Valorant 22 ping ve Paket Kaybı

osyy09

80+
Reaksiyon skoru
15
Valorant'ta Sürekli Paket Kaybı Yaşıyorum (Türk Telekom 15 Mbps / Modem Değişikliği Sonrası da Devam Ediyor)
Merhaba arkadaşlar,
Valorant oynarken uzun süredir devam eden ve bir türlü çözemediğim bir paket kaybı sorunuyla karşı karşıyayım. Konuyla ilgili denediğim birçok şey oldu ancak ne yazık ki hala aynı problemi yaşıyorum ve sizlerden yardım rica ediyorum.
İnternetim Türk Telekom 15 Mbps'e kadar sabit internet. Eski modemim Huawei HG658 v2 idi, paketi kaybı yaşayınca modemin eski olmasından kaynaklı olabileceğini düşünüp yeni bir Tenda AC1200 V12 modem aldım. Maalesef modem değişikliğine rağmen sorun devam etti.
Oyun öncesinde yaptığım bazı optimizasyonlar var:
* Wi-Fi'yi tamamen kapatıp Ethernet kablosuyla bağlanıyorum.
* ASUS GameFirst uygulaması üzerinden sadece Valorant ve Riot Client'a internet erişimi izni verip, arka plandaki tüm uygulamaların internet kullanımını kısıtlıyorum.
Tüm bu önlemlere rağmen oyun içerisinde sürekli olarak "paket kaybı" uyarısı alıyorum ve bu da oyun deneyimimi oldukça olumsuz etkiliyor.
Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Türk Telekom hattından mı, altyapıdan mı, yoksa başka bir donanımsal veya yazılımsal problem mi var? Bu konuda daha önce benzer bir deneyim yaşamış veya çözüm bulmuş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim!

15 Mbps internet oyun oynamak için yeterli değil. 50 Mbps paket kullanıyorum, Wi-Fi ile çok fazla lag giriyordu oyuna sanırım bu kullandığım adaptörden dolayıydı. Geçenlerde Ethernet'e geçtim, hem tam potansiyel mbps alıyorum hem de ping değerleri aşırı stabil hale geldi sabit 13 ms oynuyorum. Size de Ethernet'e geçip deneyin diyecektim fakat zaten ethernet kullanıyormuşsunuz. Altyapınız destekliyorsa daha yüksek paketlere geçmeyi deneyin.

Sıkıntıda asıl burda zaten saha dolabına kadar her şey fiber ama gel gelelim adamlar evlere adsl veriyor eski telefon direkleriyle

15 Mbps internet oyun oynamak için yeterli değil. 50 Mbps paket kullanıyorum, Wi-Fi ile çok fazla lag giriyordu oyuna sanırım bu kullandığım adaptörden dolayıydı. Geçenlerde Ethernet'e geçtim, hem tam potansiyel mbps alıyorum hem de ping değerleri aşırı stabil hale geldi sabit 13 ms oynuyorum. Size de Ethernet'e geçip deneyin diyecektim fakat zaten ethernet kullanıyormuşsunuz. Altyapınız destekliyorsa daha yüksek paketlere geçmeyi deneyin.
İnternet hızının ping ile alakası yok.

Konu sahibine bir kaç sorum var dns veya vpn kullanıyor musun ?

İnternetini senden başka kim kullanıyor ? Wifi kullanan var mı evinde ?

İnternet hızının ping ile alakası yok.

Konu sahibine bir kaç sorum var dns veya vpn kullanıyor musun ?

İnternetini senden başka kim kullanıyor ? Wifi kullanan var mı evinde ?
Evet biliyorum o kısmı biraz yanlış açıklamışım.

*Dns değiştirdim denedim yine aynı hatta daha önceki testlerimde en düşük pingi veren adguard dns idi onu yaptım çok fark olmadı vpn zaten kullanmıyorum.
*Konuda belirttiğim üzere wifiyi kapatıyorum kimse bağlanmasın diye modeme kabloyla bağlantısı olan sadece ben varım üstelik asusun yazılımı ile bilgisayar içerisindeki bütün uygulamaların internet erişimini kesip sadece valorant ve riot client e veriyorum

*Dns değiştirdim denedim yine aynı hatta daha önceki testlerimde en düşük pingi veren adguard dns idi onu yaptım çok fark olmadı vpn zaten kullanmıyorum.
*Konuda belirttiğim üzere wifiyi kapatıyorum kimse bağlanmasın diye modeme kabloyla bağlantısı olan sadece ben varım üstelik asusun yazılımı ile bilgisayar içerisindeki bütün uygulamaların internet erişimini kesip sadece valorant ve riot client e veriyorum
Telefon kablonda ek vs var mı kablodan gibi duruyor sorun ? Oyun içi indirme açıksa bu arada arkada indirme yapıyorsa felaket yapar.

Sadece dışardan gelen altyapı kablosunun ucu dsl kablosuna ek yapılmış vaziyette ve bantlı oyun içi indirme olmuyor daha çok fightlarda paket kaybı yükseliyor diyebilirim

Sadece dışardan gelen altyapı kablosunun ucu dsl kablosuna ek yapılmış vaziyette ve bantlı oyun içi indirme olmuyor daha çok fightlarda paket kaybı yükseliyor diyebilirim
Sıkıntın kablodan hocam. Yak 1 konektör bulabilirsen yak 1 ile tekrar ek yap bulamazsan kopar biraz 2 uçtan tekrar bağla soyarken bakıra zarar verme. Kaliteli bi cat 6 veya reçber telefon kablosu ile yenilersen daha iyi olur hatta bitane reglet bulup onunla ek yaparsan ( Binaya gelen kutu ) reglet yazıp bulursun. Senin sorununu çözer.

Modem değerlerim bu şekilde
1000035835.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,959
Üyeler
183,362
Son üye
Ibramk