Neler Yeni

Uzun vadede bu kurlar dolar, eurodan karlı olmaz mı?

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Screenshot_1.png

Arkadaşlar bakın 1 yıl içerisinde dolar %46.67 euro %59,85 artmış. Ancak isviçre frangı %62,95 İngiliz sterlini %60,87 artmış. Sizce böyle bakıldığında bu para birimlerine yatırım yapmak daha mı mantıklı olur? Ben şöyle düşündüm bizim en çok ithalat yaptığımız ülkeler euro ve dolar kullandığı için tl ye göre biraz daha az değer kazansada almak daha mantıklı olur vs. Ancak bu baktığım verilere göre gdp ve chf isviçre frangı ve ingiliz sterlini almak daha mı mantıklı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

up

Son düzenleme:

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Diyarhan
Ekonomik krizler bireysel ülkelere daha az vuruyor ve paraları daha değerli kalıyor. Ayrıca Türkiye dolar ve euro ya karşı savunma alırken diğerlerini pek önemsemiyor. Büyük bir gelişme olmazsa diğer para birimleri daha mantıklı. Lakin ben KKM yi öneririm. Sabit kalması durumunda kazançlı oluyorsunuz.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekonomik krizler bireysel ülkelere daha az vuruyor ve paraları daha değerli kalıyor. Ayrıca Türkiye dolar ve euro ya karşı savunma alırken diğerlerini pek önemsemiyor. Büyük bir gelişme olmazsa diğer para birimleri daha mantıklı. Lakin ben KKM yi öneririm. Sabit kalması durumunda kazançlı oluyorsunuz.
Hocam tam onu diyecektim dolar ve euroya karşı politik sebepler olsun vs. önlem alıyoruz misal 15 lere çıkıp 10 lara düşürmemiz daha yeni olan 27 den 25 e düşürmemiz vs. tabi sonra tekrar artıyor ancak bu para birimlerini hep dizginlemeye çalışıyoruz. O yüzden chf ile gbp alınabilir geldi bana. Bir de kuveyt dinarı 1 yılda 26 tl artmış o da karlı olmaz mı?

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Diyarhan
Hocam tam onu diyecektim dolar ve euroya karşı politik sebepler olsun vs. önlem alıyoruz misal 15 lere çıkıp 10 lara düşürmemiz daha yeni olan 27 den 25 e düşürmemiz vs. tabi sonra tekrar artıyor ancak bu para birimlerini hep dizginlemeye çalışıyoruz. O yüzden chf ile gbp alınabilir geldi bana. Bir de kuveyt dinarı 1 yılda 26 TL artmış o da karlı olmaz mı?
Kaç TL arttığı değil % kaç arttığı daha önemli. Satın alımınız kolaysa ekonomik politikası olumlu yönelen ülkeler çok kazandırır. Örneğin Katar yeni bir projeye atıldı varsayalım para çekeceği için değeri artar.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç TL arttığı değil % kaç arttığı daha önemli. Satın alımınız kolaysa ekonomik politikası olumlu yönelen ülkeler çok kazandırır. Örneğin Katar yeni bir projeye atıldı varsayalım para çekeceği için değeri artar.
o zaman en karlı olanlar chf ve gbp.

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Frang 2020'de dolar 8.50'lere dayanmışken bile pahalıydı ama kimse yatırım yapmadı Dolar kadar işlevsel ve genel bir para değil veyahut Euro.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,131
Üyeler
164,623
Son üye
Ryder53
Top Bottom