temel frekansı yüksek intel işlemcileri hız aşırtması yapmadan, rtx kartlarla rtx on, dlss quality modunda test ettiğinde amd işlemcilerle olan farkını bariz göreceksin, %1 fps olsun, avg fps olsun
Hocam arkadaş fan rattling demese choil wine diyecektim bende gigabytın klasik sorunu demiş nekadar doğru bilmem ama gigabyte 2060 ekran kartında da vardı benim eskisinde .
Vok Friday-2 alan ya da 5600 B450m H ikisini kullanan birisi multicore R23 değerini atabilir mi? Anakart BIOS'u stock haldeyken değerler bu şekilde. PBO ayarını motherboard yaptığımda arada baya bir fark oldu. (Diğerlerine ellemedim.) Stok haldeyken işlemci testte 60 dereceyi bile geçmiyor...
Vok Friday-2 alan ya da 5600 B450m H ikisini kullanan birisi multicore R23 değerini atabilir mi? Anakart BIOS'u stock haldeyken değerler bu şekilde. PBO ayarını motherboard yaptığımda arada baya bir fark oldu. (Diğerlerine ellemedim.) Stok haldeyken işlemci testte 60 dereceyi bile geçmiyor...
Cızırtı sesi coil whinedir, psu dan çektiği elektriği bobinlerden karta aktarırken, bobinlerin yapmış olduğu seslerdir, kasanın psu sunu değişime gönderin, psu değişimiyle genelde coil whine sesi gider, ekran kartını garantiye gönderirseniz durum ne olur bilemiyorum, çünkü sistem çalışıyor, hafif ses gelmesi normal diyebilirler, ekran kartın standart olarak kullanıldığında 60 dereceye kadar fan açmaz, 60 derece üzerinde sadece ses yapıyorsa fanlardan biri yada birkaçı balans yapıyordur, ben vok sistemindeki ekran kartını itopya ayın sistemine taktım, canavar gibi çalışıyor maşallah, tık ses yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Coil whineyi en iyi duyabilmen için 2k 4k çözünürlükte high ayarlarda fps limitsiz warzone gibi oyunlarda minimum 30 dk oynayarak test edebilirsin
25 yıllık bilgisayar geçmişime dayanarak söylüyorum, hiçbir zaman rtx 3 ve üzeri ekran kartlarında amd işlemci kullanmayın
temel frekansı yüksek intel işlemcileri hız aşırtması yapmadan, rtx kartlarla rtx on, dlss quality modunda test ettiğinde amd işlemcilerle olan farkını bariz göreceksin, %1 fps olsun, avg fps olsun
pardon cevap vermişsin sonradan farkettim. senin dediğin bir tık saçma geldi. niye diyeceksin. bu amd nvidia kombosundan çıkan fark değil intel nvidia kombosundan da çıkan fark değil. direk işlemcinin gücünden kaynaklı çıkan fark. örn: 12100f + 3060 ile 5600 + 3060 fark amd lehine olacaktır. biri i3 diğeri ryzen 5. yani bu kısımdaki fark ekran kartı kombosu bazlı değil, işlemcinin güç farkı bazlı. nvidia alan amd işlemciyle kullanmasın demen hatalı hatta ciddi hatalı. he dersenki intel i5 ile ryzen 5 vs'inde intel oyunlarda bir tık önde oluyor bu kısımda intelin tekli çekirdek performans farkını ortaya koyuyor ama çoklu çekirdek tarafında ryzen hatta ryzen 5000 seri çıktığında intelin elinden tekli çekirdek tahtını almıştı. yani yanlış anlaşılmasın intel kötü amd kötü şu iyi demiyorum. işlemci ekran kartı kombosunda şu markayı almayın demek hatalı diyorum.
ben işlemci ekran kartı kombosunda şu markayı alın ya da almayın demedim, rtx 3000 üzeri kartlarda minimum 12. nesil intel kullanın dedim, rtx 2 ve altında fark etmiyor ancak rtx 3 ve üzeri mutlaka intel olmalı
yani işin özü, işlemci turbo frekansını açıp oyuna girmek son derece mantıksız, turbo frekansı kapalı şekilde oyunlara giriş yapmanız gerekir. amd de turbo frekansını düşürdüğünüzde fps kaybı çok fazla oluyor, intel'de 8-10 fps düşüyor, yine de alın almayın demem, tercih sizin ancak bazen tecrübelerden faydalanmak gerekir diye düşünüyorum
kimse +10 fps için 40 derecede çalışan işlemcisini 65 70 derecelerde çalıştırmaz istemez zannedersem