Neler Yeni

VAKUMLU LAPTOP SOĞUTUCU İŞE YARARMI

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
tevfikhan ekmekci
öncelikle herkese iyi akşamlar ASUS TUF FX505DT modeli bir laptopa sahibim ekran kartı yükte 73 78 arası sıcaklığa sahip işlemci 91 dereceye çıktığı oldu laptopun altına soğutucu fan aldım 1 derece bile etki etemedi sonra bu vakumlu soğutucuyu keşfettim youtube'da videosuna baktım yaklaşık 15 derece kadar bir sıcaklık düşüşü gördüm kimisi fanı bozuyor diyor kimisi fana zarar vermez diyor bende size sormak istedim işe yararmı yararsa fana bir etkisi olurmu bu arada laptopun arkasında iki tane hava çıkışı var

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
öncelikle herkese iyi akşamlar Asus TUF FX505DT modeli bir laptopa sahibim ekran kartı yükte 73 78 arası sıcaklığa sahip işlemci 91 dereceye çıktığı oldu laptopun altına soğutucu fan aldım 1 derece bile etki etemedi sonra bu vakumlu soğutucuyu keşfettim youtube'da videosuna baktım yaklaşık 15 derece kadar bir sıcaklık düşüşü gördüm kimisi fanı bozuyor diyor kimisi fana zarar vermez diyor bende size sormak istedim işe yararmı yararsa fana bir etkisi olurmu bu arada laptopun arkasında iki tane hava çıkışı var
Laptoplarda işlemci sıcaklığı çok normal ama. Özellikle Intel.

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
öncelikle herkese iyi akşamlar Asus TUF FX505DT modeli bir laptopa sahibim ekran kartı yükte 73 78 arası sıcaklığa sahip işlemci 91 dereceye çıktığı oldu laptopun altına soğutucu fan aldım 1 derece bile etki etemedi sonra bu vakumlu soğutucuyu keşfettim youtube'da videosuna baktım yaklaşık 15 derece kadar bir sıcaklık düşüşü gördüm kimisi fanı bozuyor diyor kimisi fana zarar vermez diyor bende size sormak istedim işe yararmı yararsa fana bir etkisi olurmu bu arada laptopun arkasında iki tane hava çıkışı var
Güç Seçeneklerinden en yüksek işlemci durumunu %99 yapabilirsiniz. Laptoplarda oyun oynamak Çin işkencesi gibidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
tevfikhan ekmekci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptoplarda işlemci sıcaklığı çok normal ama. Özellikle Intel.
işlemcim amd ryzen 3550h asus destek hattıyla görüştüm işlemciniz 105 dereceye kadar çıkabilir dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güç Seçeneklerinden en yüksek işlemci durumunu %99 yapabilirsiniz. Laptoplarda oyun oynamak Çin işkencesi gibidir.
onuda yaptım hatta 80e kadar düşürdüm performansını sıcaklığı 78 derece oldu ama performansından taviz vermek istemiyorum

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
işlemcim AMD ryzen 3550h Asus destek hattıyla görüştüm işlemciniz 105 dereceye kadar çıkabilir dedi

onuda yaptım hatta 80e kadar düşürdüm performansını sıcaklığı 78 derece oldu ama performansından taviz vermek istemiyorum
Vakumlu laptop soğutucusunu iyice araştırın o halde. Çünkü hiç kullanmadım kullanan bir arkadaşımda olmadı. O yüzden bir şey diyemeyeceğim.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Laptopu sert zeminde kullanmaya özen göster. Laptop altına aldığın soğutucunun etki etmemesi ise enteresan. Laptopu ne zamandır kullanıyorsun ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
tevfikhan ekmekci
Laptopu sert zeminde kullanmaya özen göster. Laptop altına aldığın soğutucunun etki etmemesi ise enteresan. Laptopu ne zamandır kullanıyorsun ?
1,5 ay oldu alalı masada kullanıyorum yatakta yada kanepede hiç kullanmadım altında yeterince ızgara yok o yüzden etki etmedi heralde

Vakumlu laptop soğutucusunu iyice araştırın o halde. Çünkü hiç kullanmadım kullanan bir arkadaşımda olmadı. O yüzden bir şey diyemeyeceğim.
dediğim gibi her kafadan bir ses çıkıyor bu vakumlu fan hakkında o yüzden emin olamadım

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
işlemcim AMD ryzen 3550h Asus destek hattıyla görüştüm işlemciniz 105 dereceye kadar çıkabilir dedi

Hayatımda bir kez Asus laptop aldım ve pişman oldum. Bir daha düşmanıma bile tavsiye etmem. Onu satıp masaüstü topladım. Kafam rahat. Sıcaklık yükselince fps düşer. 75-80 derecenin üstü sakıncalı. Söylediğiniz soğutucularla ilgili Youtube videoları var. Onları seyredebilirsiniz. Fakat tavsiye ettiğim bir şey değiller.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
tevfikhan ekmekci
Hayatımda bir kez Asus laptop aldım ve pişman oldum. Bir daha düşmanıma bile tavsiye etmem. Onu satıp masaüstü topladım. Kafam rahat. Sıcaklık yükselince fps düşer. 75-80 derecenin üstü sakıncalı. Söylediğiniz soğutucularla ilgili Youtube videoları var. Onları seyredebilirsiniz. Fakat tavsiye ettiğim bir şey değiller.
masaüstü en iyisi üniversiteyi şehir dışında okuduğum için mecbur laptop aldım gayet memnunum performansından tek dert ettiğim sıcaklığı youtube videolarına baktım fana bir zararı varmı yokmu bahsetmemişler

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
masaüstü en iyisi üniversiteyi şehir dışında okuduğum için mecbur laptop aldım gayet memnunum performansından tek dert ettiğim sıcaklığı youtube videolarına baktım fana bir zararı varmı yokmu bahsetmemişler
5-10 derece fark için değer mi? Onu çalıştırmak için usb girişini kullanacaksınız. İşlemci frekansını düşürmekten başka çareniz yok, ya da fanları son devirde çalıştıracaksınız. O da fanların ömrünü çabuk kısaltıyor. Parçaları ucuz değil ki, bozulunca yenisini alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
tevfikhan ekmekci
5-10 derece fark için değer mi? Onu çalıştırmak için usb girişini kullanacaksınız. İşlemci frekansını düşürmekten başka çareniz yok, ya da fanları son devirde çalıştıracaksınız. O da fanların ömrünü çabuk kısaltıyor. Parçaları ucuz değil ki, bozulunca yenisini alın.
orası öyle dediğin doğruda bende bir çare arayışındayım laptoplar için normal değerler diyorlar ama taktım ben bu sıcaklık sıkıntısına çözmeye çalışıyorum o yüzden bu vakumlu soğutucu mantıklı geldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Ahmet Şanver
Ben vakumlu kullandım lakin bir faydasını göremedim. Hatta daha da ısınabiliyor. Neden dersen vakum gücü(en yüksek ayarda) fanın hava üfleme hızına yetişemiyor. Buda fanın önünü tıkamış olduğu için daha da ısınma yapabiliyor. Vakumun çıkardığı seste cabası. Bu benim deneyimimdi. Herkeste böyledir demiyorum. İşe yarayan arkadaşlar varsa onlarda bilgi versinler. Tercih senin.

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,180