD işlemcili sistem alacaksan direkt BIOS'u güncelleyip işletim sistemini kurabilirsin.

richxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yakup Zengin
Windows 11'i belleğe yazdırdıktan sonra anakartının sitesinden BIOS'u indirip klasöre çıkartıp içindeki BIOS dosyasını oluşturmuş olduğun Windows format USB'sine atabilirsin. Windows kurmadan önce BIOS'u güncelle. Ondan sonra Windows'u kur. Anakartının modelini istememin sebebi eğer Intel işlemcili anakart alacaksan Intel ME'yi de güncellemen gerekiyor. BIOS güncellemesi sorun yaratabilir sana. Eğer öyle bir durum olacaksa önce BIOS'u denersin. Hata verirse Windows'u kurduktan sonra Intel ME'yi güncelleyip ondan sonra BIOS'u güncellersin. Eğer AMD işlemcili sistem alacaksan direkt BIOS'u güncelleyip işletim sistemini kurabilirsin.
Amd yi söylemen iyi olmuş abi çok teşekkür ederim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Amd yi söylemen iyi olmuş abi çok teşekkür ederim
Şöyle bir durumda var, yeni dikkatimi çekti. Flash belleği 64 GB almışsın. Windows format USB'si Dosya Sistemini NTFS olarak biçimlendiriyor. BIOS NTFS'yi görmez. FAT32 olması şart. Elinde 8 ya da 16 GB'lık başka bir bellek var mı?

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
An10im1i
Universal Usb Installer (ventoy destekli) ile birden fazla işletim sistemi, viruslere karşı rescue disk, sürücü ve çeşitli yedekler kullanabilirsiniz.
Rufus ayar kurcalamaya ya da Usbnizin tamamını heba etmenize gerek yok.
Kendi imaj dosyalarınızı uygun şekilde (bootable ) oluşturup yine usbye aktarabilirsiniz.

Son kullanıcı için idealdir, uefi / legacy (eski) karmaşasından kurtarır.

Tavsiyemdir.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,970
İsim
Emre Zengin
Şöyle bir durumda var, yeni dikkatimi çekti. Flash belleği 64 GB almışsın. Windows format USB'si Dosya Sistemini NTFS olarak biçimlendiriyor. BIOS NTFS'yi görmez. FAT32 olması şart. Elinde 8 ya da 16 GB'lık başka bir bellek var mı?
Eğer başka bilgisayar varsa elinde önce RUFUS üstünden flash belleği FreeDOS olarak yazdır. Ondan sonra BIOS dosyanı flash belleğin içine atıp BIOS'u güncelle. Güncelledikten sonra Windows 11 format USB'sini oluştur.

Top Bottom