!! Utanç tablosu !!.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yav kardeşim :D hala tartışmayı haklı çıkmak için konuşuyorsun. Geçen sene 1 ay tam kapanma oldu. Marketler bile kapandı. Evin önüne fırın arabası ile ekmek getiriyorlardı. Sloganik ve politik konusmaya gerek yok. Birazdan işlicer kardeş patrol kalleş diye sloganlar atacaksın nerdeyse (!) :D 10 günde 40-50 bin vakadan 20 bin vakaya düşüldü. Ne güzel oldu işte. Ne olsun istiyorsun anlamadım ki. Sanki ben yasaklardan çok memnunum veya devlet yasak koymaya bayılıyor. Devlet yasak geldikçe halkın kzıdığını oy kaybettiğini bilerek ypaıyor. Yoksa ister mi adam bile bile halkı kendine kızdırmayı. Anadolu esnafı için büyük kayıp diyerek hala haklı çıkmaya calsıyorsun. BAK bir tartışmaya girince haklı çıkmak için değil. Sonuca varmak için tartış lütfen. Turistllerden nereye getirdin gene konuyu :D
Olay turistler olsada bu durumdan etkilenenleri konuşmak yanlış bir şey mi olur ?

Az önce bilmediğimi söylediniz. Yani kendinizi yalancı ilan ettiniz. Yanlışları eleştirmek ne zamandan beri yanlış oldu?
Ya bilmediğini felan demedim savunmanın anlamını biliyorsun tabii ki alakasız oldu dedim ne sacamliyon ya kardeşim sen olayı farklı yerlere çekmekten zevk mi alıyorsun ay vallahi delirecem yanlışları eleştirmek yanlış felanda değil ama diyorumki tamamen alakasız bir durumda içinde bulunduğunuz durum ne eleştirmek ne de savunmak

Bak kardeşim devlet yönetmek öyle basit bir şey değildir sen diyorsun ki işte sadece kapalı çarşıyı yada doguyumu kapatsinlar felan diyerek bunun yanlış olduğunu belirtmişşin halklısın ancak bu hakliligin senin görüşünü çürütür anlamadığın şey esnaf dükkan kapatıp 1000 lira parasını alıp evinde mutlu mutlu yaşamıyor olsun kapalı çarşı rahat etsin demiyor öyle bir dünya yok insanlar batıyor aileler çöküyor insanlar intihar ediyor bu durumun ciddiyetini kapalı çarşı yada azınlık bir esnaf rahat etsin diye anlatmak mantıklı değil bak gerçekten bu görüş saçma biraz oturup dusunsen ne diyorum ben ya diyeceksin neyse dediğim gibi devlet bu dengeyi koruyamadı olan İstanbul'un zengin kesimine değil anadolunun gariban hakkına oldu
Ya kardeşim bu dediklerinin hepsine imzamı atarım. Ama anlamadığın yer şurası. Tam kapanma olmadan önce yani 10 gün önce vakalar 40 50 bin civarındayken 10 gün kapanmadan sonra 20 bine düştü. Yani yarı yarıya düştü. Devletr çok meraklı değil yasak koymaya. Çünkü her yasak ta kendisinin aleyhine oy kaybı var. Ama Yasak getirirken de ekonomiyi düşünmek zorunda. Devlet şunuda ypardı. Heryer 1 ay kapalı. Turistler yasak. Fabirkalar kapalı. Kimse çıkmayacak. Bunuda yapabilir ama kendiine zarar verir. Dediğin gibi devlet yonetmek kolay değil. En esnek ve karlı şekilde yapmaya çalısıyor. Hem vaka düşüyor hemde ülkeye döviz sokuyor.

İlk başta cümlede anlamdan başlamanız lazım sizi sonra anlatım bozukluğuna geçireceğim .
Anlatım bozukluğunu öğretmeden cümlede anlama geçirmek ne kadar doğru. Ayrıca bana dil bilgisi öğretmeden önce kendiniz öğrenin isterseniz.
İlk başta cümlede anlamdan başlamanız lazım. Sizi sonra anlatım bozukluğuna geçireceğim.
Nokta koymayı unutmuşsunuz.

Anlatım bozukluğunu öğretmeden cümlede anlama geçirmek ne kadar doğru. Ayrıca bana dil bilgisi öğretmeden önce kendiniz öğrenin isterseniz.
İlk başta cümlede anlamdan başlamanız lazım. Sizi sonra anlatım bozukluğuna geçireceğim.
Nokta koymayı unutmuşsunuz.
Güzel ilk testten geçtin.

Ya bilmediğini felan demedim savunmanın anlamını biliyorsun tabii ki alakasız oldu dedim ne sacamliyon ya kardeşim sen olayı farklı yerlere çekmekten zevk mi alıyorsun ay vallahi delirecem yanlışları eleştirmek yanlış felanda değil ama diyorumki tamamen alakasız bir durumda içinde bulunduğunuz durum ne eleştirmek ne de savunmak
Nasıl demediniz. Mesajınızda savunma kelimesinin anlamını bilmediğimi söylediniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güzel ilk testten geçtin.
Ama siz kaldınız.

