Neler Yeni

Üst çene ön taraftaki iki dişim sallanıyor

Sebastian Szymanski

80+ Silver
İyi forumlar az önce fark ettim öndeki 2 dişim hafif sallanıyor bu durumu yaşayan ve tedavisini olan varmı hastanede nasıl bir yol izlenilir okulum olduğu için hastaneye pek gidemiyorum ilk önce buraya sorayım dedim bildiğiniz kadarı ile bilgi verirseniz sevinirim

Sebastian Szymanski

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen birsey olmaz ara ara sallaniyordu benimde sonra durdu bayadir sallanmiyor
Hocam yaklaşık 7 8 ay önce fark etmiştim aslında unutmuştum şimdi tekrar fark ettim öncesinden biraz fazla sallanıyor galiba internette araştırma yaptığımda diş eti zayıflaması yazıyor diş etini güçlendirmek için neler yapılabilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim de bir ara sallanıyordu baya sonradan düzeldi
Yemek yerken şüpheleniyorum mesela havuç ve ayva yemiyorum siz bunlara dikkat ettinizmi?

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Ahmet
Hocam yaklaşık 7 8 ay önce fark etmiştim aslında unutmuştum şimdi tekrar fark ettim öncesinden biraz fazla sallanıyor galiba internette araştırma yaptığımda diş eti zayıflaması yazıyor diş etini güçlendirmek için neler yapılabilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yemek yerken şüpheleniyorum mesela havuç ve ayva yemiyorum siz bunlara dikkat ettinizmi?
Ooo elma ısırdığım da dişlerimin yamuk kalıp yada içinde kalcağı zamanalrı düşündüm ama ben yine de diş doktoruna gittim diş taşlarımı aldı onun da faydası çok oldu bence

serwintes

80+ Gold
İyi forumlar az önce fark ettim öndeki 2 dişim hafif sallanıyor bu durumu yaşayan ve tedavisini olan varmı hastanede nasıl bir yol izlenilir okulum olduğu için hastaneye pek gidemiyorum ilk önce buraya sorayım dedim bildiğiniz kadarı ile bilgi verirseniz sevinirim
kanka herkeste oluyor ben de bi kafaya takmıştım da ilgilenme geçiyor biraz psikolojikte oluyor ama zangır zangır sallanıyorsa veya bir şey çarptı da böyle olduysa tabii ki doktora git

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Ahmet
Diş taşları tam olarak ne oluyor az önce ablamda bahsetti pek anlamadım
Hocam dişlerinizde bir tabaka oluyor beyaz beyaz diş diplerin de olur genel de ve daha çok diş araları ve arkasın da onları ne kadar fırçalasak da geçmez, bu sorun daha çok diş ipi kullanmamaktan oluyor neyse bunlar zamanla diş etini güçsüz duruma düşürüp diş eti çekilmesine sebep oluyor o yüzden ihmal etmemek lazım ilerledeğin de geri dönüşü olmuyor.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dişlerinizde bir tabaka oluyor beyaz beyaz diş diplerin de olur genel de ve daha çok diş araları ve arkasın da onları ne kadar fırçalasak da geçmez, bu sorun daha çok diş ipi kullanmamaktan oluyor neyse bunlar zamanla diş etini güçsüz duruma düşürüp diş eti çekilmesine sebep oluyor o yüzden ihmal etmemek lazım ilerledeğin de geri dönüşü olmuyor.
18 yaşındayım şimdi gitsem yaparlarmı hu tedaviyi bide ağrı olurmu çünkü önümde okulda 13 gün kalacağım bir kamp süreci var ağrısını çekmek istemem

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Dünyalı Birisi
Daha 1 ay önce eşimin ön üst iki dişini porselen yaptırdım. 10bin tl
1.sınıf zirkonyum olursa 18bin
2.sınıf zirkonyum olursa da 14bin

Tabi biz porselen yaptırdık. Sağ ve soldan 2şer dişi traşladı ve porselen kaplama yaptı.
2 dolgu + diş taşı temizliği
10bin TL

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Daha 1 ay önce eşimin ön üst iki dişini porselen yaptırdım. 10bin TL
1.sınıf zirkonyum olursa 18bin
2.sınıf zirkonyum olursa da 14bin

Tabi biz porselen yaptırdık. Sağ ve soldan 2şer dişi traşladı ve porselen kaplama yaptı.
2 dolgu + diş taşı temizliği
10bin TL
Devlet hastanesidemi aynı şekilde sadece diş taşı temizleyeceğim zaten üst dişlerim sallanıyor ve baktığımda orda göremedim taş filan alt taraftada çok çok az var temizlemeye gerek olurmu

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Dünyalı Birisi
Devlet hastanesidemi aynı şekilde sadece diş taşı temizleyeceğim zaten üst dişlerim sallanıyor ve baktığımda orda göremedim taş filan alt taraftada çok çok az var temizlemeye gerek olurmu
Diş temizliği aslında pek önerilmez. Önemli olan diş eti hastalığı. Şayet bu var ise bir an önce tedavine bak. Aksi halde diş eti çekilir ve sağlam dişlerinden olursun. Sonra dişçi abi yada abla selamünaleyküm der 10binlik olursun...

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Sallanıyorsa ciddi problem vardır. Hemen git hekime göster. Sağlık bir diş aşırı derecede sağlam olmalı. Sonuç olarak kesme ve çiğneme için ciddi kuvvet uyguluyoruz.

Top Bottom