Yani mesela 1TB HDD var ise ve bu dolmak üzere ise yavaşlama olur yani atıyorum 10 GB lık bit oyun yüklemişsin önceden ama denetim masasından silmişsin dosyaları hala duruyor HDD de genelde öyle olur mesela daha bu gün yaşadım forniteyi sildim ama hala SDD imde duruyordu vazı dosyaları elle silmen gerek dosyaları öyle düşün ve kapasiteleri dolmaya yaklaşınca SSD veya HDD yavaşlar.Hdd temizleme işlemi derken açık söyler misin
Anladım ondan kaynaklı olabilir çünkü yaklaşık 50 gb boş alan kaldı ?Yani mesela 1TB HDD var ise ve bu dolmak üzere ise yavaşlama olur yani atıyorum 10 GB lık bit oyun yüklemişsin önceden ama denetim masasından silmişsin dosyaları hala duruyor HDD de genelde öyle olur mesela daha bu gün yaşadım forniteyi sildim ama hala SDD imde duruyordu vazı dosyaları elle silmen gerek dosyaları öyle düşün ve kapasiteleri dolmaya yaklaşınca SSD veya HDD yavaşlar.
Yani %80 ondandır denemekden zarar gelmez şahsen ben yaşadım önceki laptop umdada hdd dolmak üzereydi çogu dosyayı elimle sildim mesela minecraft da 100 fps alırken 120-130 havaya bakınca 150 fps almaya başlamıştım o günden beri denetim masasından sildigim herşeyi elim ile dosyalarını bulup silerim.Anladım ondan kaynaklı olabilir çünkü yaklaşık 50 gb boş alan kaldı ?
Deneyeceğim teşekkür ederimYani %80 ondandır denemekden zarar gelmez şahsen ben yaşadım önceki laptop umdada hdd dolmak üzereydi çogu dosyayı elimle sildim mesela minecraft da 100 fps alırken 120-130 havaya bakınca 150 fps almaya başlamıştım o günden beri denetim masasından sildigim herşeyi elim ile dosyalarını bulup silerim.
dosyalarını nerden buluyosunuz ya 80 gb hddm var benim su an 6 gb bos yerim kaldı onları bulup imha etmem lazımYani %80 ondandır denemekden zarar gelmez şahsen ben yaşadım önceki laptop umdada hdd dolmak üzereydi çogu dosyayı elimle sildim mesela minecraft da 100 fps alırken 120-130 havaya bakınca 150 fps almaya başlamıştım o günden beri denetim masasından sildigim herşeyi elim ile dosyalarını bulup silerim.
C diskinden ya da işte Windows + R yapıp oraya %appdata% yapıp oradaki oynamadıgın oyun dosayalarını silebilirsin üstünde üstünde normal appdata olucak oradanda bakabilirsin bazı oyunlar orayada yüklenebiliyor eger başta yüklerken degiştirmediysen.dosyalarını nerden buluyosunuz ya 80 gb hddm var benim su an 6 gb bos yerim kaldı onları bulup imha etmem lazım
yok steam kullanmıyorumSteamdan yüklediysen steam klasörlerini karıştır derim
tesekkürlerC diskinden ya da işte Windows + R yapıp oraya %appdata% yapıp oradaki oynamadıgın oyun dosayalarını silebilirsin üstünde üstünde normal appdata olucak oradanda bakabilirsin bazı oyunlar orayada yüklenebiliyor eger başta yüklerken degiştirmediysen.
genelde sıcaklığı 40 küsürlerde ve boşta oldugu halde sürekli inip inip çıkıyor mesela 0 oluyor sonra 40 a çıkıyo 20 ye iniyo bidaha artıyo oyun içinde ise genelde 40 civarı kullanıyorSorunun kaynağını bilmiyorum fakat sisteminizi temiz kullanmalısınız, diskinize her şeyi yükleyip silmemelisiniz. Uygulamalar kaldırıldığı vakit artık dosya bırakır bilgisayarda. Bu da zamanla Windows'un ve sisteminizin yavaşlamasına neden olur. Revo Uninstaller tarzı bir program kullanarak kaldırmalısınız uygulamalarınızı, böylece artık dosya kalmaz geride. Hem diskiniz temiz olur hem daha geç format atarsınız. Bunu siz bahsettiğiniz için söyledim. Ekran kartının %100 olarak çalışmadığını yazmışsın, genelde % kaç çalışıyor ve sıcaklığı ne kadar? Ne zamandan beri bu şekilde kullanıyorsun sistemi?