Olay turistler olsada bu durumdan etkilenenleri konuşmak yanlış bir şey mi olur ?
Etkilenenleri bana anlatmana gerek yok kardeşim ben esnafım zaten. Herkes herseyin farkında ama devlet yönetmek senin kafandaki gibi değil. Köpeğini alıp gezdiremiyorum demenle olmaz. :D Hem vakayı düşürüp hemde bir tık olsun ülkeye döviz sokma derdinde ki nitekim biraz işe yaradı. vakalar 40 50 k dan 20k ya düştü ve Çoğu istanbulda resturant iş yapmaya basladı. Yani şu mu olsun istiyorsun. Heryer kapansın. Turist gelmesin. Tüm dükkanlar kapalı olsuın. Kimse çıkmasın. Çok güzel olur 1 ay da baya ilerleme olur vaka düşüşünde ama o kafandaki şey mümkün değil. İngiltere 15 gün kapanma kararı aldı. Halk tepki gösterdi. Halk istemez zaten kapanmayı devlette zorda olmasa yasak getirmez.

Ya kardeşim bu dediklerinin hepsine imzamı atarım. Ama anlamadığın yer şurası. Tam kapanma olmadan önce yani 10 gün önce vakalar 40 50 bin civarındayken 10 gün kapanmadan sonra 20 bine düştü. Yani yarı yarıya düştü. Devletr çok meraklı değil yasak koymaya. Çünkü her yasak ta kendisinin aleyhine oy kaybı var. Ama Yasak getirirken de ekonomiyi düşünmek zorunda. Devlet şunuda ypardı. Heryer 1 ay kapalı. Turistler yasak. Fabirkalar kapalı. Kimse çıkmayacak. Bunuda yapabilir ama kendiine zarar verir. Dediğin gibi devlet yonetmek kolay değil. En esnek ve karlı şekilde yapmaya çalısıyor. Hem vaka düşüyor hemde ülkeye döviz sokuyor.
Bak bu da doğru haklısınız ben asla yasak getirilmesine karşı değilim aksine Corona ilk ciktifi günden beri en az 1 ay yasak getirilmesini savundum ancak benim şiddetle elestirdigim şey bu yasağın nasıl getirildiği ince bir denge var ve bu denge kaçırıldı eğer devlet ülkeye döviz satmakla ilgileniyorsa önce eldeki dövizi satmasin diyeceğim ancak bu konuyu farklı yerlere cekmek olacaktır o yüzden bu tartışmayı daha fazla uzatıyor iyi akşamlar diliyorum

Nasıl demediniz. Mesajınızda savunma kelimesinin anlamını bilmediğimi söylediniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama siz kaldınız.
Sizi yazım kuralları testine soktuğuma göre yanlış yazman gerekiyordu yoksa bilip bilmediğinizi nasıl anlayabilirim? İYİ AKŞAMLAR bunu bilerek böyle yazdım.

Bak bu da doğru haklısınız ben asla yasak getirilmesine karşı değilim aksine Corona ilk ciktifi günden beri en az 1 ay yasak getirilmesini savundum ancak benim şiddetle elestirdigim şey bu yasağın nasıl getirildiği ince bir denge var ve bu denge kaçırıldı eğer devlet ülkeye döviz satmakla ilgileniyorsa önce eldeki dövizi satmasin diyeceğim ancak bu konuyu farklı yerlere cekmek olacaktır o yüzden bu tartışmayı daha fazla uzatıyor iyi akşamlar diliyorum
Aynen bak sen ne güzel konusuyorsun. ve tartışmayı sonuca bağlıyoruz. Bende zaten hükümete muhalif birisiyim. Bu döviz konusunu oturur baska yerde tartısırız ayrı konu ama bazı arkadaslar senin gibi tartısmada sonuca varmak için tartısmıyor. Haklı cıkmak için süreki yeni yeni konular acıyor. Sana anlattığım gibi anlatıyorum şöyle şöyle şöyle diye ama alkolede yasak var diyor. 1000 TL esnafa yetmiyor diyor. :D Sanki ben adama 1000tl yardım çok iyi aslında yeterli diyorum gibi ordan haklı cıkamayınca ordan yürüyor. Diyorum ki hem vaka düşürüp hemde az da olsa döviz sokamk için ypaılmış bir politika ki bence doğru zaman. Hem yasak bitip hemde turist gelse daha sıkıntı. Allahtan yasak varken Geziyorlar. Zaten bu sekilde ki muhalefet kafası olduğu için AKP iktidar. Yapıcı değil yıkıcı bir muhalefet sistemimiz var ne yazıkki. Seni gerçekten tebrik ediyorum. Tartışmayı biliyorsun.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,589
Üyeler
184,187
Son üye
CheaterGambler
Geri