Valorant dusuk GPU-CPU kullanimi

Reaksiyon skoru
2
Ekran kartim 4060 Ti islemcim Ryzen 5 8400F. Valorant oynarken islemcimin %35-40 ekran kartimin %35-40 civari kullaniyor. Daha yuksek kullanmasi lazim degil mi? En dusuk ayarlarda da ayni FPS ayni GPU-CPU kullanim,en yuksek ayarlarda da.

Ekler

• IMG_7759.webp
    IMG_7759.webp
    1.5 MB · Hit: 29
Hocam böyle oyunlarda ekran kartını full de kullanıldığını göremezsiniz tamamen işlemci önbellek oyunu.

Hocam islemcide %35 civarinda kullaniliyor rankedda 250-300 fps arasi aliyorum bu sistemle biraz daha yuksek almam gerekmez mi?
8400f için normal mi fps bilmiyorum ama biraz daha ekleyip 7500f alsanız 2 kat önbellekten dolayı daha çok fps alacaktınız .

Valorant, CS2 gibi oyunlar ( özellikle valo ) İşlemci Gücü + L3 Önbellek istiyor. Bu da AMD'de var.
İşlemcinizi satıp ( 2.el piyasasını bilmiyorum ) üzerine ekleyerek 7500F Alırsanız FPS'iniz artabilir.

Ayrıca GPU Kullanımı iyi sayılır, CPU kullanımı da iyi, o kadar kullanıma verdiği FPS gayet yeterli.

Hocam islemcide %35 civarinda kullaniliyor rankedda 250-300 fps arasi aliyorum bu sistemle biraz daha yuksek almam gerekmez mi?
8400f in performansını bilmiyorum ama işlemci kullanımı normal i. Valorantta Ortalama o civarlarda kullanıyor zaten

Geri