Neler Yeni

VA ve İPS panellerin 1 MS modu TN panelden kötü mü?

VA VE İPS 1ms modu TN Panelden kötü mü?

• Evet

Oylar: 1 12.5%
  • Hayır

Oylar: 7 87.5%

• Oy kullanan toplam üye
    8

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
Evet sorum başlıkta. VA ve İPS panellerin 1 MS modu TN panelden kötü mü? 3 tane farklı monitör deneme şansım oldu. İPS ve Va monitörlerdi. 1ms modları var bunların açıyorum görüntü ve parlaklık o kadar ışıksız ki tn panel bu kadar olamaz diyorum. 1ms modunda ki renk tn panelle aynı mıdır? Çok merak ettim. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

SkyRose

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏
Renk aynı değildir. Belli başli monitorlerde parlaklık vs dusebilir, ama direkt TN ile karsilastirmak fazla spesifik olur. Zira renkler sadece parlakliktan, kontrasttan vs. ibaret degil.

Monitorun renk derinligi vs. dusmuyor sonucta. Ya da renk dogrulugu olarak en yetenekli panel olan IPS yerine TN panel isinlanmiyor.

Ama berbat olabikiyor tabii.

Simdi 1ms daha mi kotuye gelelim. Evet, cogu IPS/VA da 1ms modunda ghosting olur ve 1ms'in cok bir esprisi kalmaz. Bu TN'de cok daha az olur. Ama sirf bunu icin TN almaya deger mi, o cok ayri bir konu. Paragraflarca tartisabilir. Bence asla alinmaz cok istisnai durumlar disinda (Mesela rekabetci oyunlar siz8n icin asiri onemliyse, eglenceden cok kazanmak icin giriyorsaniz mesela).

Ha birde MPRT ve GtG olayi var.
Cogu TN'in 1ms'i GtG iken IPS'lerde MPRT'dir.
Ama bu cidden o kadar da takilacak bir swy degil. GtG iyidir, hostur ama gunluk kullanimda cok hayati bir oneme sahip degil.

Ki oahali IPS'ler de yavastan GtG 1ms olmaya basladi.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Evet sorum başlıkta. VA ve İPS panellerin 1 MS modu TN panelden kötü mü? 3 tane farklı monitör deneme şansım oldu. İPS ve Va monitörlerdi. 1ms modları var bunların açıyorum görüntü ve parlaklık o kadar ışıksız ki tn panel bu kadar olamaz diyorum. 1ms modunda ki renk tn panelle aynı mıdır? Çok merak ettim. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
Hayır, değildir çok fark var.
1 MS modu dediğimiz 1 MS MPRT süresi oluyor.
Genelde f/p IPS paneller 1 Ms diye yazılıyor ama değil.
1 Ms denilen şey MPRT süresi, GtG süresi 4/5 oluyor genelde.
TN daha akıcı bir görüntü sunar, aynı değiller.
GtG süresi daha önemli, MPRT o kadar önemli değil.
Zaten pek bu modu kullanan yok, parlaklığı çok düşürüyor.
Ek olarak çoğu monitörde bu açıkken FreeSync açılmıyor.
FreeSync daha tercih edilesi bir özellik o yüzden bunu açmıyor çoğu kişi.
Ben de öyle yapıyorum, ELMB kapalı FreeSync açık.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır, değildir çok fark var.
1 MS modu dediğimiz 1 MS MPRT süresi oluyor.
Genelde f/p IPS paneller 1 Ms diye yazılıyor ama değil.
1 Ms denilen şey MPRT süresi, GtG süresi 4/5 oluyor genelde.
TN daha akıcı bir görüntü sunar, aynı değiller.
GtG süresi daha önemli, MPRT o kadar önemli değil.
Zaten pek bu modu kullanan yok, parlaklığı çok düşürüyor.
Ek olarak çoğu monitörde bu açıkken FreeSync açılmıyor.
FreeSync daha tercih edilesi bir özellik o yüzden bunu açmıyor çoğu kişi.
Ben de öyle yapıyorum, ELMB kapalı FreeSync açık.
1 ms modu aynı degilse şunu diyorum. Daha mı kötü yani :D
Çünkü ben 3 tane monitör denedim 1 ms modlarında renk o kadar kötü ki tn panelde böyle oyun oynayanlara Allah sabır versin dedim.
Daha kötüyse tn panel, 'ips 1 ms' moduna göre düşünmek bile istemiyorum o zaman tn paneli.
İps adamdır. Ama tn de çok seviyorum. En sevmedigim va. Ne ips kadar kaliteli renk var. Ne de tn kadar tepki süresi var. Hatta iyi ips paneller va dan daha hızlı olabiliyor.

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
1 ms modu aynı degilse şunu diyorum. Daha mı kötü yani :D
Çünkü ben 3 tane monitör denedim 1 ms modlarında renk o kadar kötü ki tn panelde böyle oyun oynayanlara Allah sabır versin dedim.
Daha kötüyse tn panel 1 ms moduna göre düşünmek bile istemiyorum.
İps adamdır. Ama tn de çok seviyorum. En sevmedigim va. Ne ips kadar kaliteli ne de tn kadar tepki süresi var. Hatta iyi ips paneller va dan daha hızlı olabiliyor.
Hocam yazdım orada, tabii ki daha kötü.
Bu kadar takılmayın zaten, ha GtG ha MPRT.
1 Ms GtG ile 4 Ms GtG arasındaki farkı anlamak zor.
Cidden çok fark etmiyor, IPS alırdım ben.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yazdım orada, tabii ki daha kötü.
Bu kadar takılmayın zaten, ha GtG ha MPRT.
1 Ms GtG ile 4 Ms GtG arasındaki farkı anlamak zor.
Cidden çok fark etmiyor, IPS alırdım ben.
İnanamıyorum da hocam o yüzden tekrar soruyorum. Aslında anladım da inanılmaz bir durum diye söylüyorum. Ben ips ve va monitör de 1 ms moduna aldıgım vakit dedim bu renk tn panel rengi bence. Şimdi 'İps 1ms mod' rengi TN panelden daha iyiyse kalite olarak. TN panel gerçekten kullanılmaz. Ama ben VA panel almaktansa TN panel tercih ederdim İPS diye bir panel olmasa. 1ms TN monitörler de fareyi sag sola çevirince fps oyunlarda görüntü blurlanmıyor çünkü o sebeble çok seviyorum. Tepki süresi yüksek olan va ve ips panel yerine TN tercih ederim şahsen blurlanmadan hiç hoşlanmıyorum. Ama İPS'in renkleri gibisi yok.

Top Bottom