Hocam anlatamadım şimdi hazır sistem alınca flasha neleri kurmamız gerek?Hocam öncelikle türkçeniz çok kötü , pek anlayamadım yazdığınızı. Eğer flash bellekten format atacağınız sırada bios güncellemesi vs de yapmaktan bahsediyorsanız evet yapabilirsiniz. Önce bootable usb yi oluşturun rufus programıyla. Daha sonra ise bios update dosyalarını atın önce bios güncellemesi sonra format atabilirsiniz. Ama benim anlamadığım bunları neden aynı anda yapmak istiyorsunuz ? Yanlış anlamış ta olabilirim tabi
Reis tek yapman gereken flasha windows 11 i rufus ile yazdırmak.Hocam anlatamadım şimdi hazır sistem alınca flasha neleri kurmamız gerek?
Hocam bide şu win 11i kurduktan sonra bios da kurabilir miyimFlasha windowsun sitesinden w11 yazdır öyle kur
Anakart modelin ne hocam?Hocam bide şu win 11i kurduktan sonra bios da kurabilir miyim
Hocam daha almadım şimdi soruyorum ben anladım sizi marka ve modele göre gidip indirin diyeceksiniz ben şimdiden kuracağım sadece bilmek istediğim şu win11 flasha kurulurken biosuda kurabiliyor muyuz?Anakart modelin ne hocam?
Windows 11'i belleğe yazdırdıktan sonra anakartının sitesinden BIOS'u indirip klasöre çıkartıp içindeki BIOS dosyasını oluşturmuş olduğun Windows format USB'sine atabilirsin. Windows kurmadan önce BIOS'u güncelle. Ondan sonra Windows'u kur. Anakartının modelini istememin sebebi eğer Intel işlemcili anakart alacaksan Intel ME'yi de güncellemen gerekiyor. BIOS güncellemesi sorun yaratabilir sana. Eğer öyle bir durum olacaksa önce BIOS'u denersin. Hata verirse Windows'u kurduktan sonra Intel ME'yi güncelleyip ondan sonra BIOS'u güncellersin. Eğer AMD işlemcili sistem alacaksan direkt BIOS'u güncelleyip işletim sistemini kurabilirsin.Hocam daha almadım şimdi soruyorum ben anladım sizi marka ve modele göre gidip indirin diyeceksiniz ben şimdiden kuracağım sadece bilmek istediğim şu win11 flasha kurulurken biosuda kurabiliyor muyuz?
Amd yi söylemen iyi olmuş abi çok teşekkür ederimWindows 11'i belleğe yazdırdıktan sonra anakartının sitesinden BIOS'u indirip klasöre çıkartıp içindeki BIOS dosyasını oluşturmuş olduğun Windows format USB'sine atabilirsin. Windows kurmadan önce BIOS'u güncelle. Ondan sonra Windows'u kur. Anakartının modelini istememin sebebi eğer Intel işlemcili anakart alacaksan Intel ME'yi de güncellemen gerekiyor. BIOS güncellemesi sorun yaratabilir sana. Eğer öyle bir durum olacaksa önce BIOS'u denersin. Hata verirse Windows'u kurduktan sonra Intel ME'yi güncelleyip ondan sonra BIOS'u güncellersin. Eğer AMD işlemcili sistem alacaksan direkt BIOS'u güncelleyip işletim sistemini kurabilirsin.
Şöyle bir durumda var, yeni dikkatimi çekti. Flash belleği 64 GB almışsın. Windows format USB'si Dosya Sistemini NTFS olarak biçimlendiriyor. BIOS NTFS'yi görmez. FAT32 olması şart. Elinde 8 ya da 16 GB'lık başka bir bellek var mı?Amd yi söylemen iyi olmuş abi çok teşekkür ederim
Eğer başka bilgisayar varsa elinde önce RUFUS üstünden flash belleği FreeDOS olarak yazdır. Ondan sonra BIOS dosyanı flash belleğin içine atıp BIOS'u güncelle. Güncelledikten sonra Windows 11 format USB'sini oluştur.Şöyle bir durumda var, yeni dikkatimi çekti. Flash belleği 64 GB almışsın. Windows format USB'si Dosya Sistemini NTFS olarak biçimlendiriyor. BIOS NTFS'yi görmez. FAT32 olması şart. Elinde 8 ya da 16 GB'lık başka bir bellek var mı?